Väriä syksyyn





Kangaspaketti tuli vihdoin perille ja sain tämän asun viimeisteltyä! Seuraa siis perinteinen suoraan paininjalan alta -postaus.

Setti oli muuten valmis jo aiemmin, mutta oman mokani takia hupusta jäi kanttaus puuttumaan, ja eikös tietenkin musta resori ollut loppu. Minnehän sekin aina katoaa? Varmaankin samaan paikkaan kuin pinnit ja ponnarit, veikkaan. Jokatapauksessa, olettekos koskaan joutuneet purkamaan joustavaa taso-ommelta? Minä olen. Tai no yritin, kunnes meni hermo ja leikkasin koko kantin reunasta. Laitoin uuden, hieman leveämmän, eikä lopputuloksesta huomaa että sentti puuttuu. Suosittelen lämpimästi samaa muillekin heikkohermoisille.





Huppari on tehty Ottobre Designin kaavalla Crocodile. Noudatin ohjetta melko suoraan, lisäsin vain hupun vuoritukseen alavaran. Kangas on NOSH:n Salmiakkia. Pakko sanoa, että NOSH on kankaiden tilausta varten kyllä ehdoton kestosuosikkini. Laatu on huippuluokkaa ja kuosit kivoja! Vaan ei mitään niin värikästä, etteikö sopisi vähän musta-valkoista kaveriksi. Hupparin pariksi tein raidalliset pöksyt Ottobre Designin kaavalla Rocking, ilman taskuja tosin. Hauska, simppeli malli pienellä twistillä. Juuri sellaisista tykkään.




Huppujen kanttauksen kanssa on ollut hieman hakemista siinä, miten siitä saa siistin molemmin puolin. Monessa ohjeessa neuvotaan vain leikkaamaan taustapuolelta läheltä ommelta. Tämä on ihan hyvä ohje kaula-aukkojen kanttaukseen, mutta kun taustakin on nähtävillä, ei tuolla tavalla saa mielestäni tarpeeksi siistiä. Ainakaan siis minä en saa. Tähän huppuun kokeilin samaa joustavaa taso-ommelta, jota käytin hihojen resoreiden kiinnittämiseen. Harsimalla sain sauman haluttuun kohtaan, mitään ohjaimia kun ei ole käytössä. Tältä lopputulos näyttää.

INSPIRATION: The Dusty Poppy

Kankaat seikkailevat yhä postissa, joten viime viikolla aloittamani vaatteet odottavat yhä keskeneräisinä. On siis hyvä aika kirjoittaa seuraava juttu asiasta, joka inspiroi minua tällä hetkellä!

http://thedustypoppy.bigcartel.com/


The Dusty Poppy on pieni australialainen verkkokauppa, joka myy skandityylisiä sisustustuotteita. Se kuulostaa tietysti tosi kaukaiselta, ja sitä se onkin. Siksipä en tällä kertaa kirjoita sen kummempia taustoja itse yrityksestä, vaan annan kuvien puhua puolestaan ja ehkäpä inspiroida teitäkin siellä ruudun toisella puolen. Ja se, mikä tämän yrityksen kuvissa kiinnitti erityisesti huomioni tuon ihanan värimaailman lisäksi? No tuo sementtinen tarjotin! Miten yksinkertainen ja kaunis. Samoin ihastuin muihin sementtisiin esineisiin, kuten noihin timantteihin. Eihän noilla oikeasti mitään tee mutta näyttävätpä hyvältä!






Taidan toiselta puolelta maailmaa tilaamisen sijaan kokeilla tehdä sementtiesineitä itse. Pinterestistä löytyy paljon hyviä ohjeita ja vielä enemmän kauniita inspiraatiokuvia ja ideota puuhaan. Kokeilkaapa vaikka hakusanoja DIY cement!

