Neuletunika


Valitin joku aika sitten, ettei mulla ole oikein tunikoita, vaikka leggareita on kaappiin jo muutamat eksynytkin. Tein aiemmin trikoosta lyhythihaisen tunikan neuletakkien alle, mutta kaipasin myös pitkähihaista tunikaa, joka kävisi ihan sellaisenaan leggingsien kanssa. Olen etsiskellyt kauposta kivaa collegetunikaa, mutta en ole onnistunut löytämään. Löysin sen sijaan Eurokankaasta kaunista puuvillaneulosta, joka oli just hyvä materiaali tällaiseen vaatteeseen, ja päätin ommella tunikan. 


Ajatuksena oli väljä malli, lepakkohihainen ja poolokauluksinen. Olisin siis halunnut vaatteeseen muhkean kauluksen, mutta kangas loppui kesken, ja näin jälkikäteen ajatellen materiaalikin on aivan liian ohutta sellaiseen kaulukseen. Lopputulos olisi ollut kaikkea muuta kuin muhkea. Nyt pääntie on viimeistelty kaitaleella samaa neulosta, saumuroiden kiinni ilman tikkauksia. Neulekankaiden ompelussa saa olla aina tarkkana, koska kaikenlaiset tikkaukset venyttävät helposti kangasta ihan muodottomaksi. Olen ommellut neulekankaita monesti, ja tähän mennessä pyrkinyt kaikkien saumojen saumuroimiseen, koska diffi. Saumurin differentaalisyöttö on sellainen ominaisuus, mistä en vaan enää luopuisi. 

Helmaan lisäsin leveän kaitaleen, jotta se istuisi hyvin leggareiden kanssa. Toimii ihan mainiosti. Mutta kangas loppui kesken tässäkin, ja tunikasta tuli ehkä hiukan liian lyhyt. Hihansuihin samanlaiset kaitaleet, ja lopputulos on yhtenevä. Tällaisen tunikan voisi hyvin tehdä paksummastakin neulekankaasta, tai tietenkin vaikka collegesta, joka olikin alkuperäinen tähän vaatteeseen etsimäni materiaali. Toisaalta tämä ohut puuvillaneulos on kivasti laskeutuvaa ja tosi mukavaa päällä.Oltiin perheen kanssa toissaviikonloppuna Ruissalossa seikkailemassa, ja otettiin samalla nämä kuvat. Ja mikä ihana aurinko! Tuossa hetken kuvatessa ei ehtinyt tulla yhtään kylmä. Talvikautena niin paljon kuin kylmää inhoankin, silti valo on se, mitä ihan eniten kaipaan. Ja nyt sitä on alkanut tulla, päivä pitenee ja aurinko paistaa!

5 kommenttia

 1. Aivan ihanat kuvat! Ja vielä Ruissalossa, vähän eri näköistä kuin festariaikaan 😄 Just tuollaisia vaatteita kaappi kaipaa, nätti!

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita kuvia kauniista tunikasta!

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköinen tunika! Ja tosi kauniit kuvat :). Tsemppiä sinulle sinne yrityksen kanssa, odotan innolla, milloin saamme tietää/nähdä enemmän ;).

  VastaaPoista
 4. Tosi nätin näköinen ja mukavan oloinen tunika:) Kyllä se on vaan niin mahtava juttu, kun pystyy itse omeplemaan juuri sellaisen vaatteen kuin haluaa ja joita ei kaupoista löydy:)

  VastaaPoista
 5. Todella kivan mallinen tunika! Just sellainen ihanan rento, mutta siisti :) Kivan näköinen tuo kangas. Ja ihanat kuvat, on kyllä huippua kun päivä pitenee ja aurinko paistaa :)

  VastaaPoista