Kesä shortseissa


Pari viime postausta on käsitelleet jotain ihan muuta kuin ompelua, vaikka on mulla täällä muutama vaate ollut odottamassa kuvaamista jo pari viikkoa. Ennen matkaa siis valmistui jo pari kesävaatetta, mutta eipä silloin säätkään kauheasti innostaneet niiden päälle vetämiseen ja kuvaamiseen. Viikonloppuna saatiin taas nauttia helteistä, joten käytiin Naantalissa perheen kanssa nauttimassa päivästä, ja napattiin samalla nämä kuvat. 


Ompelin Suuren Käsityölehden 5-6/13 kaavalla kesäiset shortsit, joiden kangas vilahtikin jo Instassa ja täällä blogissakin videopätkässä. Videossa näytin vähän tuota kaavaakin, joka on tosi kiva yksityiskohtineen. 

Eurokankaasta bongaamani kukkakuosinen kangas onkin näiden shortsien inspiraation lähde ja muutenkin paras puoli. Syksypukeutumista rakastavana mulla on välillä vaikea löytää kesällä kaapistani vaatetta, joka ei olisi tähän vuodenaikaan liian "synkkää". Mitään kirkkaita värejä ei hirveästi löydy, eniten valkoista, mustaa ja harmaata, ehkä vähän pastelleja. Yllätyin siis itsekin siitä, miten paljon pidän tästä värikkäästä kuosista, se on mielestäni täydellistä juuri tällaisiin kesäshortseihin.


Valitsin tällä(kin) kertaa liian suuren koon, ja jouduin pienentämään shortseja. Näiden shortsien laskostetun taskukohdan vuoksi pienentäminen oli vähän hankalaa, toteutin sen pienentämällä niitä keski- ja takasaumoista, ja tulin sitten vahingossa myös madaltaneeksi haarakoukkua. Istuvuus vähän kärsi, mutta muistanpa ensikerralla ajatella ensin. Ehkä. 
6 kommenttia

 1. Mageet shortsit! Ihanan värikkäät! Kaltaiseni värien rakastaja ei voi kuin tykätä! <3

  VastaaPoista
 2. Nätit kesäshortsit! Ja hyvin ne näyttää myös istuvan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän tuo haarus jotenkin kyllä pussittaa, mutta ei pahasti onneksi. :)

   Poista
 3. Hyvännäköiset kesäshortsit! Ja ihana kangas :). Minäkään en erityisemmin osaa käyttää värejä, vaikka yritän kovasti siihen opetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on, ihana kangas, oli rakkautta ensi silmäyksellä! :)

   Poista