PS. Olette varmaan huomanneetkin uudet "sivut", jotka ovat ilmestyneet tuonne ylös bannerin alle? Tällä hetkellä sivujen luonti on vielä kesken, ja DIY -osiosta löytyy vain linkkaus kaikkeen "diy" -tunnisteella julkaistuun. Tulen kokoamaan DIY -sivulle kuitenkin kaikki juttuni, jotka sisältävät ohjeita tai vinkkejä itsetehtyyn. Tämä INSPIRATION postaus tulee löytymään jatkossa samaa otsaketta kantavalta sivultaan muiden tulevien INSPIRATION -postausten kanssa. Sivujen on tarkoitus tehdä kokonaisuudesta käyttäjäystävällisempi ja ehkäpä luoda myös lisää ulottuvuuksia. Uusi INSPIRATION -osio antaa minullekkin enemmän vapauksia blogata myös näistä muista kivoista jutuista, jotka eivät välttämättä aina sisällä itse tekemääni.

Kuvat The Dusty Poppy / lainattu kuvanomistajan luvalla

Arvoa omia taitoja kohtaan






Tulin tuossa muutama päivä sitten ulos blogikaapista muutamalle ystävälleni (että terveisiä vaan!). Olisin halunnut kertoa jo aiemmin, mutta jänistin. En siis hirveästi ole kertonut bloggaamisesta tutuilleni, vaikka en tiedä miksi. Sanoin tuossa samaisille ystävilleni, että olen jo tarpeeksi kauan miettinyt, mitä muut minusta ajattelevat. En siis tarkoittanut heitä, vaan yleisesti. Miksi sitä niin usein miettii sellaista, mitä muut ajattelevat? Haluan tehdä avoimemmin niitä asioita, mistä pidän, ja olla ylpeä siitä. Mitä väliä, vaikka joku ajattelisi että se nyt on ihan tyhmää. 




Arvostus käsityötä kohtaan on varmaan ikuinen aihe käsityöpiireissä. Olen pohtinut sitä, mutta myös omaa arvostustani omaa työtäni kohtaan. Vaikka useimmiten pidän tekemistäni ompeluksista ja muista kädentöistä, en niitä taida itsekään kuitenkaan arvostaa tarpeeksi. Sama koskee bloggaustani. Helposti sitä taipuu ajattelemaan, ettei blogi ole tarpeeksi hyvä.


Olen aika introvertti ihminen, siksi tämä blogi onkin aivan loistava paikka opetella avoimuutta. Ja se on loistava paikka opetella myös arvostamaan enemmän omia kädentöitä. 

 
Mekko DIY // kangas NOSH // kaava oma


Vein vähän aikaa sitten lasten pieneksi jääneitä vaatteita kirpputorille myytäväksi. Joukossa oli myös useampi itsetekemäni vaate, bodyja lähinnä. Voin kertoa, että olin melkoisen yllättynyt kun ne menivätkin kaupaksi, vieläpä ensimmäisten joukossa! Tuntuu tosi mukavalta, että joku muu pieni käyttääkin nyt rakkaudella omille lapsilleni tekemiäni vaatteita. Se jos joku, on sitä hyvää palautetta.







Ja hei, tähän loppuun vielä tärkeää asiaa! Sanna Kototeko -blogista on tehnyt aloitteen kädentaitajien oman verkkopalvelun kehittämiseen. Tällainen sivusto on juuri sitä, mitä meiltä tästä maasta puuttuukin! Tällainen sivusto nostaisi varmasti käsityön arvostusta. Koska palvelu on vasta suunnitteilla, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen millainen siitä tulisi. Käyhän Sannan blogissa vastaamassa kyselyyn verkkopalvelua koskien, siellä voit antaa omat ehdotuksesi! 

http://www.kototeko.blogspot.fi/

Baby Nerdie

 


  Paidan kangas Pyryharakka/Ainola
Kengät Kavat
Hattu H&M

Oli suuria suunnitelmia saada tänään valmiiksi useampi keskeneräinen ompelus, mutta kun posti. Se kulkee joskus niiiiin hitaasti! Nepparit sentään ehtivät viikonlopuksi, joten sain viimeisteltyä ja käyttöön tämän syksyisen paidan. Ilma on vielä kesäinen, mutta olen aloittanut syksyn vaatteiden ompelun, koska yksinkertaisesti rakastan syksyä.Varsinkin sitä lyhyttä aikaa, kun tuo vuodenaika alkaa. Rakastan sitä, miten lämpimien ilmojen (on niitä ollut!) jälkeen voi kietoutua ihaniin pehmeisiin ja lämpöisiin vaatteisiin. 

