Oodi mustavalkoiselle

Mainitsin tuossa aiemmin esikoiselle tehtyä settiä käsittelevässä postauksessa, että sain luvan ommella enemmänkin eskari-ikäiselle pojalleni. Koska hänellä on selkeä maku myös vaatteita koskien, saan miettiä tarkkaan millaisia vaatteita hän pitäisi. Ei ole kivaa ommella vain huvin vuoksi vaatetta kaappiin lojumaan. Kivempaa on kun vaate pääsee myös käyttöön, ja ihan parasta jos siitä vieläpä muodostuu lemppari!







Suunnittelin pojalle collarisetin, jonka voisin kuvitella olevan mieleinen sekä hänelle että minulle. Mukava perussetti, jossa on hieman jotakin ei-mitään-lapsellista twistiä ja joka on mustavalkoinen. Kangaskaapista silmiin osui Metsolan graafinen mu-va kuosi, josta sain idean tehdä suikaleet sekä housujen että hupparin sivuihin. Lisäksi vähän raidallista resoria hihan- ja lahkeensuihin. 

Kaavana hupparissa on Ottobren Block Stripes, jota hieman pidensin. Hupparin kaavassa juju on tuossa korkeassa hupun kauluksessa, en ole ihan varma pidänkö siitä ja tuleeko kaavaa käytettyä siksi uudestaan. Housujen kaava on Ottobren Mock Denim, jota olen käyttänyt ennenkin. Hyvä, sivusaumaton kaava perusverkkareille, suosittelen!







Kokeilin huppariin kaavasta poiketen kaitaletaskuja, jollaisiin löytyy hyvä ohje Punatukka ja kaksi karhua -blogista. Aika paljon vaati kaltaiseltani noviisilta aivohommaa mutta sain sentään kasaan, ja ihan siististi. Kivaa haastetta ja uudenoppimista, sitä aina tarvitaan.
Vielä ei tiedä, muodostuuko tästä pojalle lemppari, mutta ainakin hän tykkää. Tämä setti ei jää kaappiin lojumaan! 

Pakko vielä todeta, että musta on kyllä todella armoton väri kuvattavaksi! Joko kangas näyttää haalealta ja kulahtaneelta, tai sitten yksityiskohdat eivät näy. Kaikki mahdolliset nukanhuituvat sen sijaan kyllä erottuvat!

21 kommenttia

  1. No mutta on tyylikäs setti, se välittyy kyllä kuvista :) Musta on tosiaan hankala. Itse jälkeenpäin saatan syventää kuvankäsittelyllä mustia kohtia tummemmiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Joo, kontrasti on kaveri. Kokeilin tänään picmonkeytä kuvankäsittelyyn, aika kiva. Etkös säkin sitä käytä? :)

      Poista
  2. Tosi tyylikäs setti. :) Musta on kamala väri kuvattavaksi, mutta mun mielestä onnistuit siinäkin hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! :) Tässä auttoi se ettei ole muita värejä jotka vääristyisi kuvankäsittelyssä. En kyllä oikein koskaan ole täysin tyytyväinen kuviin sitten kun ne blogiin olen laittanut. Bloggaajan kuvankäsittelyn intensiivikurssille olis tilausta!

      Poista
  3. Kiva, että taskuohjeesta oli iloa :) Tosi upea setti, hyvin keksitty! Vau ❤️

    VastaaPoista
  4. Hieno kokonaisuus! Ihan sun näköiset. :) musta on kyl erityisesti näissä hämäryysasteissa tosi vaikee kuvattava. Ja muutenkin kyllä. Vaatisi aina extravaloa et leikkaukset ja yksityiskohdat erottus. Mut hyvinhän ne tässä näkyy. Minkä alan artesaani sä muuten olitkaan?.. jossain siitä mainitsit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, kivasti sanottu! :) Kuvat on mulle tärkein osa blogeja kun itse luen, joten haluaisin ne täälläkin laadukkaiksi. Välillä ollaan aika lähellä mutta ei aina. Mulla on sisustustekstiiliartesaanin tutkinto. Ei sisältänyt ompelua kuin yhden lyhyen kurssin, jossa ommeltiin neulatyyny. :)

      Poista
    2. No niinhän se olikin! Oon tainnut kysyä ennenkin... neulatyynyn verran! ;) Onpas huvittavaa. No hyvinhän tuo homma sulta silti sujuu - tuolla neulatyynyoppimäärälläkin (+tietty kaikki omatoimiharjoittelu). :)

      Poista
  5. On kyllä niin tyylikäs kokonaisuus! Ja varmasti poika tykkää.

