10 syytä tykätä marraskuusta

Marraskuu, mikä hirveä kuukausi. Varmaan vähiten tykätty koko vuodesta, vaivuttaa koko kansan siihen puolittaiseen talviuneen, jossa me pohjoisessa asuvat vietetään marraskuusta aina kevään lumien sulamiseen asti. Mutta kuten olen ennenkin sanonut, ei hyödytä murehtia asiaa vaan etsiä hommasta ne parhaat puolet. Joo, täällä vallitsee kamala kaamos niin monta kuukautta, mutta homman huonoja puolia voivotellessa asia tuntuu vaan entistä pahemmalta. 

Marraskuu koitti joka tapauksessa, joten yhtä hyvin voisi tsekata mitä kivaa on edessä tässä kuussa! Listaan siis omat ilonaiheet ja huippujutut marraskuulta: 

1. Aloitetaanpa sellaisella pikkuasialla, jonka suuri osa mainitseekin kun kysytään mitää hyvää on pimeässä vuodenajassa. No kynttilät näyttävät niin paljon kauniimmilta ja tunnelmallisemmalta kun on pimeää! Ja sama pätee koko kotiin oikeasti. Marraskuun pimeässä ja koleassa ulkoilu ei ehkä ole suurinta herkkua, mutta onko mitään parempaa kuin tulla sen jälkeen omaan kotiin, sytyttää kynttilät lyhyihin ja käpertyä sohvannurkkaan viltin alle? 


2. Sitten henkilökohtaisempi ilonaihe: oppari tulee väliseminaarivaiheeseen! Jes! Väliseminaari onkin jo ensi viikolla, ja vielä on hommia paaaljon ennen sitä. Silti, yksi askel eteenpäin kohti lähikuukausina häämöttävää valmistumista.

3. Haravointi. Haravointi ja syksyn pihahommat lavan ilmestyessä taloyhtiön pihalle. Joo, ihan arkista ja joillekin kamalaa pakkopullaa, mutta meille, etenkin lapsille odotettu hetki syksyssä. Koko perhe ulkona pihatöissä, naapuruston lapset juoksentelee ympäriinsä ja "auttaa", hulluttelua ja fyysistä työtä ja talkooeväitä pihalla. Siitä sitten sisälle nauttimaan kohdasta 1. 

4. Saan marraskuussa valmiiksi viimeisen kurssin ennen valmistumista. Enää on opparin lisäksi harjoittelua ja sitten paperit ulos! Huh!


5. Glogi. Oi ihana glögi. Se tulee kauppoihin, ja siitä meidän jääkaappiin. Mieluiten vaaleana versiona. Ja taas voidaan palata kohtaan 1, glögillä höystettynä!

6. Ensilumi. Ensilumen odotus lasten kanssa (ja tunnustan, ilmankin), on joka vuosi yhtä jännittävää. En muista kertaakaan, että ensilumen sataessa en olisi tullut onnelliseksi kuin pikkulapsi, siinä vain on sitä jotain! Lapsena juoksin kuulemma samantien ulos ja kaivoin sukset varastosta vaikka lunta olisi tullut sen 5 milliä. Sama fiilis on edelleen, tai ihan vähintään ollaan nenät ikkunassa lasten kanssa. Täällä ensilumi jo koittikin, ja kiitos, lisää saisi tulla!

7. Yrityksen käynnistäminen etenee. Tänään lähtee postin mukana perustamisilmoitus, ja huh jännittää! Ja kumpa nimiehdotus menisi läpi sellaisenaan!


8. Bloggers' Inspiration Day + illan gaala. Huomenna nähdään blogituttuja ja juhlitaan! Illan gaalassa palkitaan vuoden inspiroivimpia blogeja, tägillä #IBA2016 voit seurata tapahtuman tunnelmia somessa!

9. Paluu viileään vaaleaan tukkaan. Oikeastaan tämä toteutui jo lokakuun viimeisinä päivinä, mutta listaan sen tähän koska se tuottaa iloa just nyt. Mulla on ollut lämmin vaalea viimeiset kolmisen vuotta ehkä, sitä ennen tukka laitettiin aina viileän vaaleaksi. Tässä välillä on ollut lämpimän sävyn lisäksi myös tummempaa tyveä, ja täytyy sanoa että se riittää jo. En tajunnutkaan, miten olen viileää sävyä kaivannut, ja miten kotoisaksi nyt tunnen olon tässä tukassa!

10. Joulunodotus. Tarvitseeko enempää sanoa? :) 

Tässä siis mun marraskuun ihania juttuja, mitkä on sun?

2 kommenttia

  1. Marraskuu todella on hirveä, mutta on totta, että hirveidenkin asioiden kanssa on helpompi elää kun yrittää löytää ilon ja positiivisuuden :) Sulle olis tunnustus blogissa http://unelmallinen.blogspot.fi/2016/11/makeaa-violettia-ja-blogger-recognition.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko katsoa positiivisia puolia, muuten ei jaksa odottaa kevättä! :)

      Poista