Syksyn värikartta on aina ollut oma ehdoton lempparini. Siihen värikarttaan uppoaa tämäkin nepparipaita, jonka kankaana on harmaameleerattua Pyryharakkaa. Kangas on kotoisin Ainolasta ja sehän on superlahjakkaan Annika Nykäsen suunnittelema. Annikan blogi Mutturalla oli se ihan ensimmäinen ompelublogi, johon tutustuin. Kanttaukset ovat konjakinruskeaa resoria, lempiväriä sekin. Hiukan jäi harmittamaan nuo resorit, joita olisi saanut venyttää enemmän, mutta en anna sen pilata koko vaatetta. Lapsen päällä tuo kun ei haittaa ollenkaan.





PS. Kahden viikon päässä odottaa Helsinki Desing Week, erityisesti Design Market lauantaina Kaapelitehtaalla. Sieltä löytyy osana Design Marketia myös Wasted Ideas -tapahtuma, jossa etsitään luovien alojen toteutumattomille ideioille uusia toteuttajia. Mielenkiintoista, eikö? Itse haluan ehdottomasti nähdä, mistä hommassa on kyse!
 


Suuria muutoksia

Follow my blog with Bloglovin


Blogi siirtyi nyt siis uuden nimen alle tänne uuteen osoitteeseen, toivottavasti mahdollisimman moni löysi ja löytää tänne tiensä, tervetuloa! Tästä uudesta nimestä on minulla tosi hyvät fiilikset, paremmat kuin aiemmista nimistä missään vaiheessa. Tätä nimeä on harkittu huolella ja sen on tarkoitus olla pitkäikäinen. Eli lupaan siis olla vaihtamatta enää blogin nimeä. Ainakaan vuoteen. Ehkä. Ei vaan, kyllä tämä blogi ja sen uusi nimi saavat nyt hitsautua yhteen oikein kunnolla, kasvaa yhdessä tästä eteenpän!

Meidän perheessä puhaltaat muutoksen tuulet noin muutenkin, sillä esikoinen aloitti eilen esikoulun! Joillekin eskari on vain se päiväkotiuran viimeinen vuosi, mutta meidän perheessä se tarkoittaa lähes koulutien alkua. Esikoinen kun on ollut nyt jonkin aikaa kotona kanssamme ja aloitti eskarin isolla koululla. Esikoulu tarjonnee hänelle juuri niitä haasteita mitä hän on kaivannutkin, siksipä esikoulu on ollut meillä odotettu ja iloinen asia. 

Minullekin se tarkoittaa toki muutosta arkeen. Tarkempaa aikataulutusta ja aiempia aamuja. Myös kuopuksen taaperoharrastus alkaa joten syksy on toimintaa täynnä! Mutta koska olen tällainen haikeilija, niin nämä muutokset tarkoittavat myös yhden aikakauden päättymistä. Onneksi se tarkoittaa kuitenkin aina uuden alkua ja uusia haasteita!

Huonoa tuuria, että esikoinen tuli heti kipeäksi, ja joutuu tänään lepäilemään kotosalla. Harmittaa että heti toisena päivänä joutuu olemaan pois! Ehkä meillä on tässä tilaisuus jatkaa kesällä keskenjäänyttä tikkutalo -projektia.







Nimipohdintoja

 




Blogini täyttää kohta vuoden. Jännää! Blogi on muuttunut paljonkin siitä mitä se alkuun oli. Jotkut lukijat ehkä muistavat sen ensimmäisen version, joka kulki nimellä Tapahtui Kerran Toukokuussa. Blogi oli ensimmäinen koskaan pitämäni. 

Halusin alkuun englanninkielisen nimen, mutta päädyin tuohon edellä mainittuun kuitenkin. En edes muista mistä tuo nimi lähti, paitsi tietysti siitä että toukokuu on meidän perheessä aivan erityinen kuukausi; silloin ovat syntyneet molemmat lapseni. Kun tein blogiremontin juurikin viime toukokuussa, yksi motiiveista oli saada uusi nimi blogille, se englanninkielinen. 

