Aarrekid 2!


Aarrekidin kankaissa on vaan sitä jotain, jota ei osaa selittää, mutta joka tekee niistä ainutlaatuisia. Kerran aiemmin olen tehnyt Aarrekidin kankaista setin pienemmälle (täällä), ja tuo setti on edelleen yksi suosikeistani kaikista tekemistäni lastenvaatteista. Onneksi niihin tuli sen verran kasvunvaraa että huppari on edelleen sopiva ja housut ja paitakin jäivät ihan just vasta pieniksi. Koska nyt kuitenkin jouduin pakkaamaan tuon Aarremetsä -paidan pieneksi jääneiden hyllylle, oli korkea aika ommella jotain tilalle jo jokin aika sitten kotiutuneista Aarrekideistä.  


Merenalaiset juhlat -malliston Whale on ihana yhdistelmä pientä, kaunista piiperrystä ja satumaisuutta, ja just kuin tehty meidän pienelle. Mielessä kyti jo talvella ajatus lappuhaalarista, johon voisi toteuttaa jonkun hauskan leikkauksen, ja koska ensimmäisessä Aarrekid -setissäni oli tuollainen samantyylinen leikkaus myös, oli jotenkin tosi luonnollinen jatkumo yhdistää leikkauksilla kikkailu ja Aarrekidin kankaat nytkin. Tein siis setin lappuhaalareista, t-paidasta ja trikoisesta hellehatusta. Käytin lappuhaalarin pohjana Ottobren Streaky Legs -kaavaa, johon muokkasin yläosan. Pitkästä aikaa tämän setin kohdalla vähän toivoin, että periaatteet antaisi myöten kuvata blogiin sovituskuvakin, mutta tyydyn nyt kuitenkin vaan selittämään tätä vaatetta. Lappuhaalarin sininen yläosa lähtee vyötärölinjan alapuolelta, mikä näyttää tosi kivalta päällä, ja leikkaus on samanlainen myös takakappaleella. Alaosa on vähän baggy -mallinen, se on pääsyy miksi Streaky Legs -kaava on mun suosikkini ja miksi tykkään johtaa muokatutkin housukaavat monesti siitä. Lappuhaalareihin tein vuorituskappaleen vain vyörälinjan yläpuolelle, ettei housuista tulisi liian kuumat käyttää, mutta näyttää kuitenkin kivemmalta katsoa kuin saumat. 


Kaveriksi vuorin kanssa Whale -teeppari ihan perusmallia, jota on helppo yhdistää tosi moneen muuhunkin alaosaan. Halusin vielä jonkun muun kappaleen Whale -kuosia, jotain joka yhdistäisi setin, ja ompelin samasta trikoosta hellehatun Ottobren kaavalla Sunshine. Sitä muokkasin jättämällä kokonaan pois lierin reunan kanttauksen erillisellä kantilla, ja tein sen sijaan tikkaukset koko lieriin. Trikoinen hellehattu on kyllä tosi kätevä käyttää pienellä, mukava ja pehmoinen, ja edelleen, näyttää tosi söpöltä päällä!

6 kommenttia

 1. Tykkään tuosta leikkauksesta myös. Tosi kiva setti :) Miksei sovituskuvia? näin äkkiseltään ajattelisin, että pää olisi helppo rajata poiskin, jos niin haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päätin jo bloggausta aloittaessa, että blogi on mun harrastukseni, eikä lasten tarvitse olla siinä osallisena. Se on sellainen periaatepäätös johon liittyy paljon muutakin kuin se yksityisyys, joka sekin on tärkeää.

   Poista
 2. Ihana setti! Hienosti kaavoiteltu housut, vau ❤️

  VastaaPoista
 3. Voiko suloisimpia lappuhaalareita ollakkaan:) Ihanan reipas ja tyylikäs setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! ❤ Vähän ehkä hankala just siinä iässä kun vaipasta aletaan eroon mutta senkin uhalla, kun on söpö asu. :)

   Poista