Tervetuloa kerrospukeutuminen!


Aaah..! Kerrospukeutuminen jos mikä on ihanaa. Tykkään tosi paljon pukeutumisessäni pitkistä neuletakeista, joihin voi kietoutua sisään tai heittää vaan harteille. Pitkiä neuletakkeja mulla onkin kaapissa monta, ja ottaisin vaikka lisääkin. Neuletakin alle sopii hienosti paita ja housut, mutta viimeaikoina oon alkanut päästä enenevissä määrin sisään myös leggarikulttuuriin. 

Aiemmin oon aina kokenut, ettei se oikein ole mun juttu, mitä nyt joitain mustia yksivärisiä olen käyttänyt mekon kanssa. Mutta nytpä syksyllä bongasinkin kaupoista parit kivat leggarit, kuten just nämä Vero Modan ihanat kuvioidut mutta silti kokomustat. Leggarit, joissa kuvio tulee neuloksen tekstuurista. Tajusin, että taidan mä sittenkin tykätä aika paljon niistä!Ok, leggareita on hiipinyt vaatekappiin. Mutta mitä niiden kanssa?! Tunika on mun kaapissani aivan tuntematon käsite, ellei lasketa yhtä jo melkein vuosi sitten tekemääni (josta muuten onkin tullut aika lemppari niiden yksiväristen mustien leggareiden kanssa pidettäväksi). Mutta kuviollisena tuo aiemmin tehty ei nyt ihan sovi kuviopintaisten leggareiden kanssa. Siispä ompelulistalle yksivärisiä tunikoita!

Aloitin tekemällä harmaameleeratusta viskoositrikoosta tunikan tuolla samalla kaavalla kuin yllä mainitunkin tunikan. Kaava on siis jostakin vanhemmasta SK-lehdestä, en harmi kyllä ole kirjoittanut siihen mitään nimeä tai muuta lisätietoa.. Kaavaa muokkasin tähän versioon kaventamalla ja lyhentämällä sitä. Halusin istuvan mallin, joka on vähän kuin pitkä teeppari.

Tämä malli on siitä kiva, ettei siinä ole hihan saumoja erikseen. Ehkä se vähän liiaksi korostaa jo muutenkin leveitä harteita, mutta en anna sen haitata. Tunikahan on tarkoitettu käytettäväksi osana kerrospukeutumista, neuletakin alle, jolloin tuollaisella ei ole juuri merkitystä. Yksityiskohdaksi lisäsiin vielä tunikan sivuille helmaan rypytyksen, jonka toteutin ompelemalla saumoihin pätkät kuminauhaa. Siitä tuli kiva osa vaatetta, tykkään siitä että se rypyttää myös koko alaosaa hiukan, ja tekee helmastakin pikkuisen kaarevan.  

8 kommenttia

 1. Kivan näköinen tunika! Just sopivan simppeli, mutta jujuakin löytyy. Minäkin olen neuletakki-ihminen. Aina täytyy olla neuletakki päällä, niin arjessa kuin juhlassa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Neuletakit on vaan niin kätsyjä ja kivoja. Varsinkin sellaiset pitkät. :)

   Poista
 2. Tosi kiva :) Tykkään noista rypytetyistä yksityiskohdista. Just tyylikäs ja sopisi väreiltään myös mun vaatekaappiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään tästä itsekin, siitä on tullut ihan lemppari. Ja harmaa on aina hyvä värivalinta. :D

   Poista
 3. No minä tykkään kyllä kans! Mulla on kaks hyvin samantapaista Burdan kaavalla ommeltua paitaa, just tuollaisilla sivurypytyksillä. Ahkerassa käytössä edelleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kiva pieni yksityiskohta. Ajattelin, että vetääkö kuminauha kankaan väärällä tavalla ryttyyn, mutta nätisti tuo kuitenkin menee tasaisesti. :)

   Poista