Harmaa neulospaita


Talvi on tullut oikein kunnolla, vihdoinkin! Lunta on oikein tosissan  ja se on oikeasti ihanaa! Näyttää niin paljon tunnelmallisemmalta, ja lasten kanssa on paljon kivempi peuhata ulkona. Kylmäkään ei haittaa, kun voi kaivaa kaapista kaikkein paksuimmatkin neulepaidat. Neulepaidat ovat yksi lempivaatekappaleistani, voisin hamstrata koko kaapillisen pelkästään niitä. Koska neulepaitoja ei siis koskaan voi olla tarpeeksi, tein tämän ihanan pehmoisen harmaan paidan.



Kangas on löytö jättirätistä, aivan huippupehmeää karvaneulosta. Ei mikään hirveän paksu, juuri sopiva, ja pehmeytensä vuoksi todella ihana päällä. Paljoa en ole vielä ommellut itselleni, mutta tämä vaate motivoi ompelemaan enemmän. Tässä paidassa nimittäin visio ja toteutus menivät yksi yhteen, paidasta tuli juuri sellainen kuin toivoinkin. 



Helman kaitale ja hihansuut aiheuttivat hiukan päänvaivaa. En nimittäin halunnut mitään taitoksia, mutta vielä vähemmän halusin resoreita eri kankaasta. Todennäköisyys löytää juuri oikea sävy on pieni, eikä perusresorin materiaalikaan sovi tämän neuloksen kanssa yhteen. Ratkaisin ongelman ompelemalla helmakaitaleen ja hihansuukappaleiden jokaisen kankaassa olevan raon yksitellen umpeen. Pienempi vaiva kuin miltä kuulostaa, ja sain samasta kankaasta kuitenkin sopivasti erilaista. 







Kävin jo hamstraamassa lisää näitä neuloskankaita, niitä nähdään siis blogissa talven mittaan vähän enemmänkin! Suunnitelmissa on esimerkiksi malli, joka on erittäin helppo toteuttaa ja joka ei vaadi pitkää ompelukokemusta.

20 kommenttia

  1. Siis upea! Tarkoitatko että poimit helmasta ja hihansuista silmukat ja päättelit ne? Hyvin keksitty. Tykkään tuosta karvaisesta neulospinnasta. Untuvaisen näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ei, vaan suoralla ompelin raot umpeen nurjalta puolelta pitkittäin. Tuo neulos on aika pientä, niin että sitä oli hyvä ommella ihan ompelukoneellakin. Muut saumat saumuroin.

      Poista
  2. Ihastuksesta täällä huokailen!! Upea neule kerta kaikkiaan! Todellinen löytö tuo kangas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Tuo oli kyllä aika löytö, hain ihan muuta alunperin, silloinhan niitä löytöjä aina tekee.. ;)

      Poista
  3. On kyllä tosi ihana <3 Taitava sinä! :)

    VastaaPoista
  4. Ihana paita! Itse en ole vielä onnistunut löytämään juuri sopivan ohuita mutta lämpimiä neulekankaita, mutta toivoa siis on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nilla! Joo on niitä! Itse vasta syksyllä tajusin että tosiaan näitä neuloksiakin on olemassa.. :D

      Poista
  5. Kaunis paita ja muutenkin tyylikäs sinä! Kiva vaatekokonaisuus ja kuvat. Paita näyttää ihanan lämpimältä. Toivottavasti pysyy hyvänä käytössä. Mitä matskua se on? Hei mä löysin muuten kivan instatilin josta saattasit tykätä kun sulla on poikia. Semmonen ku @inspirationforpojkar. Kivoja vaatteita ja ideoita. Tulit mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! En kyllä harmi vaan osaa sanoa mitä matskua mutta tekokuitua kuitenkin. Samaa toivon että tuo pörröisyys pysyy, varmaan kannattaa suosia tuuletusta. Kiitos vinkistä, ihanaa kun ajattelit mua. :) Seurasinkin tuota tiliä jossain vaiheessa mutta siinä oli se huono puoli että se päivittyi liiankin usein, feedi oli ihan täynnä vain niitä kuvia ja muu hukkui. Muuten tosi hyvä tili seurattavaksi!

      Poista
  6. Ihanan näköinen ♥ Sainkinkohan mie joskus itteni irti trikoo/jc/jf kolmikosta laajentuaan johonkin tälläisiin ihanuuksiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla muutakin, suosittelen! Itse olin vähän pihalla et mitä oikeen itelle tekisin ennen kun löysin neulokset, kun trikoo ei tunnu omalta. Kiitos Heiri!:)

      Poista
  7. Tyylikäs neule, hyvä idea tuo rakojen ompelu! Minäkin olen neuleihminen, tällaisen voisin itsellenikin tehdä. Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Hanna! Neuleet ne vaan on ihania, ja niitäkin voi tehdä niin paljon erilaisia! :)

      Poista
  8. Tosi kiva neule! Ottaisin mielelläni omaan kaappiini :)

    VastaaPoista
  9. Todella tyylikäs kokonaisuus ja ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva oli kuvata välillä ulkona kun siellä on nyt niin kaunista:)

      Poista