Tähtitaivas kauluspaidassa

Oooh, takana on superkiva ompeluprojekti, yksi kivoimmista pitkästä aikaa! Kauan siinä(kin) meni mutta nyt se on siinä. Ensimmäinen tekemäni lasten kauluspaita. Kerran olen ennen kauluspaidan tehnyt (täällä), mutta tämä oli ihan erilainen materiaalin vuoksi. Oli todella kiva ommella kokonaan puuvillaista kauluspaitaa. Joku tässä projektissa oli, mitä en osaa oikein edes eritellä, mikä teki siitä niin kivan tehdä. Luulen, että se oli tuo mahdollisuus säntillisyyteen; joustamattoman ompelu on välillä mahtavaa vaihtelua, mikään ei veny ja vanu vaan kaikki pysyy just linjassa siinä mihin sen ompelee. Ja kaikki pienet yksityiskohdat, tikkaukset ja napit. Ennen inhosin napinläpien ompelua, eikä se vieläkään mikään lempparihomma ole, mutta automaattisella napinläpipaininjalalla ei sitä tarvitse pelätä, hyvin se menee! 

Siispä, ompelin isommalle pojalle pienemmässä suurta kateutta aiheuttavan avaruuskauluspaidan ohuehkosta puuvillakankaasta, jota löysin Jättirätistä. Kauluksen ja hihakappaleiden sisäpuoli on hyvin tuettua harmaata trikoota. Pienenä yksityskohtana ovat valkoiset napit, jotka mielestäni raikastaa kokonaisuutta hyvin. 
Kiva projekti, ja lopputulos kelpaa koululaiselle itselleenkin. Seuraavana on vuorossa oma kauluspaita samalla Jättis-reissulla bongatusta hienosta puuvillasta, kyllä se kevään aikana viimeistään valmistuu.. Mutta nyt, ihanaa viikonloppua!

9 kommenttia

 1. Upea! Alkoi houkuttaa tuollainen projekti itseänikin :) Ja vau tuo kangas 😍

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava! Ja niin siistiä jäljeä. Joustamattomien ompelu on oikeasti kivaa. En tajua, miksi sitä niin moni välttelee. No, tokihan siinä joutuu istuvuuksien kanssa näkemään oman vaivansa, mut silti. Ei veny, eikä vanu. Ja pärjää pelkällä ompelukoneella. Just tuossa manailen yhtä neulosta ja kun pitää ommella saumurilla. Mulla on vanha saumuri, jolla ei IKINÄ surauteta jotain vain ihan nopeesti. Aina alkaa hommat sillä, et saa tsiljoonaan kertaan pujotella langat ja nytkään ei toimi. Aargh! Ei kun alusta vaan. Huoh. Mut joo, upee on kauluspaita kyllä. Mukavaa viikonloppua sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mä en osaa oikeastaan sanoa, tykkäänkö enemmän joustavista vai joustamattomista, ei ole suosikkia. Molemmat on kivoja. :) Argh, voin samastua sun saumuriongelmiin, mulla oli ennen sellainen rakkine että huhhuh. Meinasi vielä koko ilon alkavasta harrastuksesta, onneksi sain uuden. Joten tsemppiä sen kanssa! Ja kiitos! :)

   Poista
 3. Ihan huikaan taidokas ja tyylikäs! Vau 😊 uskomattoman siisti ompelujälkikin 😊

  VastaaPoista
 4. Wau! On kyllä magee paita!! Ja miten siistiä jälkeä, kivasti olet myös miettinyt pienet yksityiskohdat!
  Olen kanssa tykästynyt joustamattomien ompeluun. Just se kun kangas pysyy siinä missä pitääkin, eikä lähde lutruilemaan paininjalan alta minnekään ja voisin melkein väittää, että ykisyiskohtiin on enemmän mahdollisuuksia kuin trikoota ommellessa:) Kiva päästä näkemään sinun oma kauluspaitasi..:)

  VastaaPoista