    VastaaPoista
  6. Todella tyylikäs setti! Ei ihme, että poika tykkää :)

    VastaaPoista
  7. Upea setti! Tosi siistit kaitaletaskut, näitä täytyy itsekin kyllä kokeilla. Minulla on myös omalle pojalle tuolla Mock Denim kaavalla leikatut osat valmiina odottamassa ompelua, saa nähdä milloin ehdin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva kokeilla taas jotain uutta perus hupparitaskujen sijaan. Mock Denim on tosiaan hyvä kaava, kun sisältää ne taskut vaikka on sivusaumaton.

      Poista
  8. Nää on tosi kivat - ja erittäin katu-uskottavat! Blogin kuvat on kyllä semmonen ikuisuusaihe. Sitä aina ihailee muiden kuvia, ja sitten omia katsellessa on välillä tosi tyytyväinen ja välillä miettii, että jotain ois taas tässäkin voinut tehdä toisin. On jo oma matkansa, että pääsee siihen pisteeseen, missä tietää mitä ois voinut tehdä paremmin! Kuvankäsittelyyn suosittelen todella lämpimästi RAW-muodossa kuvaamista ja Lightroomin käyttöä. Sillä saa noviisikin ihmeitä aikaan (toki pitää varoa ettei mene överiksi), ja oon kuullut huhuja että Adoben sivuilla on myös tosi hyviä ohjevideoita. Itsehän en ole ehtinyt niitä katsoa, mutta hyvin pärjää ilmankin. Mun kuvailut ainakin pääsivät ihan uuteen vauhtiin ton Lightroomin hankkimisen ja RAW-kuvien myötä (toinen merkkipaalu oli sit hyvän, valovoimaisen objektiivin hankinta). Nyt pitäis saada enää kameran käyttäjä ottamaan parempia kuvia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä kivat etenkin pöksyistä, hän näyttää tosi reteältä niissä! :) Ah valokuvaus.. Mulle käy melkein aina niin että koneella näyttää tosi hyvältä, mutta sitten kun katson niitä uudestaan blogissa niin onkin ihmeen ankeata. Varmaan pitäisi vähän liioitella vielä muokkausta kuitenkin. RAW muodossa kuvaa kun jo, mutta kuvankäsittelyohjelma jolla sitä muotoa voi muokata on surkea. Lightroom kiinnostaa kovastikin kyllä! Kävin äsken innoittamanasi googlaamassa käyttökokemuksia ja mihin päädyinkään? Sun blogiisi. :) Siellä oli hyvä juttu aiheesta. Ja mä olen aina tykännyt sun blogin kuvista, ne on niin tunnelmallisia. Taidan ottaa ainakin kokeiluversion Lightroomista ja sitten katson onko siitä paluuta. :)

      Poista
    2. Joo mä usein päädyn lataamaan kuvia moneen otteeseen blogiin, kun siinä kirjoittaessa ja esikatsellessa huomaa ettei ne nyt ollutkaan vielä niin hyviä kuin mitä siinä käsitellessään luuli. Ja joskus sitten taas huomaa jälkikäteen että vähän vähempikin käsittely ois ollut riittävää ;) Mut Lightroom on kyllä parasta ikinä! Hauskaa että törmäsit siihen mun kirjoitukseen. Oon ihan varma ettet halua kokeiltuasi enää olla ilman. Sitä on tosi kätevä käyttää myös ihan kuvien katseluun ja arkistointiin, selailen kuvia aina Lightroomin kautta. Sähän saat vielä Adobelta opiskelija-alennuksenkin (en tosin muista miten iso se on), joten eiku ostoksille :)

      Poista
    3. Joo, pitäis aina varmaankin vielä nukkua yön yli ennen julkaisua. Eilen kokeilin jo Lightroomia, ensin meinasi palaa hermo (olen "hieman" kärsimätön kaikenmaailman ohjelmistojen kanssa kun heti pitäisi osata..), mutta kun pääsi jyvälle niin hyvältä vaikuttaa! :)

      Poista
  9. Kivan graafinen ilme tässä asussa! Ajaton ja tyylikäs. Kuvaaminen on niin mielenkiintoista ja haastavaa. Otin vihdoinkin itselleni ensi vuodeksi valokuvauskurssin, jospa sitä vähän syvemmälle pääsisi siellä kameran saloihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Kuvaaminen on kyllä mukavaa, mutta siinä on hirveän paljon opeteltavaa. Kuvauskurssi voisi tosiaan olla hyvä juttu itsellekin! Tähän asti olen yrittänyt opetella askel kerrallaan kameran käyttöä, kun en vaan halua tyytyä automaattiasetuksiin.

      Poista