Vuosi bloggaamista + ensimmäinen arvonta!


Syyskuussa tuli täyteen vuosi bloginpitämistä. Aloittaessani ideana oli pitää omaa "portfoliota", koota jonnekin yhteen paikkaan tekemiäni töitä. Tällaiset pienet vaatteet kun saavat olla käytössä niin vähän aikaa, niin on kiva että ne saa taltioitua johonkin muuallekin kuin säilytyslaatikkoon. Nämä housut tässä kuvassa, "amerikanpöksyt", ovat aiheena ihan ensimmäisessä bloggauksessani, joka löytyy täältä. Miten karu ja lyhyt bloggaus. Kuva housuista, yksi kappale tekstiä. Vain yksi kuva! Lyhyttä ja ytimekästä, todellakin. Otetaanpa katsaus muihinkin ensimmäisen blogivuoden juttuihin, samaan lyhyeen ja ytimekkääseen tapaan näillä kuvakollaaseilla.


Tällaisia töitä tuolloin tein. Nämä ovat aikalailla niitä ensimmäisiä varsinaisia ompeluksiani. Näillä minä opettelin. Tein muitakin ompeluksia ja diy-juttuja, kuin nämä kuvassa olevat, mutta nämä tässä antavat hyvän näkymän siihen, mitä blogini alkuun piti sisällään. Tässä kuvassa eniten ihmetystä aiheuttaa tuo retro-body, joka ei ole yhtään omaan makuuni, ei ollut tuolloinkaan. Niitä kankaita oli sillon paljon valikoimissa, kun tämänkin olen hankkinut. Suuritöisiä olivat kylpytakki isomalle ja tikkihaalari pienemmälle. Niistä kuitenkin sai myös eniten irti. Niistä oppi paljon ja ne antoivat iloa siitä mitä käsillään voi saada aikaan. 


Blogivuoden keskivaiheilla sisältö näytti tältä. Tässä vaiheessa alkoi jo muodostua näkemystä siitä, minkätyylisiä vaatteita saa mitenkin aikaan. Millaisia kuoseja ja värejä yhdistellä, ja mitkä niistä on eniten omaan makuun. Tällä jaksolla tein myös ihkaensimmäisen mekon itselleni! Se oli kivaa eikä jäänyt viimeiseksi.

Kesän aikoihin tein tutoriaalisarjan hiuspantojen tekoon. Tuollaisen juttusarjan tekeminen jäi mieleen kivana asiana, kun bloggaus alkoi muutenkin viedä mukanaan. Juttusarjoja on siis varmasti luvassa jatkossakin! 


Nämä ovat uusimpien postausten kuvitusta loppukesältä ja syksyltä. Taakse ovat jääneet epämääräisesti rajatut kuvat vaatteista, tilalle on tulleet erilaiset ympäristöt ja asetelmat. Kuvasarjasta huomaa myös sen, että olen ommellut entistä enemmän myös itselleni, ja tehnyt lastenvaatteista useammin settejä. Nykyään se tuntuu automaatiolta, että jos teen paidan, teen myös niihin sopivat housut. 

Näistä kaikista kuvista huomaa myös sen, että kamera on vaihtunut parempaan. Toivoisin kuitenkin osaavani ottaa vielä parempia kuvia, valoisampia ja tarkempia. Olen yrittänyt opetella pikkuhiljaa, mutta vaikka pidänkin valokuvauksesta ja rakastan kuvien ottamista kauniista asetelmista ja asioista, ei valokuvaaminen ole mikään suuri intohimoni. Mutta koska bloggaaminen on, saisi tuotakin taitoa vielä kehittää. 

Kaiken kaikkiaan bloginpitämisen vuosi on ollut ihana ja se on antanut paljon. En ole kovin pitkäjänteinen ihminen, ja luulin että kyllästyisin tähän nopeasti. Niin ei kuitenkaan ole käynyt, vaan ihan päinvastoin. Blogin pitäminen on niin vaihtelevaa, voin luoda sisältöä aina sen mukaan mikä milloinkin inspiroi. Se pitää kipinän yllä! Samoin blogin pääaihe, DIY, josta pääsemmekin otsikossa mainittuun ARVONTAAN! 


