Joulumieli missä oot?

 
No nyt en kyllä tiedä itkiskö vai nauraisko, voiko olla totta että tämäkin loma alkaa sairasteluilla? Itse olen kolmannessa flunssassa melkein peräkanaa, hyvinvoivia päivä tasan yksi näiden flunssien välillä. Lapset kipeitä myös, antibioottikuureineen. Jouluvalmistelut ihan kesken, koti vielä siivoamatta, lahjat paketoimatta. Ihan pikkuhiljaa seinät alkavat kaatua niskaan kaikesta sisällä olosta ja joulustressi hiipiä huomaamatta harteille.


Mutta ei nyt pelkkää valitusta sentään. On meillä koristeltu koti ja kuusi, ennen flunssia ehditty leipomaan monta kertaa, lahjat hankittuna (paitsi yksi!!!) ja askarreltukin on lasten kanssa. Tänä jouluna meillä on jouluvalmistelut menneet niin, että otin joulukuun puoleenväliin asti rennosti ja sitten huomasin flunssasumussani, että meillähän on vielä kaikki tekemättä! Ja sairastelut sotkee kaiken aikataulun, vieläkin on vaikka mitä hoitamatta.. Ei meillä täydellistä tarvitsekaan olla, en helise jos pari villakoiraa kurkkii tv-tason alta, mutta suuremmat sotkut kyllä syö tunnelmaa..


Lasten joulu tulee kuitenkin. He eivät tiedä aikuisten stressailuista mitään. Näen jouluilon ja odottavan innostuneen tunnelman hiipivän heidän silmiinsä jo, ja sitä kautta se siirtyy kyllä minuunkin. Minulle paras joulumielen tuoja ovat lapset, meidän pojat. Ne vauhdikkaat, ihanat, fiksut, hauskat ja ihan huiput tyypit, joiden eteen tekee mitä vaan. Siksipä karistan joulustressin harteilta, kyllä ne loputkin valmistelut järjestyy. Vielä yksi hankinta ja kaikki on kunnossa. Tiedän, että kun pääsen paketoimaan, joulumieli löytyy. Silloin viimeistään se aina löytyy. 

Ihanaa ja rauhallista joulumieltä teille jokaiselle!

2 kommenttia

  1. Mulla on kans tänään ollut vähän samanlainen olo, että missä se joulumieli on? Aamulla päänsäryssä tein pakkosiivousta. Sitten päätinkin, että siivoukseen riittää ihan perussiivous ja päätin relata sohvalla glögin kanssa. Nyt sitten illalla paketoin loput lahjat, siinä meinasi tulla toinen stressi kun paketoin virvelin, oli hiukan hankala paketoitava! Mutta nyt otin päivän toisen glögilasillisen kera suklaan. Suosittelen siis relaamaan ja ottamaan omaa aikaa välillä, kyllä ne valmistelut tosiaan järjestyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, kiitos tästä positiivisesta kommentista! :) Oot kyllä niin oikeassa, tällaisessa tilanteessa kannattaa oikeasti vain istua alas ja rentoutua, joulua ei ole järkeä suorittaa. Näin meilläkin tehtiin ja joulumieli löytyi. :) Hyvää uutta vuotta 2017 sinulle!

      Poista