DIY Rannekoru

 
Viime päivät on kuluneet matkasuunnitelmat päässä pyörien niin etten ole (ompelu)koneella paljon ehtinyt istuskella. Eri vaihtoehtoja on haettu ja haettu, monta kertaa tuskailtu sitä miten loppuunmyytyjä Euroopan kohteet tuntuu tällä hetkellä jo olevan sille ajalle, milloin meillä on mahdollisuus lähteä. Mutta kyllä ne suunnitelmat tässä alkaa pikkuhiljaa selkiytymään ja kohde löytymään.. Kaapissa odotteleva uimapukukangas pääsee kokeiluun ihan pian! 

Jotain pientä luovaa on pakko silti tehdä silloinkin, kun ei pääse ompelemaan. Ja muutenkin, tykkään välillä ihan vaan "näperrellä", ja sitä varten tällaiset pienet diy-jutut on ihan omiaan. 


Näpertelin siis vanhaa ketjua muokaten uuden rannekorun. Ketju on varmaankin lyhyt kaulanauha alunperin, 42 cm pitkä. En käytä oikeastaan kaulakoruja juuri ollenkaan, vaan yleensä valitsen rannekorun. Kiepautettuna kahteen kertaan ranteen ympäri tuo pituus oli kuitenkin hiukan liikaa, eikä sitä voinut käyttää niinkään. 


 Valitsin tuon ketjun tähän letitettyyn koruun myös siksi, että siinä on valmiina kiinnitysosat. Koru on letin yhtenä nauhana, toiset kaksi ohutta mokkanahkaista (keino) nauhaa. Loppupäihin leikkasin pienillä saksilla (purkuri olisi ollut hyvä mutta oon ilmeisesti käyttänyt sitä liikaa kun oli liian tylsä tähän) pienet viillot nauhoihin, ja vedin ketjun niistä läpi. Todella yksinkertainen toteutus, mutta kuitenkin ihan uudistunut koru. Letityksessä nauhakin lyheni sopivasti, niin että nyt se on kieputettuna juuri sopiva. 


Musta rannekoru on parhaimmillaan siro ja yksinkertainen, ehkä kevyesti boheemi. Sellainen tästäkin tuli. Päässä kehkeytyy jo pari muutakin rannekoruvisiota, joten ehkäpä niitä nähdään kesän mittaan muitakin!

8 kommenttia

 1. Onpa ihanan näköinen, kiva idea!

  VastaaPoista
 2. Hauska idea - minäpä taidan kokeilla jotain samanlaista. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, olisipa kiva nähdä millainen tulee, käythän linkkaamassa jos päätyy blogiin ja muistat! :)

   Poista
 3. Onpa kyllä kauniin simppeli koru ja nopsaa varmasti valmistuu.

  Tervetuloa mukaan Åblogeihin. Toivottavasti törmäilemme jossain miiteissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ei kyllä kauaa tehnyt tosiaan! Ja kiitos, on ihanaa päästä mukaan ryhmään, samoin toivon että näemme jossain vaiheessa! :)

   Poista