Vaatteet fiiliksen tekijänä + perjantai-illan asu
Varmaan aika monelle on tuttua se, että kun tulee jostakin kotiin niin farkut tai muut vastaavat (kiristävät) housut kiskaistaan pois, heitetään nurkkaan ja vedetään jalkaan ne kauhtuneet tai kauniimmin sanottuna mitä pehmeimmäksi nyhjätyt kotihousut. Koska kotihousut ne vaan on oleellinen osa koti-iltaa ja rentoutumista.

Huomasin vähän aikaa sitten, että kaikki tuollaiset omistamani kotihousuni olivat melkoisen kulahtaneita. Siis aivan järkyttäviä. Ostan yhdet, nätit ja ehkä vähän naiivitkin, käytän niitä, pyöritän pesusta toiseen kunnes kulahtavat nekin. Huomaan, että on aika hankkia uudet, kun olokin alkaa tuntua kotihousuissa kulahtaneelta. Mulle tunnelmaa luo myös päällä oleva asu, joka usein, vaikka ei tietenkään aina, vaikuttaa myös mielialaan. Jos päällä on kauhtunut oloasu suoraan ysäriltä, on olokin just sellainen.

Tämä on se asia, josta tänään halusin kirjoittaa. Koska on oikeastaan aika jännä asia, miten ulkoiset tekijät voi vaikuttaa siihen, millaiseksi tuntee olonsa. Eikö ihmisen fiiliksen luulisi tulevan ihan mistä tahansa muualta paitsi siitä mitä on päällä? Varmaankin aika pitkälle tuo päteekin, mutta sitten on se pieni osa.. Se, että kyllä ne vaatteet vaan vaikuttaa. Eikä vain se, onko vaatteet siistit tai ehjät, vaan tyyli myös. Jos menen tilaisuuteen, jossa koen olon epävarmaksi, valitsen vaatteet sen mukaan mistä tiedän saavani buustia itsevarmuuteen. Nahkatakki on aina varma valinta. Joskus taas kaipaa erityistesti kotoisaa, turvallista tunnetta. Silloin nappaan kaapista pitkän villatakin, jossa on ihanat pehmeät ylipitkät hihat. En valitse aina vaatteita tuomaan tiettyä mielialaa, vaan on siihen muitakin tekijöitä. Joskus valitsen seuraavan päivän asun illalla, mutta ei se määritä siltikään päivän fiilistä. Sitten taas joskus eteen tulee aamuja, kun on edellisenä iltana valittu asu ei tunnukaan sen päivän fiilikseen sopivalta, vaan joku toinen on kivempi valinta. Tietenkään asun ei pidä kannatella kantajaansa, mutta kyllä se tukea saa! Pääsääntö omassa pukeutumisessa on, että fiilis on hyvä kun tykkää asusta jota kantaa.

Tämä Cavallin kangas, jota Eurokankaassa myytiin jo aikoja sitten, on vilahtanut tällä blogissa ennenkin kerran jos toisen. Kangas on mielestäni tosi kaunis, mutta en ole keksinyt sille mitään sopivaa käyttötarkoitusta. Vaikka miten yritin, ja vaikka mitä malleja harkitsin, en tätä kyllä päivällä tai muuten ihmisten ilmoilla käytettävässä vaatteessa nähnyt. Toisin sanoen, aivan loistava kangas kotihousuihin! Ompelin siitä nämä melko perusmalliset housut käyttäen pohjana leggarikaavaa. Väljyyttä olisi saanut olla vähän enemmän, jotta etuosan rypytykset tulisivat paremmin esiin, mutta siihen ei kangaspala riittänyt. 
Perjantai-illan asuni ei siis ole katu-uskottava bilemekko, vaan rento koti-asu vaaleissa sävyissä. Kotihousuja kun pidetään oikeastaan aika monta tuntia viikosta, joten mikseivät ne siis voisi olla mukavuuden lisäksi samalla myös nätit? Tässä on hyvä fiilis. 


8 kommenttia

 1. Niin kauniit housut Pauliina! Ja allekrjoitan täysin myös tuon vaatteiden vaikutuksen mielialaan. ASian tajuttuani olin ensin järkyttynyt, koska ajattelin sen olevan vain viesti pinnallisuudestani. Näinhän meille suomalaisille on lapsesta saakka toitotettu. Mutta nykyisin hyväksyn sen osana persoonaani. Olen esteetikko. Ja olen sitä myös kotioloissa. Sitä ei voi pistää pois päältä, vaikka kuinka se tuntuisi "väärältä" tai turhamaiselta. Siispä olen päättänyt muuttaa koko ajatusmallini asiaan liittyen. Ja nautin tästä minuun jo syntymästä saakka asetetusta piirteestä täysillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, sait ihan täysin kiinni mitä hain takaa! :) Niin itsekin ensin ajattelin turhamaisuuteen liittyen, kunnes tulin siihen tulokseen että miksi ei voisi kotonakin haluta pitää kaunista, kun sen tekee itseä varten. Turhamaista siitä tekisi se, jos pukeutuisi niin ainoastaan toisia varten. Esteetikko kotioloissakin on hyvin sanottu, samaistun täysin! :)

   Poista
 2. Kivan näköiset housut! Minä vietän suurimman osan päivistäni kotona, niissä reikäisissä housuissa ja kulahtaneessa paidassa :) Tuntuvat niin mukavilta päällä, mutta saisivat kyllä näyttää hieman kauniimmilta. Olen kyllä samaa mieltä, että vaatteet vaikuttaa vahvasti mielialaan. Ehkä minäkin tämän myötä innostun uudesta kotiasusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta se on ihan yhtä ok, kunhan itsellä on vaatteissa mukava olla! Mä ajattelen että mukavuus ja kauneus mahtuu samoihin kotivaatteisiin myös :)

   Poista
 3. Housut näyttävät täydellisiltä kotihousuilta, mukavat ja kivan näköiset. Juuri noin, kyllä sitä saa itseään varten pukeutua kauniisiin vaatteisiin :). Minulla on toki ihan kulahtaneitakin kotivaatteita, mutta enimmäkseen nykyään käytän jotain siistimpää. Ja ennen kaikkea mukavaa vaatetta. Mielialakin kohenee, kun peilistä kurkatessa ei näy reikäisiä tai nuhjaisia vaatteita, vaan kivat ja siistit :). Ja täällä maalla asuessa on kivaa, kun voi samoissa vaatteissa käydä lapset hakemassa eskarista ja kyläkaupasta sen maitopurkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytin äitiyslomalle jäätyä kyllä aika rytkyjä, kunnes vasta tajusin että se vaikuttaa mun fiilikseen, esim siihen kuinka energiseksi itsensä tunsi. Jotenkin kotiäitinä tää asia tuntuu korostuvan, niin että on mukava vaihtaa päivällä siistit vaatteet ja illemmalla sit rennommat. Kuulostaako tutulta? Ja tosiaan, itseä varten voi hienostella hyvin. :D Kiitos Hanna!

   Poista
 4. Täydellinen kotiasu, mukavaa ja kaunista! Täällä olisi kovasti tarvetta mukaville ja siisteille kotihousuille. Huomasin nimittäin äskettäin, että kaksiin kotihousuihini on ilmestynyt polviin reiät. Sitä kun tulee könyttyä lasten kanssa lattialla..Housuostoksia siis tiedossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oivoi, sulla on täydellinen syy ommella kauniita kotihousuja toisin sanoen! Kävisköhän aikuisellekin vahvennetut polvet housuissa..? :)

   Poista