Still Small -collegepaita

 
2-vuotias on yhä pieni, eikö niin? Meidän kuopus täytti viime viikolla kaksi vuotta, mutta kutsun häntä vieläkin itsepintaisesti vauvaksi. Sehän käy lempinimestä, ei se haittaa vaikka kutsuisin häntä vauvaksi vielä muutaman vuoden. Kutsuisin isompaakin, jos hän antaisi. :)

Todistaakseni koko maailmalle, että kaksivuotias on vielä tositosi pieni, tein hänelle tämän collegepaidan printillä. Ajatus lähti siis tuosta tekstistä, jonka halusin yhdistää vaaleanharmaaseen meleerattuun paitaan. Still Small, yhä pieni. Toteutin tekstin silityskalvolla, jonka prässäsin silitysraudalla viimeisen päälle tiukasti kiinni. Koska kirjaimet on aika kapoisia, jännittää vähän pysyykö ne siltikään kiinni. Aiemmat kokeilut silityskalvolla on olleet kyllä ihan onnistuineita, eikä ne ole pahemmin irtoilleet.


Paidassa on muutama muukin yksityiskohta printin lisäksi. Helmaan en laittanut resoria kuten usein teen, vaan tällä kertaa erilliset kaitaleet eteen ja taa, jättäen sivuille halkiot. Etukappaleeseen vielä kengurutasku, se on kiva tuon ikäiselle joka tykkää keräillä mukaansa aarteita missä vain kulkee. Hihansuiden resorit laitoin kulkemaan ristikkäin, yksityiskohta jollaista olen ihastellut muiden tekemänä mutta en vielä aiemmin itse kokeillut. 

Raglansaumaan eteen tein nappilistan vähän lennosta, kun tajusin että eihän tuo college ole yhtään joustavaa. Hankin kankaan sanotaan kuusi vuotta sitten, kun esikoinen oli pieni ja halusin kokeilla ommella hänelle jotain. Tein epämääräiset housut, jotka sain juuri ja juuri kasaan huonon ikivanhan koneen kanssa tapeltuani. Silloin vaatteiden tekeminen tuntui sen verran vaikealta (eikä yhtään vähiten tuon koneen takia), ettei ompelukärpänen sen suuremmin purrut. Vaikka oli siinä omalle lapselle ompelemisessa silloin jo sitä jotain. Jokatapauksessa, kangas ei ole mennyt miksikään, ja siitä riitti myös tähän kuopuksen paitaan. 
Kaikki saumat ompelin ompelukoneen taso-ompeleella litteiksi, jotenkin tuntuu sopivan tähän paitaan joka ei muutenkaan ole pussimainen helman vuoksi. 

Paidan kaava: oma
Mustat ruudulliset diy-housut esitetty aiemmin täällä (linkki)
Lippis: Name It


Noniin, sanokaahan nyt, onhan kaksivuotias vielä melkein vauva? :)

8 kommenttia

 1. Ihan sikamakee!! Vauuu! Ihan hyvä, jos kaksivuotiaasi on vauva, niin miekin voin vuotiasta vauvatella rauhassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! ❤ Kyllä se vaan on, sulla on vielä hyvin aikaa vauvatella!!

   Poista
 2. Kiva idea noi ristikkäin kulkevat resorit hihansuissa! Ja muutenkin hieno paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne taisi olla alunperin ihan Lindexiltä bongattu! :)

   Poista
 3. Siisti ja makee paita! Toimisi myös isommallakin lapsella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi hyvin varmasti, yksityiskohdista huolimatta kuitenkin aika simppeli malli. Kiitos! :)

   Poista
 4. Tosi hieno paita, kivoja pikku jippoja:) Hauska myös printti. Pienelle miehelle sopii hyvin tällainen vähän jo isomman pojan paita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jippojen keksiminen työn edetessä on hauskaa, samoin noiden printtien! Niinpä, tää on vähän isomman pojan paita joka kuitenkin viestii sitä että pieni on vieläkin. :)

   Poista