DIY Clutch

 
Sain vihdoin kuvattua sen musta-valkoisen pienen laukun, jonka kerroin tehneeni viime viikonlopun blogigaalaa varten. Tarvitsin siniseen juhlamekkooni (ei kuvassa) sopivan pienen laukun, ja kaapissakin oli sopivasti valmiina valkoista tekonahkaa. Ja valkoinen asustehan  sopii tosi hyvin tumman mekon kanssa!Laukun malli on yksinkertainen, se on kirjekuorilaukku mutta vetoketjulla. Halusin jonkun yksityiskohdan laukkuun, jotain joka ei pistä silmiin mutta on kaunis lisä. Tein siis kirjekuoriläpän, jonka reunustin ah-niin-monikäyttöisellä second skin nahkajäljitelmätrikoolla. Kanttasin second skinistä ohuen reunuksen läppään, jonka ompelin sitten kiinni laukun yläreunaan. En halunnut mitään nappivirityksiä läppään, joten se sai jäädä vain tyyliseikaksi, toisinsanoen valeläpäksi. Ompelin sen alareunastakin kiinni, ja clutch aukeaa siis päällä olevasta vetoketjusta. Sivuun vielä kiinnityslenkki hihnaa varten, jonka lainasin sellaisenaan edellisestä ompelemastani clutchista (täällä). Musta hihna tasapainottaa hyvin tuota kokonaisuutta. 
Huomasitte varmaankin, että blogin ulkoasu on uudistunut. Vaikka vanha ulkoasu oli nettiversiona tosi mieleinen itsellenikin, olen kaivannut pitkään muutosta mobiiliversioon. Koska iso osa lukijoista seuraa blogia mobiililaitteella, halusin vihdoin päivittää sen uuteen uskoon. Nyt sekä netti- että mobiiliversio on yhteneväiset ja ihanan raikkaat (ainakin minusta). Toivottavasti tykkäätte ja ennenkaikkea, toivottavasti uusi ulkoasu on käyttäjäystävällinen!

21 kommenttia

 1. Uusi ulkonäkö näyttää ihanalta! Mitä muutoksia teit mobiiliversioon että olit tyytyväinen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon aika ihastunut siihen itsekin! Tämän uuden pohjan löysin etsystä, ja siis tässä ei ole erillistä mobiiliversiota vaan malli on responsiivinen, muokkautuu lukijan laitteen mukaan. Se oli mulla ihan hakusanana kun hain uutta pohjaa. Koska vaikka osasin muokata tuota nettiversiota ja tein edellisen mallin kokonaan itse, en tällaista responsiivista mallia kyllä olisi osannut tehdä. Jahkasin pitkään mutta nyt tää on tässä! :)

   Poista
  2. No mutta toimii ihan törkeen hyvin. Pitääpä itsekin selvittää tätä mahdollisuutta :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä tietää, kun eri laitteilla ja selaimilla voi olla vähän erilaista lukea. Ja onhan tää kyllä aika ihana! :)

   Poista
 3. Kiva pohja! Mäpäs tutkin tota sun lähdekoodia kunhan ehdin, jotta selviää mikä mun pohjassa on tehty eri tavalla niin, ettei windows-puhelimilla näy oikein. Androidilla nämä tuntuu kaikki toimivan hyvin, varmasti koska se on yleisin käyttis. Ehkä saan oman pohjanikin kuosiin jo esim. tämän vuoden puolella!

  Niin ja laukkukin on tietty tosi hieno! Ihailtavan ahkerasti teet näitä asusteitakin (hmm, onko laukku asuste?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tosiaan jotkut muutkin sivut on ruvenneet kiukuttelemaan, kuten face sen uudistuksen jälkeen että voi olla monta kuvaa vierekkäin.. Mutta sun blogia lukiessa kun kääntää puhelimen vaakan niin näkee jo tosi hyvin koko kuvan. :)
   Asusteet on just kivaa vastapainoa vaateompelulle, ja tällasen laukun tekee oikeastaan tosi nopeasti! Ja tekonahan ompelu on aika kivaa. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Samoin sinne, vaikka ohi taitaa vappu jo olla. Kesää kohti! :)

   Poista
 5. Upean näköinen laukku! Uusi ulkoasu on todella kiva, tykkään! Piti ihan käydä katsomassa mobiiliversio, hyvin toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, mitä enemmän palautetta sivun toimimisesta sen parempi! :)

   Poista
 6. Tosi tyylikäs laukku! Ja muutenkin näytät staililta. Tykkään myös blogisi uudesta visusta. Tosin sivusto kyl latautuu ainakin itselläni mobiiliin suht hitaasti. Nuo yläreunan dynaamiset kuvat esim. latautuu tooosi hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kiitos infosta! Hassua kun itsellä latautuu sivu tosi nopeasti, ei voi koskaan tietää toimiiko sivu samalla lailla kaikilla. Jotain pientä suunnittelin vielä siivoavani täällä joten toivottavasti se auttaa sivua latautumaan nopeammin! :)

   Poista
 7. Tyylikäs laukku ja viimeisen päälle siististi ommeltu, kauniille näyttää nuo mustat kanttaukset! Tosi selkeä ja raikas ilme blogillasi, hienosti toimii mobiiliversiokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienoa että toimii! Mobiiliin kun nimenomaan uudistusta kaipasinkin. Näitä tekohankaisia pikkulaukkuja voisi kyllä tehdä vaikka kuinka monta! :D

   Poista
 8. Laukku on todella tyylikäs, wau! Uusi ulkoasu näyttää hyvältä, en ole ehtinyt kokeilemaan puhelimella, mutta ainakin läppärillä :)

  VastaaPoista