Venetsia

Matkailuaiheista postausta täällä blogissa ei ole vielä ennen ollutkaan, eikä varmaan jatkossakaan kovin usein tule olemaan johtuen siitä että matkalle pääsen lähtemään oikeastaan aika harvoin. Ihan liian harvoin! Joten nyt haluan ehdottomasti käyttää tämän harvinaisen tilaisuuden hyödyksi, ja jakaa blogissa muutamia kuvia tuosta meidän matkastamme. Tänään seuraa siis kuvia Venetsiasta, jossa vietimme päivän Italian reissumme aikana. Siispä asiaan!


Venetsia oli kaupunkina kyllä niin kaunis vanhoine rakennuksineen ja kanaaleineen. Ensin ajateltiin, että onkohan se lasten kanssa, varsinkin vallattoman 2-vuotiaan kanssa hankala kohde, mutta sitä se ei todellakaan ollut. Päinvastoin, jänniä kujia, veneitä, gondoleita ja vaikka mitä muuta mielenkiintoista riitti katseltavaksi ja tutkittavaksi. 

Ruuan puolestahan Italia on aika monen nirsoilevankin lapsen paratiisi, pitsaa ja pastaa harvempi muksukaan vastustaa, joten lapsille sopiva ravintola oli helppo löytää. Tykkään reissatessa siitä, että ruuan voi syödä ulkona, eikä siitä tehty poikkeusta nytkään. Venetsiassa kanaalien reunamien ravintoloissa terassit oli aika pieniä, mutta sitäkin viihtyisämpiä ja täynnä elämää. Meidän pienen maitoallergiakaan ei ollut ongelma, vaan sitä ymmärrettiin todella hyvin, ja juustot oli helppo jättää pois ruokien päältä.

Käytiin ajelemassa venetakseilla, jotta päästiin kokemaan Venetsiaa myös kanaaleista käsin. Venetaksi oli lasten kanssa paljon näppärämpi valinta, kuin mitä gondoli ehkä olisi ollut, sillä se oli vähän isompi ja osittain katettu. Itseasiassa pienempi nautti laineista ottamalla päiväunet just tuolloin, ja me muut nautittiin tietysti maisemista. 

Ehdottomasti kokemisen arvoinen kaupunki tuo Venetsia!

2 kommenttia

  1. Venetsia on totta tosiaan kaunis kaupunki <3 2008 vietimme siellä yhden päivän, voisin lähtee koska vain uudelleen! Kuljettiin huokausten sillan alta gondolilla, sekä opastetulla kierroksella myös sen läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden päivän mekin tosiaan oltiin, ja samat sanat, mieluusti voisi mennä uudestaankin! :)

      Poista