DIY Hiuspanta x 3

osa 2Kylläpäs venyi pitkälle että sain tämän hiuspanta -tutoriaalien osa 2 eetteriin! Tässä se nyt kuitenkin tulee; DIY hiuspanta numero 2 eli rusettipanta

Rusettipanta

 

Tältä näyttää rusettipanta, jota voi varioida toki mihin suuntaan vain! Voit mainiosti tehdä isomman, pienemmän, leveämmän, kapeamman jne pannan. Lapselle tehtäessä voisi vaikka ujuttaa metallilankaa tai miksei vaikka piippurassia paremman puutteessa rusettiosioihin, jotta päitä voi muovata vähän koholle. Itse tein tällaisen melko  vähäeleisen pannan Noshin Kide -trikoosta, aikuiseen makuun. Kiva lisä kuitenkin tällaiseen simppeliin arkiasuun, tämä voisi olla vaikkapa se asun kolmas osa, josta lisää Weekend Chic -blogissa.

Miten rusettipanta sitten tehdään?1. Ensiksi mittaa sopiva mitta pannalle. Mittaa siis pelkkä päänympäryys sillä tavalla, miten pantaakin pitäisit. Ei siis suoraan ostalta takaraivon kautta, ellet nyt sitten tee inkkarinauhaa. Mitattuasi sopivan mitan, vähennä siitä 8cm. Itse käytin tätä Noshin melko napakkaa trikoota, joten jos käyttämäsi kangas on oikein kunnolla joustavaa, vähennä enemmän. Oma mittani päänympärykselle niskasta pään päälle hiusrajaan on 57cm, joten vähennettynä pituus on 49cm. Nyt sitten tarkkana! Tämä 49cm on nyt kuvassa pituus joka tulee paperiseen kaavaan saakka, tuo suora osuus! Tämän mitan jälkeen lisää mittaan piirtämäsi rusettimalli. Piirtämäni kaava rusetille on 19cm, joten kokonaisuudessaan kappaleen pituudeksi tuli 87cm, joka jaetaan kahdelle leikatessa taiteelta. Eli: (päänympärys-8cm)+rusettiosax2=kappaleen pituus

2. Helppo osuus: silitä kaikkiin neljään päähän tukikankaat. 

3. Sitten saumuroidaan kappaleet kiinni toisiinsa oikeat puolet vastakkain. Muista jättää kääntöaukko nauhan keskivaiheille.

4. Käännä nauha oikeinpäin, ja silitä kappaleet oikosekseen. Samalla kannattaa silittää taiteet kääntöaukon saumavaroihin, jotta ne on helpompi ommella siististi.

5. Ompele kääntöaukko kiinni. Jos haluat hifistellä, voit toki ommella käsin piilo-ompeleella, mutta itse vedin vain suoralla.

6. Panta on kuta kuinkin valmis! Kiedo panta päähän ja solmi rusetti. Halutessasi voit ommella rusetin pysyvästi kiinni, mutta jos kangas ei ole luirua, solmu pysyy kyllä ilmankin.

Ja taas, kysyä saa jos jokin kohta on selitetty huonosti! Tuo mittausosiohan tässä se kinkkisin on, mutta sopivan mitan saatuasi panta on helppo tehdä. Voithan aina tehdä myös kokeiluversion ja sitten jokaiselle viikonpäivälle oman!

DIY Hiuspanta x3 osa 1 löytyy täältä. 

5 kommenttia

 1. No mutta hei! Löysin blogiisi weekend chic:n kommenttiboksin kautta ja sinulla on kyllä aivan ihastuttava blogi! Jotenkin hassua vielä, koska ompelin juuri itselleni hiuspannan 50-luvun asuun:) tosin tein rautalankavirityksiä siihen. Tuo sinun tekemäsi panta on kyllä hieno, voi kun olisin löytänyt sen aikaisemmin:)

  VastaaPoista
 2. No mutta hei! Löysinpäs tänne weekend chic:n kommenttiboksin kautta, ja sinullahan on aivan ihastuttava blogi! Aika hassua vielä, koska ompelin juuri itselleni 50-luvun asuun hiuspannan, rautalankavirityksillä. Voi kun olisin löytänyt ohjeesi aiemmin, niin olisin välttynyt paljolta turhalta hommalta..jään tänne tutkailemaan, mitä muuta mielenkiintoista täältä löytyy:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista sanoista! :) Joo, rautalanka on varmasti hyvä lisä pantaan, saa vähän käännettyä noita päitä. Kiva että tykkäät, tule ihmeessä toistekin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva ohje! Tuo linkki toiseen pantaan ei muuten enää toimi, kun on welcomingmay-alkuinen. Vaihdoin siihen alkuun sun nykyisen url:n, ja toimi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei suurkiitos vinkistä, en yhtään ollut huomannut! Tsekkasin kaikki linkit ja nyt niiden pitäisi olla kunnossa. :)

   Poista