Kolmen (keino)nahan suojus kannettavalle

Päätin rohkaistua ja kokeilla keinonahan ompelua. Päätin tehdä suojuksen kannettavalleni, ja valitsin sitä varten kahta keinonahkaa. Mustaa ja valkoista, luonnollisesti. Ja se kolmas keinonahka, se on tuo konjakinruskea nauha vetoketjussa.
Tapanani on mennä aina niin sanotusti peffa edellä puuhun, ja sillä taktiikalla etenin tälläkin kertaa. Nimittäin tämän kanssa pääsin kokemaan toisenkin ekan kerran, kun kokeilin suojukseen alikeompelua. Eikös se ole tuon "käänteisen aplikoinnin" nimitys? Tein koristukseksi etupuolelle kukkakuvioinnin tuolla tekniikalla. Leikkasin mattoveitsellä mustaan keinonahkaan piirtämäni kuvioinnin, jonka jälkeen kiinnitin sen alapuolelle valkoisen keinonahan siksakkaamalla kuvioinnin reunat. Paljon helpommin sujui kuin mitä ajattelin etukäteen. 

Pakko sanoa, että keinonahan ompelu oli muutenkin paljon helpompaa kuin mitä olin luullut. Tosin varmasti sillä on vaikutusta, miten haastavan ompeluksen valitsee, eikä tämä suojus ole haastavimmasta päästä. Halusin vain sanoa, että jos olet miettinyt keinonahan ompelua, niin kokeile ihmeessä, saatat yllättyä miten sujuvasti keinonahka paininjalan alla kulkee! Ihmeellisen hyvin sujui myös aplikoinnin ompelu, eikä nahka pahemmin venynyt. Kaikkein haastavinta hommaa oli koota yhteen päällinen, joustamaton vuori ja vetoketju! Sen kanssa sai vähän tuskailla ennenkuin kaiken sai paikoilleen.Tätä suojusta pääsenkin käyttämään heti vuodenvaihteen jälkeen, kun jatkan opintojani ja alan kirjoittamaan opinnäytetyötä! Pienin jatkaa edelleen kotihoidossa, eikös oppari nyt valmistu siinä sivussa..? Eikö? Huhhuh, mihin sitä oikein olenkaan mennyt sitoutumaan..


DIY Stories Instagramissa @thediystories

16 kommenttia

 1. Ihan tosi hieno! Kuva on kaunis ja väri ihan paras :) Nätit kuvat siusta ❤️ Pakko kysyä mikä siusta opparin myötä tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! <3 Väri on kyllä hyvä. Ajattelin ensin laittaa jonkun väripilkun siihen mutta sitten ajattelin että stay true to yourself ja menin mu-valla :) Opiskelin ennen äippistä tradenomiksi, yrittäjyyttä. Alla mulla o sisustustekstiiliartesaanin koulutus (joka muuten ei sisältänyt ompelua kuin yhden nuppineulatyynyn verran). Unelmatyö olisi jossain luovuuden ja markkinoinnin alueella! :)

   Poista
 2. Hirmuisen tyylikäs läppärin suoja. Tuo alikeompelu on kaunis. Ja näytät tyylikkäältä kuvissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sanna! :) Alikeompelu oli kyllä tekniikkana tosi kiva. Täytyy kokeilla vielä vaatekankaisiinkin sitä!

   Poista
 3. Oo, tosi kiva! Tässäpä oiva joululahjavinkki miehelle, kiitos :) Onko sulla jotain ohjetta tohon suojukseen? Mä olen ompelijana niin aloittelija etten osaa oikein vielä tehdä juttuja ilman ohjeistusta.

  Mutta huh, oppari ja kotihoito kuulostaa kyllä todella aktiiviselta touhulta! Mähän en saa kotona tasan mitään aikaan ollessani pojan kanssa yksin, minkä takia töissä käyminen onkin aivan ihanaa. Mutta oon kyllä kuullut huhuja, että jotkut pystyvät tohonkin ongelmitta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oili! :) Joo varmasti voisi mennä lahjana! Harmi kyllä mulla ei ole mitään ohjetta antaa. Otin vain mitat läppäristäni, lisäsin sentin väljyysvaraa ja leikkasin sivut ja tuon ohjelman pohja- ja sivukaitaleen erikseen. Jos tuo vuoren vähä vetskan ompelu yhteen päällisennkanssa mietityttää niin voin etsiä siihen jonkun linkin jos haluat?
   Vähän kyllä tosiaan hirvittää miten ehdin sitä opparia tekemään! Näille harrastuksillelin kun on sellaista kunnollista aikaa vain sen lyhyen päiväunen verran yleensä, niin se tarkoittaa sitä että joudun niistä vähentämään. Mikä lie hetkellinen mielenhäiriö iski kun ajattelin että nyt on hyvä aika sitä tehdä! Mutta toisaalta mulla on koko kevätlukukausi käytettävissä vain siihen opintojen suhteen, joten ei se mahdotonta liene. :)

   Poista
  2. No kyllä mä voin jonkun vastaavan itsekin googlettaa, ei sun tarvii nähdä sitä vaivaa :) Tsekkasinkin jo pikaisesti ja zippered laptop sleeve ja vastaavat toikin jo paljon tuloksia. Enää puuttuisi siis se itse tekeminen... ;)

   Poista
 4. Todella tyylikäs! Alikeompelu näyttää kyllä hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen! :) Oli tosiaan hauska kokeilla tuota tekniikkaa,yllätyin miten näppärästi se meni näillä materiaaleilla!

   Poista
 5. UUU! Tyylikäs. Tää ois ihan tuotanto ainesta!

  VastaaPoista
 6. Oi, tämä on niin hieno! Todella tyylikäs! Tuo kuviointi on todella kaunis. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, tämä on niin hieno! Todella tyylikäs! Tuo kuviointi on todella kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Oli kyllä kiva tehdä välillä tällaista vähän erilaisempaa kuin mitä yleensä tulee ommeltua. :)

   Poista
 8. Tosi tyylikäs! Tykkään kovasti :)

  VastaaPoista