Kuuman päivän kukkamekko


Edellisessä jutussa kerroin kukkakuosisista shortseista, jotka yllättivät itsenikin värikkyydellään, ja totta puhuakseni kuosillaankin. Kukka-aiheet ei yleensä ole olleet mitään suursuosikkejani, mutta niin vaan niillä jatketaan tänäänkin! 

Tämän punasävyisen kukkamekon ompelin kuumia kesäpäiviä varten. Sen tekemiseen menikin vähän tavallista kauemmin aikaa, aloitin mekon tekemisen nimittäin jo viime kesänä. Se jäi silloin kesken, sillä en ollut yhtään varma koko mekosta, eikä se sitten jaksanut inspiroidakaan. Tungin mekon suosiolla kaapin perukoille odottamaan parempia aikoja. Sattumalta näin keskeneräisen mekon pari viikkoa sitten ja päätin ottaa sen sittenkin viimeistelyyn. 


Kaavan on suunnitellut Paola Suhonen, ja se on Suuresta Käsityö -lehdestä. En harmi kyllä muista mitenkää mistä numerosta, enkä löydä enää koko lehteä. Kangas on ihanaa laskeutuvaa ja ilmavaa viskoosia Eurokankaan palalaarista. Väri on kyllä luonnossa mielestäni paljon punasävyisempi kuin miltä se näissä kuvissa näyttää. 


Mekko on vieläkin sellainen, etten ole ihan varma pidänkö siitä vai en. En tosiaan osaa pitää kovinkaan räikeitä kuoseja, eikä tämä perhosia sisältävä kukkakuosi ole ihan seesteisimmästä päästä kuosivalikoimaa. Mekon malli on kuitenkin kiinnostava puolipitkine hihoineen, joiden hihansuissa on kuminauhat. Helmaa lyhentelin alkuperäisestä summassa, ja lopputuloksesta tuli vähän liian lyhyt. Mutta toisaalta mekko näyttää kyllä kivan kesäiseltä ja pirteältä. Hmm.. mietin vielä.

8 kommenttia

 1. Kukkafani täällä hihkuu! Ihana kuosi ja kivan pirteä kokonaisuus. Sopii minusta sulle kivasti. Tosin ymmärrän et oot ehkä emempi graafistyyppinen typy. :) Aika lyhyt on kyl helma - noille säärille kyllä käy, mut lasten kans tuolla ei kyl kökitä missään tai... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Oon kyllä, mutta tekee hyvää välillä rikkoa omia rajojaan. Helma on kyllä lyhyt, en ymmärrä miten mä sen noin mittasin.. :D Parit pienet pidennyssuunnitelmat on kyllä mielessä, ees pari lisäsenttiä helmaan kiitos.

   Poista
 2. Tämä sopii siulle kyllä ihan superhyvin, tuolla rungolla kehtaa lyhyempääkin mekkoa käyttää :) Ei ehkä hiekkalaatikolla, mutta jossain aikuisjutuissa kyllä. Anna sille mahdollisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä mä annan tälle mahdollisuuden, mutta avaan ainakin tuon helmakäänteen ja teen minikäänteen tilalle. Pari senttiä tarvii kyllä pituuteen edes, muuten ei voi ees istua! :D

   Poista
 3. Kaunis mekko! Kangas on kyllä hurjan nättiä, tykkään:) Jos mekko tuntuu liian lyhyelle, niin helmaahan voisi vaikka lyhentää entisestään, paitapituuteen. Hmm..edestä lyhyempi ja takaa pidempi malli..:) Tai tuollaisenaan tunikana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää kangas kyllä ihastutti, vaikka vähän samalla tavalla kuin niissä shortseissa, yllätti. Totta, lyhentäminenkin vois olla ratkaisu!

   Poista
 4. Oletkin saanut kivoja vinkkejä, mekko on minustakin tosi kaunis! Sun kropalla kyllä pystyy hyvin käyttämään. Kukkakuoseja itsekin vierastan omassa pukeutumisessa, vaikka kaikkien muiden päällä niitä tulee ihailtua.

  VastaaPoista
 5. Tämä vois olla farkkujen pariksi myös näppärä. Voin kuvitella ihan minkä väriset farkut vaan, sinisestä keltaiseen, tähän pariksi. T. Nimimerkki farkkutyttö

  VastaaPoista