Mekkovillitys

 


Ompeluympyröissä on vallalla tällä hetkellä oikea mekkobuumi, kuten ompelevat tietävät. En säästynyt villitykseltä itsekään, vaan sain huomata etsiskeleväni sitä ihanista ihaninta mekkokangasta itselleni, ihka ensimmäistä mekkoani varten. Minä, joka vielä vähän aikaa sitten olin sitä mieltä etten halua ommella itselleni. Tässä sitä nyt ollaan, ensimmäisessä itse tekemässäni mekossa! 


Kaavan askartelin käyttäen kaapista kaivettua toppia mallina yläosaa varten. Alaosalle ei sitten kaavaa olekaan, vaan se on malliltaan suorakulmainen zero waste -idealla. Puolimetriä kangasta tehokkaasti käytettynä, eikä yhtään sinne "tosi-kätevään-tilkkulaatikkoon-mistä-on-sitten-tosi-kätevä-tarvittaessa-ottaa". Alaosan yläkulmat on työnnetty mekon sisään ilman mitään kiinnitysompeleita.Tein vyötärölinjan alle laskokset sekä eteen että taakse. Yläosan kanttasin resorilla, hiukan ehkä liian leveästi mutta sopii kuitenkin tällaiseen trikoomekkoon. Yläosan kangas on itseasiassa joustocollegea Eurokankaasta. Alaosan kuosillisen trikoon kotipaikkaa en muista sitten millään vaikka kuinka mietin. Huikatkaa jos tunnistatte!

Ensimmäinen mekkoni siis, mutta varmasti ei viimeinen. Aloin jo katsella kangasta seuraavaa varten. Ehkäpä väreillä tällä kertaa, uskokaa tai älkää!


2 kommenttia

  1. Tosi kiva mekko, livenäkin :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis mekko ja väritkin stemmaa niin hyvin. Hienosti olet ommellut, vaikka ensimmäinen mekkosi oliki.

    VastaaPoista