Turku Design Festival 2015

 


Kotikaupungissani on ollut viime viikolta alkaen käynnissä Turku Design Festivalit. Festivaalit järjestettiin nyt viidettä kertaa, ja niihin on sisällytetty ohjelmaa ympäri Turun keskustaa. 

Kävimme lauantaina lounastamassa Street Food Carnival -tapahtumassa, jossa Brinkkalan pihassa oli tarjolla katuruokaa. Tästä jatkoin Makasiineille, josta löytyi Uuden Muotoilun Kevätmarket. En kyllä tiedä tunnelmallisempaa sijaintia tällaiselle tapahtumalle, kuin nämä palat vanhaa Turkua. Rakastan tällaisia vanhoja kujia ja katuja, joissa voi henkiä eurooppalaista fiilistä!

 Kuvan käyttö kuvanhaltijan luvalla

Keskustan Forumia on herätelty henkiin festivaalin ajaksi muun muassa näyttelyin. Turun ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat ovat koonneet mielenkiintoisen Versot 2015 -näyttelyn opinnäytetöistään. Näyttelyn parasta antia on mielestäni Karoliina Kujalan Costo Oy:lle suunnittelema kameralaukku. Tyyli on juuri omaan makuuni! Kujalan kameralaukkuun ja muihin Versot 2015 -töihin voi tutustua täällä.

Keskustasta Fortuna-korttelista löytyy Turku Design Now -ryhmän Klo Designin ja Kui Designin viihtyisät liikkeet. Liikkeet sijaitsevat naapureina vanhassa puutalossa, ja ovat tiloiltaan viihtyisiä ja tunnelmallisia. Tuotteet ovat esillä kauniisti ja houkuttelevasti. Erityistä plussaa kuitenkin kummankin liikkeen tarjoamasta asiakaspalvelusta, joka oli aidosti ystävällistä ja avuliasta.Kui Designista löysin lapsille teepparia ja pipoa. Hiukan kyllä näin ompelevana ihmisenä kirpaisee tuo pipon osto, niitä kun on niin kiva tehdä itse ja niille löytyy aina sopivan kokoisia kangaspaloja. Tuota ihanaa Turku -aiheista kuosia ei kuitenkaan lyödy ja niinpä mielelläni tuen oman kotikaupungin käsityöalan yritystä. Kerronpa silti, että osaa kuoseista myydään liikkeissä paloina ja pakalta!
Itselleni bongasin tämän suojan kannettavalle Klo Designilta. Ihana painokuvio edessä, takaa musta. Olikin muuten ensimmäinen hankkimani tällainen, tähän asti olen kanniskellut kannettavaani laukussa sellaisenaan, järkevää tai ei!

Mikä parasta, nämä liikkeet sijaitsevat Fortuna-korttelissa pysyvästi, eli eivät olleet siellä vain Turku Design Festivalin takia. Sinne pääsee siis festivaalien jälkeenkin! Vinkkinä kuitenkin, että festivaalit ovat vielä huomisen käynnissä!

4 kommenttia

 1. Voi harmi ettei nyt päässyt Turkuun, ihanat festarit olisi olleet plus että Turku on supernätti paikka!

  VastaaPoista
 2. Joo oli kyllä kiva tapahtuma! Onneksi kuitenkin nuo Klo Designin ja Kui Designin liikkeet sijaitsee Fortunakorttelissa pysyvästi, kannattaa ehdottomasti käydä jollei ole ennestään tuttuja! :)

  VastaaPoista
 3. Moikkelis! Pia vinkkasi sun blogista ja sitä myöden kurkkailemassa täällä :) Samoilla mestoilla siis pyörittiin viime lauantaina. Tdf:n tapasia juttuja sais järjestää useamminkin! Tykkäsin myös Versoista, monta mielenkiintosta asiaa synnytetty. Mä valmistun myös parin vkon päästä sisustustekstiiliartesaaniksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kun vinkkasi ja kiva kun tulit! Joo, samaa mieltä, saisi olla enemmän vastaavaa! Helsinki Design Week syksyllä kiinnostaa kyllä katsastaa myös. Onnea tulevalle artesaanille! :)

   Poista