Draped GardiganIntoilin tuossa helmikuussa She Wears The Pants -kaavakirjasta, josta tein pienen arvostelunkin blogiin (täällä). No nyt vihdoin ehdin ottamaan kirjan ihan todelliseen testiin, eli kokeilemaan sieltä ensimmäistä kaavaa. Valitsin Draped Gardigan kaavan, lyhythihaisen neulostakin.Kaava on vähän erikoisemmin muotoiltu, ei mikään perusneuletakki. Muotoa on taaksekin, niin että helma jää pussimaiseksi. Etukulmat on kaarevat, ja hihat lyhyet. Malliin kuuluu napitus, mutta etuosan kaarevuuden vuoksi vaatteen kiinni pitäminen näytti mielestäni vähän oudolta, kun taas auki pidettynä se on tosi hyvä. Jätin siis koko napituksen pois. Lyhyiden hihojen vuoksi neuletakki on muutenkin soveltuvampi lämpimään säähän, ja silloin sitä pitäisi muutenkin auki. Japanilaiset kaavakirjathan tunnetaan siitä, että kaavoja on vain pienessä koossa. Valitsin pituuteni mukaan L-koon, joka onkin aika hyvä tällaisessa neulostakissa. Kirja on kokonaan englanniksi, ja vaikka kaikki ompelutermit englanniksi eivät tuttuja ole, pystyi kokemuksen perusteella aika hyvin arvailemaan mitä mikäkin merkki ja sana tarkoittaa. Kirjassa on todella selkeät kuvalliset ohjeet, joiden avulla kokoaminen on tosi helppoa. Että suosittelen kirjaa vielä kaavaa kokeilleenakin!

Kankaana käytin Jättiksen aika ohutta neulosta. Valitsin kankaan nurjan puolen päälle päin, sillä se on pintana mielenkiintoisempi tähän vaatteeseen. Käytiin jokirannassa kuvaamassa ja kävelyllä myös, oli aivan huikea ilma. Yhtään ei tullut kylmä tässä lyhythihaisessa neuletakissa!

13 kommenttia

 1. Todella mielenkiintoinen malli. Olisiko helppo suurentaa tuosta L:stä? Tosi hienoa, kun olet innostunut ompelemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on kyllä kiva! Mulla on sen verran vähän vielä kokemusta aikuisvaateompelusta etten uskalla neuvoa koon suurentamisessa, vaikka on se varmasti mahdollista.

   Poista
 2. Todella sievä malli! ja istuu täydellisesti sulle :) tuollaisia ohuita neuloksia on vaikea löytää, siis samantyylisiä kuin valmisvaatteissa. Vai onko kellään hyviä vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Mulle aukesi oikeastaan ihan uusi maailma vaateompeluun kun tajusin että tällaisia neuloksia myydään kankaina, löysin niitä sattumalta Jätti-Rätistä. Taitaa olla aika paikallinen liike kuitenkin. Näitä kun on kiva just hipelöidä ennen ostopäätöstä. Vinkkejä vaan muiltakin jos esim on tiedossa joku hyvä verkkokauppa! :)

   Poista
 3. Wau! Hieno neuletakki! Innostuin kirjasta niin paljon, että tilasin sen saman tien. Katsotaan, mitä kivaa ommeltavaa siitä löytyy mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että innostuit hankkimaan kirjan! Tuo kun on yllättävän edullinenkin, ihan varmasti saa rahoille vastinetta. Siellä on paljon muutakin mitä on vielä to-do -listalla mullakin! :)

   Poista
 4. Wau! Hieno neuletakki! Innostuin kirjasta niin paljon, että tilasin sen saman tien. Katsotaan, mitä kivaa ommeltavaa siitä löytyy mulle :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköinen, itse tykkään käyttää tuollaisia löysiä neuletakkeja... ja tässä on kyllä kiva muoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös tykkään tällaisista neuletakeista, ne on sellaisia luottovaatteita. Tosiaan tässä malli on hiukan erilainen, mutta kivalla tavalla. :)

   Poista
 6. Todella kaunis neuletakki, just tuollaisen voisin haluta itsellenikin! Nuo japanilaiset kaavat kiinnostaisi kovasti. Täytyy vaikka seuraavalla kirjastoreissulla tutkailla hyllyä, muistaakseni siellä oli ainakin yksi japanilainen kaavakirja. Mitoitukseltaan voisi vaikka sopiakin, koska olen aika lyhyt.. Ja hei, onpa ihana kuvausympäristö ja kauniit kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monen noista kirjan malleista voisin hyvin kuvitella sopivan sulle, kannattaa ehdottomasti tsekata tuo opus. Meinasin minäkin katsoa vielä lisää niitä, hyviä kaavakirjoja kun tuntuu olevan vaikea löytää. Kiitos kuviin liittyen, nyt on ihanaa kuvata ulkona kun on niin kaunista ja kesäistä! :)

   Poista
 7. Onpas muuten todella kivan näköinen takkinen! Minä tykkäisin paljon niistä japanilaisista kaavoista, mutta tähän kroppaan ei ne kaavat mahdu :D. Minustakin kuvat on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, ja varmasti sopis sinulle tämä takki! Oli kyllä tosi virkistävää ottaa kuvat välillä muualla kuin kotona, ihanaa että tulee kesä! :)

   Poista