Etsin blogin syntymäpäivän kunniaksi sopivaa yhteistyökumppania, jonka kanssa voisin järjestää arvonnan ihanille blogini lukijoille. Monet kommenttikentän nimimerkeistä tuntuvat jo tutuilta, ja halusin antaa jotakin lisäarvoa kiitokseksi siitä, että luette DIY Storiesia. Vanha virsi pitää paikkansa, te lukijat olette blogini sydän!

Löysin yhteistyökumppaniksi Suomen Kädentaidot -messutapahtuman, joka kuuluu olevan Suomen paras käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma! Messut järjestetään 13.-15.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.  Paikalla on mm. Molla Mills, jonka ensimmäisestä Virkkuri -kirjasta kirjoitin aiemmin täällä. Luulenpa että Mollan kolmas Virkkuri -kirja tulee olemaan esillä tänä vuonna! Uskon, että näillä messuilla tulee olemaan paljon mielenkiintoista nähtävää, tällaiselle noviisillekin kuin minä. En nimittäin ole vielä koskaan päässyt Tampereen messuille osallistumaan. Tänä vuonna asiaan tulee muutos!




Siispä itse asiaan. Arvottavana on kaksi kahden rannekkeen pakettia (yhteensä siis neljä kpl) Suomen Kädentaidot -messutapahtumaan*. Rannekke on kolmen päivän lippu, eli sillä pääsee messuille jokaisena päivänä. Ohjeet osallistumiseen ovat seuraavat (max. 2 arpaa):

1. Saat yhden arvan kommentoimalla osallistumisestasi alle. Muista laittaa sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden jos voitat. 

2. Saat kaksi arpaa olemalla DIY Storiesin lukija Bloggerissa tai liittymällä sellaiseksi arvonnan aikana TAI seuraamalla blogia Instagramissa (@thediystories). Jos olet mukana kahdella arvalla, mainitsethan kommentissa kumpaa kanavaa käytät +nimimerkkisi Instagramissa jos se on kanavasi.

Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy 20.10. klo 23.59. Voittajia tulee siis olemaan kaksi. Onnea arvontaan!

*Messuliput arvontaan lahjoittaa Suomen Kädentaidot.

72 kommenttia

  1. No kyllä ehdottomasti mukaan, ja jos sattuu voitto osumaan, niin onpahan hyvä syy lähteä :) Onnea vuotiaalle ♥ Kahdella arvalla siis!

    VastaaPoista
  2. Olen tässä etsinyt hyvää syytä lähteä messuille toiselle puolelle maata, voiton sattuessa kohdalle olisikin pakko lähteä ;) Kahdella arvalla mukana :)

    VastaaPoista
  3. Kahdella mukana :) seuraan instasss, bloggerissa ja monesti kirjoitan ihan nimenkin selaimen osoitekenttään. Blogisi on ihana, valoisa ja mielenkiintoinen.

    VastaaPoista
  4. Mukana yhdellä arvalla! :) minitonttu (at) gmail piste com

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Osallistun kahdella arvalla <3 anamus@luukku.com

    VastaaPoista
  7. Mukana kahdella arvalla :) jasmin.kauko@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Osallistun kahdella :) j.h.salminen@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Varsinkin haalarit ja hupparit on olleet inspiroivia, myös diy ompelumerkkien vinkki on tullut tarpeelliseksi, oon vasta äskettäin löytönytkin sun blogin, täytyy toi rusettipanta myös muistaa lukea, niitä tarttisin :) osallistun mukaan arvontaan kahdella arvalla ja seuraajana instagramissä bybytzi :)

    VastaaPoista
  10. Mukana myös! Joumakin@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Osallistun kahdella arvalla ja olen bloggerin kautta lukija :)

    tuire.nyqvist@gmail.com

    Ps. Pongasin blogisi vasta nyt mutta aivan ihanalysoi ja ehdottomasti jään seuraamaan :)

