Leini Dress


Namedin Leini -mekon kaava on odottanut toteutusta jo muutaman kuukauden. Mekko, joka on simppeli mutta sisältää silti jonkun kivan yksityiskohdan. Yksityiskohtana mekossa on yläosan sivuilla vinoon kulkevat laskokset. Vyötäröllä tässä mekossa on kuminauha. Tällä hetkellä tykkään juuri tällaisista väljistä mekoista, jotka on vyötäröltä kurottu kumpparilla istuvaksi. 

Tämän kaavan voi toteuttaa niin joustavasta kuin joustamattomasta, mikä on tosi kiva juttu! Tähän mekkoon valitsin joustamattoman, ohuen ja ihanasti laskeutuvan kankaan. Löysin sen Eurokankaan palalaarista ja ihastuin sen täydellisen raikkaaseen kuosiin. Yleensä en kauheasti käytä kirkkaansinistä, mutta tässä kuosissa se vaan näyttää tosi kauniilta. Silti oon sitä mieltä, että hihaton mekko on ihan ehdoton tälle kuosille, muuten silmissä vilisee liika kuviollisuus. Huono puoli kuviossa on se, ettei nuo etuosan laskokset erotu kovin hyvin ainakaan näissä kuvissa. Mutta pakko sanoa, että yksi hyvä puoli tässä kankaassa on kuitenkin se, ettei se rypisty sitten millään!


Yläosan vuoritin, se tuo tosi kivasti hiukan ryhtiä ohuelle kankaalle. Alaosa on vuorittamaton, antaa paljon enemmän liikkuvuutta kankaalle kuin jos sen olisi vuorittanut. Mekko sopii hyvin arkikäyttöön, mutta sen voi helposti asustaa myös juhlamekoksi. Tästä mekosta tulee vielä yksi omista suosikeistani!

4 kommenttia

 1. Onpa nätti! Kunhan raskausvatsastani eroon pääsen, niin alan kyllä tekemään enemmän vaatteita myös itselleni. Liian kauan ihastellut näitä muiden tekemiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pääset siis pian ompelemaan ihan pikkuisia vaatteita! <3 Mitä aikuisvaateompeluun tulee, niin kyllä kannattaa kokeilla. Ajattelin alkuun että mä pysyn tiiviisti lastenvaatteissa, mutta kokeiltuani innostuin kyllä ompelemaan itsellekin. Se on jotenkin niin yllättävän erilaista ja antoisaa! :)

   Poista
 2. Ihanan rento mekko, sopii todella hyvin tuon takin kanssa! Pitkästä aikaa olen vierailulla, pitää oikein käydä lukemassa kesän muutkin postaukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää on kyllä aivan huippukaava, näitä tulee lisääkin!

   Poista