Omat tuotelaput

 


Omat ompelumerkit ja tuotelaput tuntuvat nykyään olevan itsestäänselvä osa myös kotiompelijoiden töitä. Itsekin pohdin sellaisten hankkimista Welcoming May -blogia edeltänyttä Tapahtui Kerran Toukokuussa -blogia perustaessani. En vaan sitten millään saanut luotua sitä omaa merkkiä, mikään ei tuntunut ihan siltä oikealta. Kaikki nimiväännökset tuntuivat nimenomaan sellaisilta, väännöksiltä. Koska toki pyrin minimoimaan kaikenlaiset väännösmielikuvat ompeluistani, jätin koko merkit hankkimatta.

Jälkikäteen ajatellen ihan hyvä, etten hankkinut vinoa pinoa lappuja. Jäivät nimittäin jopa kokolaput käyttämättä alkuinnostuksen jälkeen. Joihinkin satunnaisiin vaatteisiin, kuten tähän jumpsuittiin olen laittanut jostakin verkkokaupasta heräteostoksena  hankitun valmiin tuotelapun. Ja kyllähän se kivalta näyttää, tekee tuotteesta erilailla viimeistellyn näköisen. Vaatteisiin en kuitenkaan ole lappuja enempiä kaivannut, mutta niihin muihin tuotteisiin sitten. Pussukat, laukut, mitä näitä nyt on. Niihin laput toisivat kyllä kivan lisän, pakko myöntää. Ajattelin sitten, että jospa kokeilen tehdä itse.

Koska en vieläkään ole löytänyt sitä ominta tuotenimivaihtoehtoa (huh mikä sana), ajattelin että kokeilen ihan vain nimikirjaimiani, kun on noita hauskoja kirjainleimasimiakin tuolla kaapissa pyörimässä. Helppoa, ei tarvita kuin muutamia tarvikkeita, joita kaikkia löytyi kotoa. Ei ollut siis investointi eikä mikään (kaikkihan tietää että materia, joka on hankittu joskus aikoja sitten on itselle ilmaista! Eikös?!). 

Tuotelappuihin tarvittiin siis nämä tarvikkeet:

  Leimasimet Tiger
Kangastussi IKEA
Puuvillanauha kankaita.com

No joo, tietysti tarvitaan myös silitysrauta ja -lauta värin kiinnittämiseen, mutta eihän niitä lasketa. Kustannuslaskentani taitaisi saada monet yrittäjät raivon partaalle? Itsekin tässä vieläpä yrittäjyyttä opiskelen..

Tässä siis tulos:
Noin! Ihan kivat! Ajattelin ensin miten hauskaa että tämän kirjainyhdistelmän merkitys on nimikirjainteni lisäksi myös "postscript". Mutta sitten kuvattuani laput näenkin näissä myös kolmannen merkityksen, ja vain sen. Voin kertoa että ei, en seiso perussuomalaisten riveissä! Kuvaamisen jälkeen lisäsin vielä pisteen p-kirjaimen jälkeen, nyt on hyvä!

6 kommenttia

 1. Moi, Pauliina! Taidat olla tuttu minun blogini lukijana. Täytyypä pyytää joskus lukijoitaan linkkaamaan omat bloginsa kommentteihin. Tätäkään en ole koskaan ennen nähnyt. Ihanan raikas, uusi tuttavuus! :) Tulen varmasti uudestaankin vierailulle. Mukavaa juhannusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanna! Joo, olen blogisi vakkarilukija. Itsekin löysin sun blogisi ei niin kauan sitten. Tervetuloa uudestaankin! Ja samoin hyvää juhannusta! :)

   Poista
 2. Mahtava idea! Ei ole käynyt pienessä mielessänikään vielä. Käyttöön, ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kätsä! Joo, helppo sitten tehdä erilaisia jos ei miellytäkään. Pienet kuvaleimasimet olisivat varmasti myös kivoja. Hauskaa juhannusta! :)

   Poista
 3. Onpa kiva idea! Olen niin ylpeä sinusta siskoseni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia, tässähän ihan punastuu.. :) Hyvää juhannusta!

   Poista