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Oi, olispa kiva voittaa :) ja mukana yhdellä (eli tällä) arvalla :) tha.heikkila@gmail.com , -Tarja

    VastaaPoista
  14. Mukana yhdellä arvalla. Olisin liittynyt myös lukijaksi, mutta ei jostain syystä onnistunut. laitan kuitenkin omalle seurantalistalleni. Tosi kivoja töitä olet tehnyt. tiiu18@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, harmi! Mikähän siinä on ettei liittyminen onnistunut. Antoiko ohjelma jotain virheilmoitusta? Kiva, että seuraat kuitenkin! :)

      Poista
  15. Ihana blogi ja huima muutos vuodessa! :) messuille en ole vielä päässyt, mutta jos tänä vuonna onnistuisi :) aloin seurata sinua instagramissa merkillä ninahend. Joten mukaan kahdella arvalla.
    nina.hendrikse.84@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Mukana yhdellä arvalla Sinilindholm55@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Mukana yhdellä arvalla Sinilindholm55@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Onnea 1v blogitaipaleesta. :-) Mukana 2 arvalla, seuraan bloggerin ja instan puolella.
    Säpo nuppunen81@hotmail.fi

    VastaaPoista
  19. Onnea 1v blogitaipaleesta. :-) Mukana 2 arvalla, seuraan bloggerin ja instan puolella.
    Säpo nuppunen81@hotmail.fi

    VastaaPoista
  20. Aivan ihania lastenvaatteita! Mukana arvonnassa yhdellä arvalla. anjosa@suomi24.fi

    VastaaPoista
  21. Mukaan arvotaan! Olen oikeastaan vasta viimeaikoina ruennut lukemaan blogeja, nimenomaan löytääkseni inspiraatiota itse tekemiseen ja hyviä vinkkejä. Onneksi löysin myös sinun blogisi, onnea vuosipäivästä! En ole hoksannut miten tämä seuraus homma vielä toimii joten lisään mielenkiintoiset kännykän pikakuvakkeisiin, sinne meni nyt tämäkin! Ihanaa syksyn jatkoa! -Kaisa
    kuortti@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Kiva kuulla, että olet tykännyt. Samalla tavalla itsekin monia blogeja seuraan, oman puhelimen suosikkeihin lisäämällä. Ihanaa syksyä sinnekin! :)

      Poista
  22. Mukaan kahdella arvalla, jospa haave messuilla käymisestä toteutuisi. Instagrammissa @hannan_kuvat. henttonenhanna@hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Mukaan arvontaan :) cympux@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Mukana kahdella arvalla (insta sssssini) :) sini-at-saunalahti.fi

    VastaaPoista
  25. Toivottavasti ei tuu tuplana, yritin jo puhelimella osallistua:) Kahdella arvalla, instassa @annamaija ja säpo on annamaijanjoulukuu@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Yhdellä mukana arvonnassa. verronen.mari@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Kahdella arvalla mukana. Instassa katriruism ja s.p. katrir74@gmail.com.

    VastaaPoista
  28. Ihania vaatteita oot tehny!:) mukana yhdellä arvalla:) tulppu__@hotmail.com

    VastaaPoista
  29. Mukana yhdellä arvalla kaisa.lindqvist@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Yksi arpa minulle kiitos :) marika.karttunen@jns.fi

    VastaaPoista
  31. Messuille menossa joten mukana ollaan. Seuraan blogiasi Bloglovinin kautta. En tiedä, saako sillä toisen arvan ☺.
    ailasto@hotmail.com

    VastaaPoista
  32. Mukana myös arvonnassa! riikka.uschanov(at)gmail. com

    VastaaPoista
  33. Mukana kahdella arvalla ! kuusinen.jaana@gmail.com
    Ehdottomasti haluaisin voittaa. <3 Käsitöitä harrastavan tyttäreni kanssa lähtisin. En ole aiemmin käynyt, suunnitelmissa on ollut joka vuosi.
    Ikäni olen kaikenlaisia käsitöitä tehnyt, koulutustakin löytyy. Omille lapsille reilut 20 v sitten ompelin ja neuloin lähes kaikki vaatteet. Paljon on kankaat niistä ajoista kehittyneet. :) Aikaa rakkaaseen harrastukseen nykyisin liian vähän. Kolmen lapsenlapsen mummina ymmärrän muiden isovanhempien kiireet, kun yrittää ehtiä jokapaikkaan ja käydä vielä töissäkin. Onni on että tein lapset nuorena ja nuorena tulin mummiksi.
    Blogeja ja erilaisia ryhmiä on ihana seurata, lukea ja saada vinkkejä omiin töihin.

