Collaritakki pojalle


Paljon on viimeaikoina ollut aikuisvaateompelua blogissa, ja sama trendi tuntuu olevan tällä hetkellä ompelemisessa monella muullakin päällä. Sitä on kiva seurata, mutta tänään palataan taas välillä lastenvaatteisiin. Ja erityisesti eskari-ikäisen pojan tyyliin.

Olenhan kertonut, että tää tyyppi tykkää itse valita vaatteensa, joten tätä collaritakin suunnitelutyö tehtiin huolella. Mallin ja väritkin on hyväksytetty ennen tekemistä. Ok, se on hyvä että tietää mitä haluaa! Vaativa asiakas on mullekin kiva haaste, yleensä kun ompelen mitä minä haluan. Tästä yhteistuumin suunnitellusta collaritakista tuli kyllä lopulta ihan oma suosikkini, varmaankin kivoin vaate mitä olen hänelle tehnyt!


Yleensä inspiraatio lähtee minulla jostain ihan muualta, kuin valmiista kaavasta. Tällä kertaa ihastuin kuitenkin Ottobren Odd Zippers malliin, ja toteutin kaavan tekemättä mitään muutoksia. Taskujen vetoketjut ovat aika kiva yksityikohta toteutettuna näin, että ne on kokonaisuudessaan päälipuolella. Saumat tikkasin myös ohjeiden mukaan litteäksi, joko ihan suoralla tai hunajakenno -ompeleella. Kaava on tosi toimiva ja kiva, sopii hyvin isommallekin lapselle. Tästä voisi tehdä vielä rennomman pihaversion valitsemalla kirkkaampia värejä ja vaikka raidalliset resorit.   Materiaalina collarissa on joustocollege. En halunnut mitään harjattua collegea, koska tarkoituksena on pitää tätä sellaisena vähän siistimpänä vaatteena, jonka voi kaupungille lähtiessä pukea päälle. Kesällä tällainen vaate riittää sellaisenaan takiksi, mallin ansiosta käy pitkähihainen paitakin alle. Collaritakki on täydellinen kaveri farkuille ja valkoiselle printtiteepparille!Collaritakin kankaat: Kankaamo & Eurokangas / kaava: Ottobre Design
Farkut: KappAhl
Kengät: Vans 
T-paita: reissutuliainen Manchesterista

18 kommenttia

 1. Tosi kiva! Mun pitäis tehdä jotain vastaavaa tikkicollege tyyppisestä kankaasta. Metalliketjut tuovat hyvää tyylikkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkicollege sopii kans just hyvin tällaseen! Metalliketjut on kyllä kivat, mulla oli vielä erillinen vedinkin tälle varattuna, sellainen ruskea nahkainen, ehkä vaihdan sen vielä!

   Poista
 2. Upea takki! Ei ihme, että tuli suosikki :)

  VastaaPoista
 3. Katu-uskottava ja niin makea takki! Meilläkin poika tykkäisi tällaisesta. Onkohan se joku eskari-ikäisten poikien yleinen juttu, että vaatteiden kanssa ollaan tarkkoja? Meillä asuu nimittäin kanssa eskari-poika, joka ei ihan mitä tahansa äidin ehdotuksia suostu päälleen laittamaan ;). Enkä minä enää uskalla omin päin ommella hänelle mitä sattuu, että tulee sitten varmasti pidettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan tosiaan on aika tärkeetä, että sopii vertaisryhmäänsä. Sitä mikä sinne sopii ei me äidit taideta aina ihan tajuta, vaikka niin nuoria ollaankin! ;) Mulla on sama, että toteutan vain ihan pienen osan ideoistani hänelle ommeltavista vaatteista, ja nekin vaan hyväksytettynä.. :D

   Poista
 4. Ihan mahtava takki! Missähän ottobren numerosta kaavat löytyy?

  VastaaPoista
 5. Tyylikäs, siisti ja rento ison pojan takki:) Taatusti mieleinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, en oo ollenkaan huomannut kommenttiasi tässä! Kiitos, malli on kyllä tosi mieleinen! :)

   Poista
 6. Ihana takki! <3 Minä tässä haaveilin myös, josko tekisi omalle pojalle (10kk) kanssa tuollaisen tyylikkään kesätakin..mutta taitaa olla tällaiselle aloittelijalle liian kova pala, vaikka kohde ei vielä turhan tarkka tyylistään olekaan. :) Harmi, kun ei markkinoilta löytynyt äkkiseltään mitään valmista kivaa collaritakkia vauvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon vahvasti sitä mieltä että tekemällä oppii, jos ei ekasta tule vielä niin hyvä niin tokasta sitten. :) Rohkeesti vaan kokeilemaan, tää malli olis just ihana noin pienellekin! <3

   Poista