Vihaisten lintujen höyhensaari

 

 

Esikoinen on siinä iässä ettei hänelle noin vain minun ompelukseni kelpaakaan. Asiahan saattaisi olla eri jos olisin ommellut koko hänen ikänsä, mutta aloitin harrastuksen vasta vuosi sitten enkä  ole vielä paljoa ehtinyt tuottamaan. Jokatapauksessa, tämän kuosin tilasin varmana siitä että se menisi läpi. Ja läpi meni! Nämä änkkärithän ei tässä kuosissa ole niitä ihan aitoja selvästikään, mutta ei kerrota siitä asun käyttäjälle, eihän? Muuten voi seurata hepuli ja vesilintu saattaa ottaa osumaa yöasusta. Tosin, suurempaa vahinkoa vesilinnulle ei ole odotettavissa, sillä tämä kangas on varsinkin sisäpuolelta ihanan pehmoista!


Kylläpäs malli näyttää kuvassa lyhkäseltä.. Meidän pitkäselkäisen esikoisen päällä kuitenkin juuri passeli! Yöpaitahan saakin olla vähän väljempi. Tuohon olkapäille tein tuollaiset tehosteet raidallisesta trikoosta. Olisin ottanut lähikuvan mutta.. no, niskassa näkyvän saumauksen laatu ei kestä lähempää tarkastelua..! Onneksi tämä on viimeisiä vaatteita, jotka raavin kasaan vanhalla saumurillani.

Itseasiassa, ompeluhomma seisoi pitkän aikaa, koska näitä housuja ommellessa saumuri sanoi sopimuksensa lopullisesti irti. Kyseessä oli vaaaaanha perus-Singer, äitini joskus vuosikymmen sitten viimeksi käyttämä, omaan kotiini takavarikoitu kone. Koneen alasieppari meni totaalisesti sijoiltaan ommellessani toista resoria lahkeeseen  -jonka jälkeen työ olisi ollut valmis... Onneksi nyt on uusi saumuri millä suristella, siitä ehkäpä lisää myöhemmin. 

Halusin housujen mätsäävän paitaan, joten lisäsin polvien kohdalle änkkäri-kangasta. Tosi kivasti nyt mätsääkin!

Tässä lähempää tarkastelua varten housujen vyötärösauma. Tällaisen tehosteompeleen siihen valitsin..! No hyvä on, oikeasti tunaroin hiukan kaksoisneulani kanssa. Jep, sen ainoan. Koneestani ei löytynyt muuta joustavaa ommelta, mutta ihan kivahan se on tälleenkin! 

Ei kommentteja