    VastaaPoista
  34. Näistä messuista olen haaveillut vuosia ja nyt näyttäisi ajankohtakin sopivan ��
    Mukana siis kahdella arvalla: säpo eve.aho(at)pp.inet.fi ja insta eveahoeve

    VastaaPoista
  35. Instassa seurataan eli kahdella lipulla mukaan. makinen.maarit@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Instassa seurataan eli kahdella lipulla mukaan. makinen.maarit@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Mä oisin periaatteessa mukana kahdella arvalla, mutta jätän välistä koska etäisyys messuille on hieman liian suuri ;) Tulin siis ihan vaan onnittelemaan ihanan blogin ja ensimmäisen vuosipäivän johdosta! Tää on mielenkiintoisin käsityöblogi, johon olen hetkeen törmännyt. Hyvä että löysin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Oili! Ihan häkellyin tästä ihanasta kommentistasi.. <3 Olen myös iloinen että löysit blogiini koska sitä kautta minä löysin sinun blogisi. Ulkomaille muutto on mun aivan ikiaikainen haaveeni, joten siksikin sun blogin seuraaminen on antoisaa. :)

      Poista
  38. Heips! Kahdella arvalla mukana. Sähköpostiosoitteeni: jiirantanen(at)gmail.com. Instagramissa nimeni jiirantanen (sieltä kautta seuraan) :)

    VastaaPoista
  39. Kahdella arvalla mukana (bloggerin kautta seuraan) pisara09@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Yhdellä arvalla mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  41. Yhdellä arvalla mukana arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  42. Mukaan arvontaan! tytti.kivisto@hotmail.fi :)

    VastaaPoista
  43. Mukana kahdella arvalla. s-posti mki.heli10@gmail.com Messuille olen menossa äitini kanssa, joten lipuille olisi tarvetta.

    VastaaPoista
  44. Mukana yhdellä arvalla!
    tuija.rautanen@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Mukana kahdella arvalla. s-posti inaritauriainen.koper[a]gmail.com Lähettäis äiti-kaverin kanssa päätä tuulettaan ilman lapsia. :)

    VastaaPoista
  46. Kahdella arvalla mukana. laura.andelin@hotmail.com ja instassa landeliin

    VastaaPoista
  47. Vasta tänne löysin mutta arvonnassa mukana. paivi.varvikko-metsamaki@luukku.com

    VastaaPoista
  48. Mukana kahdella arvalla. Seuraan instassa. Ennenkin oon kommentoinut, et sun blogin kehitystä on kiva seurata. Sulla on selkeä oma tyyli ja kirjoitat kivasti. Onnittelut 1-vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Ihanasti sanottu <3 Ja tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  49. Kahdella arvalla mukana :) Ihanat noi kuvakollaasit! niistä näkee niin hyvin et on tullut tehtyä aika paljon juttuja vaikka aina ei tunnu siltä!

    VastaaPoista
  50. Mukana kahdella arvalla
    taijatuomisto@hotmail.com

    VastaaPoista
  51. Kahdella mukana! Instassa seuraan. :)

    VastaaPoista
  52. Hups! Siis s-posti unohtui... norppastiina at gmail.com

    VastaaPoista
  53. Oispa kiva päästä messuille pitkän kaavan kautta! Kahdella osallistun, instassa @leplax :)

    VastaaPoista
  54. Mukana kahdella arvalla! Instassa hannauuu ja muutoin hanna.p.uotila@gmail.com

    VastaaPoista