Nyt olen kuitenkin pohdiskellut tuota nimeä, jonka valitsin. Welcoming May. Pidän siitä, nimellä on merkitys minulle, mutta siihen se kuitenkin sitten jääkin. Lukijoiden kannalta nimi saattaa olla loppupeleissä hämäävä, se ei kerro yhtään mitään blogin aihepiiristä. Joten kyllä, jo toisen kerran vuoden sisään, olen päättänyt blogin nimen vaihtamisesta. Lukijakuntani on vielä sen verran pieni, että jos aion sen tehdä, se kannattaa tehdä nyt. Vaihtamalla kuvaavampaan nimeen toivon myös useampien lukijoiden löytävän tiensä blogiini aihepiirin kutsumana. 

Joten seuraava juttu ilmestyykin sitten nimeä vaihtaneessa blogissa, joka sisällöltään on sama kuin ennenkin. Blogi kantaa nimeä, joka juhlistaa itsetekemistä ja ompelua. Nimi pitää sisällään kaiken olennaisen siitä mitä blogini on. Tarinoita itsetekemisestä ja kaikesta sen ympärillä. Toivon, että te ihanat vakkarilukijat tulette tuntemaan blogin samana tuttuna blogina, joka vain kulkee uudella nimellä, olette aina tervetulleita! Ja toivon, että sinä uusi lukija löydät blogistani sinua kiinnostavia aiheita tämän kuvaavamman nimen myötä, tervetuloa! Tervetuloa siis uudet ja vanhat lukijat blogiini, jonka nimi on ensi viikosta alkaen:


 

DIY Hiuspanta x 3 osa 3






Hiuspantatutoriaalien osa kolme on täällä! Ensin oli tarkoitus tehdä jutun kuvista boho -tyylisiä mutta tehdessä tästä muotoutuikin melko toisenlainen. Pieni varaslähtö syksyn hämyisyyteen ja tunnelmaan!

Panta numero 3 on sidospannaksi nimeämäni panta, jolle epäilemättä on olemassa parempikin nimi kun vain tietäisi.. Tämä panta taitaa olla kaikista kolmesta se kaikkein helpoin tehdä. Vain kaksi suikaletta trikoota, jotka keskeltä kiedotaan yhdeen ja siinä se sitten melkeinpä onkin. 





Päätin muuten opetella ensimmäistä kertaa elämässäni käyttämään oikeasti huulipunia. Miten muutenkaan se opettelu tehdään kuin hankkimalla heti ensimmäiseksi kirkaanpunaista mattahuulipunaa, haha! Seuraavaksi sitten jotain vähän vähemmän räikeää kiitos, vaikka kyllä tästäkin tykkään ja aion jatkossakin käyttää. 

No mutta, siihen itse tutoriaaliin. Ylläolevat kuvat kun ovat vähän tummansävyisiä (olisi pitänyt ehkäpä valita vaaleampi kangas..) niin tein tämän tutoriaalin vähän suuremmilla kuvilla kuin aiemmat. Toivottavasti saatte selkoa.


1. Tarvitset kaksi suikaletta trikoota (itsellä tässä viskoositrikoota) kooltaan n. päänympäryksesi otsalta taa -2cm x 15 (tai halutessasi leveämpi). Itsellä suikaleen mitta on tässä 55x15cm. Ompele suikaleiden pitkät sivut yhteen saumurilla oikeat puolet vastakkain, ja käännä ne. 

2. Laita suikaleet kuvan tavoin ristikkäin.

3. Kiepauta toinen pää toiselle puolelle ja toinen toiselle.

4. Kerää kaikki päät päällekkäin.

5. Ompele nurjalta puolelta (eli siltä mille nuo pitkien sivun saumat päällisin puolin jäivät). Siisti ompeleiden päät ja käännä oikein päin. 


Aiemmat pantatutoriaalit löydät täältä:

DIY Hiuspanta osa 1: Solmupanta 
DIY Hiuspanta osa 2: Rusettipanta 


Toivottavasti hiuspantatutoriaaleista on ollut iloa! Hauskaa loppuviikkoa!