Sulkien värikylpy

Aika harvoin tulee vastaan sellaista kuosia, josta haluaisin tehdä useamman vaatteen samasta. Yleensä teen yhden paidan tai yhdet housut, joskus teen molemmille pojille omansa. Kun tekee molemmille vaatekappaleen samasta kuosista, tulee tilattu kangaspala yleensä aika hyvin käytettyä. Mutta harvemmin tulee löydettyä molemmille sopivaa kuosia, ja harvemmin haluan ylipäätään tehdä samanlaista. Mitä sitten tekisi sille kangaspalalle, joka kankaan täydestä leveydestä yleensä jää jäljelle? No vaikka värjäisi! 

 
Kävin kauppareissulla tsekkaamassa Dylon -värien hyllyn, ja yllätyin valikoiman monipuolisuudesta. Nimittäin siinä, että näitä värejä löytyy niin monipuolisesti just ruokakaupasta, eikä niitä tarvitse lähteä tilailemaan mistään erikseen. Valitsin siis Dylon pesukonevärin, jolla värjääminen tapahtuu tavallisessa pesukoneessa.

Nämä kankaat valitsin kokeilun kohteeksi: 


Itsessäänkin tosi ihania jokainen, mutta kuten sanottua, yhdet kappaleet vaatetta niistä jo tehneenä ajattelin uudistaa niitä uudella värillä. Koska valitsin keltaisen värin, enkä tykkää paljoakaan vihreän ja oranssin sävyistä, ei oikeen muut kuin kangaskaapin muva-sävyt soveltuneet tähän kokeiluun. No, yhden harsoliinan heitin sinne huvin vuoksi, siihen väri tarttuikin kaikkein eniten. 


Itse värjäyshän on tosi helppoa, senkun vaan väri rumpuun ja suolaa päälle. Kone pyörimään ja sitten odotellaan. Lopputulos on tässä:

 
Sulka- ja Louhikkotrkoista tuli tosi kivat, niihin keltainen sopii hyvin. Mutta sitten tuo Virta trikoo... Keltainen väri pisarakuosissa ei ehkä ollut ihan loppuun asti ajateltu idea.. No, se menee jatkojalostukseen, pois en sitä heitä! 

Keltaisesta sulkatrikoosta surautin pienemmälle housut, johon kokeilin myös uutta kaavamuokkausta. Mallina vähän turhan väljä, mutta sulkakuosi näyttää kivalta näissä housuissa keltaisena. Tykkään!


Ps. Tämä postaus ei ole yhteistyö, vaan oma kokemukseni Dylon -väreistä.

11 kommenttia

 1. Taas kerran ihan uskomattoman kauniita vaatteita ja kuoseja! Olet kyllä niin taitava :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Eikö sua häiritse keltaiset pisarat? :D Jännästi kyllä otti väri niin, ettei harmaaseen tarttunut juuri yhtään!

   Poista
 3. Hyvä tuli etenkin sulkakuosista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulkakuosista tuli mun lemppari myös, se oli oikeastaan se kangas, josta koko värjäysideakin lähti. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Norsis! Oli kyllä positiivinen eka värjäyskokeilu, taidan jatkossakin kokeilla ylijäämäkankaille tätä. :)

   Poista
 5. No mutta, kylläpä kuosien ilmeet muuttuivat täysin, tykkään!! Erittäin onnistunut kokeilu!

  VastaaPoista
 6. Minäkin tykkään tästä kokeilusta! Hyvälle näyttää kaikki, jopa ne pisaratkin :).

  VastaaPoista