Missä salo sinertää..

 


Siellä Tao Tao! Tämä pidempiaikainen projektini tehdä 5-vuotiaalle kylpytakki tuli vihdoin viimein päätökseen. Ensin harkitsin tällaisen tekemistä pari kuukautta, sitten suunnittelin viikkotolkulla ensin päässäni ja myöhemmin paperilla, kunnes sain lopulta työn aloitettua. Kuten yleisesti tiedetään, pikkulapsiperheessä voi olla aika joskus kortilla, ja kun on niin paljon ompelujuttuja ja muita diy-juttuja mitä haluan toteuttaa. Joskus on kuitenkin kivaa että nopeampien ompelusten ohella tekee tällaista pidempää työtä, mihin voi käyttää luovuuttaan oikeen kunnolla!  Kaavoja tähän ei ole, vaan tein suurpiirteisen suunnitelman paperille mittoineen ja leikkasin sen perusteella. Kylpytakkihan saa olla hyvinkin väljä. Tosin tällä tekniikalla tunaroinneiltakaan ei vältytty, vaan tein ensin vahingossa kaksi oikean puolen etukappaletta.. 
Kylpytakin huppuun aplikoin pandan nassun. Hupun takaosa on musta. Reunan kanttasin resorilla, lähinnä välttyäkseni ompelemasta joitakin ihan superpaksuja kohtia. Uudehko ompelukoneeni kävi läpi tämän työn kanssa oikeen kunnon tulikokeen, ja läpäisi sen hienosti! Kone on Elna Chic, on ollut hyvä valinta tällaiselle kotiompelijalle. Viimeistelin resorilla myös huppusauman. Muutenkin tuo kanttaus on aika kiva mielestäni tuossa reunassa, eri asia on sitten se miten se kestää 60 pesuissa. Mutta kuten olen ennenkin todennut; kittana=hellyyttävä. Eikö?
Tassutkin pitää pandalla olla, tietysti! Nämä tassut tuntuivat valmiissa takissa vähän olevan tiellä, joten lisäsin vielä lopuksi nappikiinnityksen. Tassun saa kiinnitettyä hihaan napilla. Tämä napinläpi oli Chicille kyllä liikaa, joten se piti toteuttaa MacGyver -tyyliin, eikä ehkä siedä kovin yksityiskohtaista tarkastelua..

 

2 kommenttia

  1. Aivan ihana! Mä oon jo pitkään haaveillut, että tekisin lapsille kylpytakit, mutta jotenkin on jäänyt. Eipä jotenkin tullut mieleenkään, että voisi tehdä myös tällaisia vähän erikoisempia, eli onneks en oo tehnyt vielä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Mä tykkään just tehdä tällasia erikoisempia välillä, että saa käyttää mielikuvitusta. Tämä oli toinen mun ompelema kylpytakki, eka oli aika perus tosin.

    VastaaPoista