DIY Hiuspanta x 3

osa 1 Taas hiusjuttuja! Nyt on nimittäin asiaa hiuspannoista. Edellisessä kirjoituksessani tuskailin pitkää polkkistani, johon en oikein ole ihastunut. Löysin kuitenkin hyvän tavan saada vaihtelua hiustenlaittoon, nopeasti ja helposti. Hiuspannoilla voi loihtia kivoja kampauksia tai sutaista hiukset pois silmiltä arkena kotoillessa. Löysin kolme hiuspantamallia, jotka näyttävät hyvältä, ovat käteviä käyttää, ja mikä parasta: voit tehdä ne itse! Tästä alkaa siis kolmen hiuspannan juttusarja ensimmäisellä osallaan, sisältäen tutoriaalit niiden valmistamiseen.Solmittu hiuspanta
Tämä solmittu panta voidaan valmistaa trikoosta, ja sen tekeminen vie aikaa vain noin 15 minuuttia. Itse käytin tähän kuvassa näkyvään pantaan viskoositrikoota, mutta myös elastaanitrikoo käy oikein hyvin.

 

    Kuinka solmittu hiuspanta siis valmistetaan? 

1. Leikkaa kaksi trikookaitaletta, kooltaan noin 120x10cm. Koko on summittainen, itse en edes mitannut tarkkaan, leikkelin vain. Jos haluat pannasta muhkeamman, leikkaa kaitaleista leveämmät. 
2. Ota kaitaleiden päistä kiinni, ja venytä niitä reilusti. Kaitaleista tulee "suikaleet". 
3.Taita suikaleet kaksinkerroin ja aseta kuvan mukaisesti. Kokeilin alkuun myös yksinkertaista suiroa kapeampaa mallia tavoitellen, mutta silloin myös solmuke jää hyvin pieneksi. Makuasia ehkä kuitenkin. 
4. Tässä kuvassa on siirretty kummankin suikaleen toinen pää, asettele omasi kuvan tavalla. 
5. Ylin suikaleen pää lenkin läpi kulkien toisen alta.  Kun olet asetellut suikaleet näin, tarvitsee vain ottaa kiinni suikaleiden päistä ja vetää. 
6. Nyt sinulla on solmu!
7. Suikaleiden päät ovat todennäkösesti eri mittaiset. Tasoita ne.
8. Lopuksi ompele pantaan kaitale trikoota yhdistääksesi päät. Tarvitset noin 10x20cm trikoopalan, riippuen siitä minkä pituisiksi suikaleet jäivät tasoitettuasi ne. Sovita tässä vaiheessa jotta saat sopivan mittaiseksi. Ompele kaitale ensin pitkittäin (vaakatasoon tuleva ommel) joustavalla ompeleella tai saumurilla oikeat puolet vastakkain. Käännä, taita päätyjä hieman putkilon sisään siistin lopputuloksen saamiseksi. Sitten vain suikaleiden päät työnnetään putkiloon ja ommellaan suoralla ompeleella kiinni. 

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa tällaista solmua tehdessä, mutta saa toki kysyä jos jokin vaihe jäi epäselväksi. Kun olet saanut yhden tehtyä ja tekniikka aukeaa, on näitä nopeaa ja helppoa väsäillä vaikka jokaiselle viikonpäivälle omansa! Näihin saa myös kätevästi käytettyä niitä jämälaatikon kaitaleita, kunhan pituutta riittää. Voit myös kierrättää vaikka vanhan käytöstä pois laitetun trikoopaidan ja leikata kaitaleet paidan helmasta.4 kommenttia