Susileggarit


No nyt ne on tehty! Ne ihan oikeat varsinaiset ensimmäiset kunnolliset leggarini! Lokakuun lopulla tein jutun testileggareista, ja kerroin, että olen jo löytänyt mitä hienoimman kankaan näille varsinaisille leggareilleni. Tämä Pehemiän upea susitrikoo on juuri kuin tehty leggingseihin!


Leggarit tein samalla kaavalla kuin testiversiot, eli Mallikelpoisen ohjeella mittojen mukaan. Sivusaumaton kaava on ihan ehdoton valinta tällaiselle "täydelle" kuosille. Kuosi on melko levoton, eikä sitä kannata ryhtyä rikkomaan enempää. Ompelemistani testiversioista tuli liian pitkät, enkä tykkää että lahkeet menevät ihan niin paljon ruttuun. Lyhensin siis pituudesta ja nämä ovat nyt sopivat. Muokkasin vyötärön pituutta myös, sillä halusin mieluummin leveämmän kuminauhan ja erillisen vyötärökappaleen. Istuu paremmin omaan makuuni.
Leggareita kun ei ihan sellaisenaan voi käyttää, tein niille kaveriksi tunikan Eurokankaan palalaarista kaivamastani ohuen ohuesta ja ihanasti laskeutuvasta trikoosta. Kaavana tunikassa on OB:n New Boheme pienin muokkauksin tottakai. Kaava osoittautui kyllä hieman liian telttamaiseksi omaan makuuni, joten päädyin lisäämään helmaan kuminauhan kursiakseni sitä hieman kokoon. Koska kokotaulukoiden syynääminen on aina yhtä mahdotonta, jäin miettimään, kuuluuko tämän olla näin väljä, vai valitsinko vain liian ison koon. Yleensä kyllä pidän väljyydestä yläosissa, kuten paidoissa ja neuleissa, mutta tässä sitä tuntuu olevan liikaa. Hyvää tunikassa on kauniit muoto-ompeleet etuosassa, sekä kiva malli muuten, ja näistä syistä aion kyllä kokeilla tätä uudestaankin hieman lisää muokaten vain. Tämän kappaleen asustan tällaisella sidottavalla vyöllä.13 kommenttia

 1. Ihana kokonaisuus! Tuota boheemia voisikin testata, hyvä tietää, että on reilu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Iskin joskus OE:ssä silmäni tähän malliin, kun niin kiva.

   Poista
 2. Kivan näköinen kokonaisuus! Vyöt pelastavat monesti hieman liian väljät tunikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tykkään varsinkin tällaisesta kiedottavasta vyöstä tähän tarkoitukseen. Vyön kanssa oikeastaan saakin olla väljä. Kiitos Hanna! :)

   Poista
 3. Tosi kivat! Vyön kanssa tunikakin on just hyvä.

  Mua niin harmittaa, että löysät yläosat ei kertakaikkiaan imartele meikän päärynävartaloa. Itselle ompelu on jotenkin vähän jäissä, kun en oikein keksi mikä ohje ois hyvä ja miten sitä pitäisi sitten muokata, jotta siitä saisi hyvän. Ehkä pitäis hankkia jotain vähän halvempaa kangasta ja tehdä testiversioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oili! Joo, jotain edullisempaa kangasta ja eikun kokeilemaan! Minä oon kyllä paraskin sanoja, kun kärsivällisyys ei yleensä riitä kokeiluversioihin.. Tää tunika on kyllä siitä hyvä, että väljyys on reisiin asti, niin kaavan uskoisin sopivan aika monelle vartalomallille.

   Poista
  2. No tänään kävin kuule kangaskaupassa, muta poistuin tyhjin käsin kun en löytänyt mitään yhtä ihanan tuntuista kuin noi käyttämäni luomupuuvillat... että ilmeisesti pitää vielä sisäistää tämä koeversiokankaan konsepti ;) Oon suunnitellut aloittavani kokeilut Mekkotehtaan Venlalla, den luulisi olevan hyvä kaava yläkropasta kaksi kokoa alaosaansa pienemmälle henkilölle.

   Poista
 4. Kiva kokonaisuus. Rento, mut silti tyylikäs. Varmasti mukava päällä ja käytännöllinenkin lapsiarjessa. Hauska tuo legsujen kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, on varmasti tarkoituksenmukainen just tähän elämäntilanteeseen. Sellaisia vaatteita, jotka on mukavia kotona mutta silti siistejä. Kiitos Sanna! :)

   Poista
 5. Tää on niin hyvä! Mä voisin ottaa noi :D Tai niinkuin jo sanoin, niin mulla on tästä paitakaavasta kans yks versio tehty ilman tota alakumpparia. Itseasiassa se toimii muuten pirun hyvin tolleen miten sä laitoit sen. Leggarit on kans makeet. Mullon samanlainen sidottava vyökin ku sulla. Vähäks me ollaan samikset <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! <3 Jotenkin toi kumppari tosiaan toimii tässä aika hyvin. Kun on niin väljä niin tuntui muuten vaan roikkuvan muodottomana päällä. Joo, mä muistan kiinnittäneeni messuilla huomiota että sulla oli samanlainen vyö, samikset mitkä samikset! :D

   Poista
 6. Nätti, simppeli ja siisti asu:) Vyö toimii tunikassa todella hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toimii tosiaan moneen muuhunkin asuun kivasti tuollainen sidottava vyö. :)

   Poista