Tikattu clutch






Viime postauksessa kirjoitin kankaan pinnasta, ja siitä miten se on usein enemmän omaan mieleen kuin kuosit itselle ommellessa. Materiaaleista tykkään nahasta (en tosin aidosta), sillä se on ajaton, kaunis, tuo särmää, helppo yhdistää niin moneen.. Nahan hyviä puolia voisi luetella loputtomiin. Tikkaamisesta tykkään noin muuten vaan, sitä on hauska tehdä. Yhdistin nämä kolme tekijää, ja tein tämän tikatun clutchin. 







Ompelin tikkaukset vapaalla "kädellä" keinonahkaan jonka alle kiinnitin levyvanua tikkipinnan muodon aikaansaamiseksi. Jokainen ruutu ei ole ihan samankokoinen, mutta ei niiden tarvitsekaan olla. Joskus on kivaa vaan surautella menemään, tikkauksen ei tarvitsekaan olla niin millilleen samankokoista ruutua.

Tiedätte varmaan sen perustilanteen, kun tiedossa on ilta ulkona, eikä kaapista löydy taaskaan mitään? Tämän laukun tekemiseen meni alle kaksi tuntia, josta siitäkin puolet tikkaamiseen. Nopea tehdä ja siten aika hyvä pelastaja siis tuossa tilanteessa!







Tätä clutchia lähden ulkoiluttamaan jo huomenna, sillä silloin ollaan lähdössä tyttöjen kanssa ulos! Perjantaifiilis on ollut päällä siitä asti kun eilen illalla sain laukun ommeltua. Nyt puuttuukin enää ne vaatteet...






Sisälle tein sivuun pari taskua puhelimelle ja vaikkapa huulipunalle. Hihnan tein tikkaamalla koristeommelta nahkasuikaleeseen niin, että sauma jää taakse keskelle tikin alle. Osoittautui oikein toimivaksi ratkaisuksi keinonahalle, hihnasta ei tullut liian paksu, eikä sauma myöskään juuri näy koristetikin alta. 

Näissä perjantaifiiliksissä otan siis varaslähdön ja toivotan teille ihanaa viikonloppua! Itse aion nauttia ystävien seurasta. Ja tanssia aamuun asti!


29 kommenttia

  1. Upea laukku! Aika säännöllisiltä ruudut näyttävät ja sopivat hyvin laukkuun. Hauskaa iltaa huomiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :) Niin ei sitä aina tarvitse kaiken olla niin millilleen. :)

      Poista
  2. Kaunis ja siististi toteutettu! Ja sinäkin oot niin nättinä!

    VastaaPoista
  3. Ihana laukku! Mie ihailen aina kuinka freshejä ja valoisia kuvia saat! Kerro taikasi miullekin :) Viettäkää hauska ilta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Haluaisin tietty vastata tähän että kaikki on sen ansiota että oon tässä viime kuukaudet opetellut oikein kunnolla järkkärin käyttöä, mutta kyllä se taitaa olla Lightroom joka sen valoisuuden tuo. Ihan huippuohjelma! :)

      Poista
  4. Onpa kaunis laukku :) ja ihan mun näköinen! ;) taidan varastaa idean ja tehdä tällaisen ja lisätä vielä pitkän hihnan, sellainen pieni musta laukku on nimittäin ostoslistallani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora! :) Joo, pitkä hihna sopii myös tosi hyvin tällaiseen. Kiva kuulla että idis lähtee eteenpäin! :)

      Poista
  5. Oi, minäkin varastan idean! Toimisikohan tämmöinen mustan erittäin laskeutuvan iltapuvun (jossa kudonnassa käytetty myös hopeista metallilankaa) kontrastina..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät Eveliina :) Kuulostais sopivan just täydellisesti! Nahkahan sopii melkeinpä kaikkeen, tikkaus yksityiskohtana sopii tuon metallilangan kanssa kivasti yhteen. :)

      Poista
    2. Minä jo aloitin :D. Yhdistämistä vaille valmiina, mutta sopiva vetskari näyttää uupuvan niin pitää käydä ostamassa. Tikkasitko vanun pohjakankaan kanssa? Tein ite niin kun ajattelin, että vanu ei välttämättä paininjalan alla kulje kovin hyvin.. Valitsin ehkä turhan liukkaan pohjakankaan, koska nyt se vedättää nahkaa hieman.

