Alexandria Peg TrousersEnsimmäisen PDF-kaavakokeilun myötä kynnys tilata tulostettavia kaavoja madaltui ja tilasin Namedilta Alexandria Peg Trousers -kaavan. Ei se kaavan kokoaminen olekaan niin työlästä kuin aiemmin ajattelin, kun yhtenä iltana telkkaria katsoessani leikkelee samalla tulosteita ja toisena teippaa. Tämä kaava on samalla myös ensimmäinen housukaavani.Alexandria Peg Trousersit ovat siis tällaiset rennon väljät housut, joissa kivana yksityiskohtana on vyötäröltä lähtevät laskokset ja alaspäin kapenevat lahkeet. Just tämän mallisista housuista haaveilinkin kesäksi, kevyistä ja ilmavista. 

Kevyitä ja ilmavia housuja tavoitellessani valitsin materiaaliksi tosi ohutta ja laskeutuvaa kangasta Eurokankaan palalaarista. Materiaali on todella kiva, mutta ehkä kuitenkin vähän liiankin ohutta näihin housuihin. Olisin ehkä kuitenkin kaivannut vähän ryhdikkäämpää kangasta. Esimerkiksi takataskut roikkuu ihan hölmösti, täytyy varmaan lisätä vielä joku nappi niihin. Olisi pitänyt myös vähentää diffiä, sillä sivusaumat vetävät aika iloisesti nyt kuten kuvista huomaa. Taidan vielä purkaa ne, ja ommella uudestaan. Housujen mallihan on tosi kiva, ja aion todellakin ommella toisetkin vastaavat. Haluan nähdä, millaiset housut tulee hiukan jämäkämmällä kankaalla. Tämä Alexandria Peg kaava on 2in1 kaava, siihen sisältyy myös kivanmallisten shortsien kaava. Se on suuri plussa varsinkin tulostettavissa kaavoissa, että samalla rahalla ja vaivalla saa kahdet kaavat.

Eivätkä nämä housut kaappiin jää, vaan ovat just hyvät ja mukavat housut kesäksi (kunhan se kesä taas palaa..)!

Kangas Eurokangas

9 kommenttia

 1. Kivan näköiset nuo laskokset housuissa! Eihän niitä sivusaumoja kukaan liikkuessa huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla että itse ne huomaa parhaiten, ehkä kokeilen ensin vaan vähän vetää niitä suoriksi. :)

   Poista
 2. Sie olet niin tyylikäs ja freesi aina! Ihana Paulina ja hienot housut ❤️

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköiset housut! Minäkin tykkään paljon tämän mallisista, vaikka ne ei omaan kroppaan sovikaan. Sivusaumojen vetämisen voi myös laittaa ihan tarkoituksella, joten tuskin kukaan niitä edes tajuaa ;). Ja näissä kuvissa näyttää siltä, kuin lahkeita olisi poimutettu sivusaumassa. Hyvät ne on noinkin, vaikka et niin tarkoittanut :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onhan niitä tarkoituksellakin tehtyjä, ihan missä on nauhakujat sivuilla. Jätin ne nyt ompelematta uudestaan, laitoin vaan napit vielä jälkikäteen takataskuihin etteivät roikkuisi. Kiitos Hanna! <3

   Poista
 4. Oon ihan samaa mieltä Hannan kanssa. Minun mielestä noissa kuvissa housujen sivut näyttää tosi kivoille, ihan kuin tarkoituksella pienet rypytykset. Seuraaviin housuihin voit lisätä vielä reilummin diffiä!:) Tällaiset pöksyt minäkin ompelen, kunhan ensin opin housujen kaavamuokkaus saloja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että ne näkee niinkin, itse sitä varmaan on kriittisin katsomaan näitä tekemiään. Moni ei kiinnitä edes huomiota. :D Teetko itse kaavan alusta asti? Mielenkiinnolla odotan sun ompelemiasi jos laitat blogiin!

   Poista
 5. Kunhan saan ensin housujen peruskaavoista(omilla mitoilla) tehtyä sovituskappaleet ja katsotaan mitä muutoksia kaipaa, niin ehkä jossain vaiheessa toivottavasti pääsis kuosittelemaan, vaikka tällaiset pöksyt:) Projekti on piiiitkä...:)

  VastaaPoista