      Poista
    3. Mahtavaa! :D Siis se että aloitit, ei se että lanka kiristää.. En laittanut pohjalle kangasta. Harkitsin sitä kyllä samasta syystä, mutta kokeilin ilman ja kulki oikein hyvin (ompelin vanu alla). Toivottavasti jää kiristävät kohdat jotenkin piiloon kootessa sitten! :)

      Poista
    4. Nyt se on blogissa asti! Kiitos sinulle ideasta!!
      http://pikkuvarpailla.blogspot.fi/2016/02/mustaa-nahkaa-ja-tikkailuja.html

      Poista
  6. Oi, ihana! Toi vuori on ihan piste iin päälle :) Nää nahkahommat houkuttaisi kyllä muakin, se läppärin laukkukin on vielä to do -listalla. Niin paljon ideoita, niin vähän aikaa! Ja hei kiva että tykkäät Lightroomista :) En ymmärrä miten oon koskaan tullut toimeen ilman sitä!

    Kivaa iltaa ja myös rauhallista sekä myöhäistä aamua huomiselle! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, tuosta ajasta.. Mutta tällaset nahkajutut on tosi kivaa vastapainoa vaateompelulle. Kun tein sen läppärilaukun, olin ihan yllättynyt siitä miten helppoa tekonahka onkin käsitellä! Ainakin tämä mitä mulla nyt on, on sillä tavalla jämäkkää ettei mene ruttuun, mutta kulkee tavallinenkin neula kevyesti läpi.

      Lightroomista en tosiaan voinut enää luopua, siinä kävi just niinkun sanoitkin! :D Tarkennus pitää saada itse mutta kun tuota valoa täällä pimeässä pohjolassa kun ei niin hirveästi aina ole tarjolla, niin on kyllä iiiiiso pelastus. :)

      Poista
  7. Tosi tyylikäs laukku! Hauskaa bileiltaa! :)

    VastaaPoista
  8. On kyllä kiva laukku ja kiva vuorikangas. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, tulen kyllä mielelläni vierailemaan Aurinkokujallekin! :)

      Poista
  9. Tyylikäs ja niin hieno laukku! Tikkaukset tekee heti kivaa lisää. Toivottavasti sinulla oli hauska ilta :). Oliko niin, että tuo lightroom on vaan kuvankäsittelyyn? Eli saako sillä tekstejä lisättyä kuviin ja eri kerroksia (layereita) luotua? Pitääkin googlata :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Mulla on joku fiksaatio tuohon tikkailuun. Tikkasin joskus kankaan vauvan vanupukuunkin huvikseni, vaikka saisihan niitä valmiinakin. Mutta saapa sellaisen kankaan päälle kuin haluaa! :) Varmaan googlasitkin jo tietoa Lightroomista? Itse kanssa vasta opettelen, eli en ihan kaikkia hienouksia tunne. Mutta kyllä oon käsittänyt että se on vain kuvankäsittelyyn ja sitten Photoshop siihen varsinaiseen muokkaukseen. Ainakin Ajatuksia Saksasta blogissa on kiva esittely ohjelmasta mallikuvineen. Tosi hyvä ohjelma joka tapauksessa, en voi kuin suositella! :)

      Poista
    2. Kiitoksia! Googlailin ja ihan kaikkia ominaisuuksia siinä ei ole, mitä tarvitsisin. Vanhalla koneella minulla photoshop onkin, mutta on opiskelijaversiona joskus parikymmentä vuotta sitten hommattu ja siihen ei saa tietenkään enää päivityksiä saati asennettua uudempiin masiinoihin. Kauhian kallis olisi hommata tuo photoshop, joten täytyy jatkaa etsimistä :).

      Poista
    3. Otin vuosi sitten photoshopin kuukauden maksuttoman kokeilujakson ja tykästyin ohjelmaan(blogin alkuaikojen kuvia piti muokkailla tosi paljon, poistaa taustoja ym..) Kävin Adoben sivuilta katsomassa, niin noita kokeilujaksoja voi nytkin ladata. Sen jälkeen jatkoin tilausta vuoden sopimuksella(tai pakettiin voi itse koota tarvitsemat ohjelmat ja kk-hinta sen mukainen), mulla siis 12€/kk.

      Poista
    4. Tuolla kokeilujaksolla tosiaan itsekin aloitin, ja olin kyllä ihan myyty. Käytän sitten picmonkeytä lisäksi jos tarvitsee tekstejä ym. mutta aika harvoin niitä käytän. Ongittiin jostain netin syövereistä kertamaksullinen versio, kun en halunnut tuota kuukausimaksullista. Vaikka on tosi hyvä että voi ottaa pakettiin ne ohjelmat mitä tarvitsee. Kalliitahan ne tosiaan on..

      Poista
  10. Tyylikäs laukku! Tikkaukset antaa upean viimeistellyn ilmeen laukulle. Toivottavasti oli kiva ilta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Harmiksi tyttöjen ilta siirtyi muutamalla viikolla sairastelun vuoksi. Mutta ei se mitään, hyvää kannattaa odottaa ja onpa aikaa miettiä sitä asuakin! :D

      Poista