Beatrix Skater Dress


Postaus toteutettu yhteistyössä Named Clothingin kanssa.

Tiesittekö, että Named julkaisi tänään uuden kevät- kesämalliston, nimeltään Royals? Sain tilaisuuden olla mukana kaavojen testivaiheessa, sain siis testattavakseni yhden malliston kaavoista. Tuo kaava on Beatrix Skater Dress, matalalla kilpikonnakauluksella varustettu mekko.

http://www.namedclothing.com/collection/royals/?lang=fi

Malliston inspiraatio tulee erityisesti 1700-luvun kuninkaallisilta ja rokokoo -muodista. Lopputuloksena on romanttisen ja arvokkaan näköisiä malleja, joissa on upeita yksityiskohtia. Tässä Skater Dressissä kilpikonnakaulus tuo mielestäni itsessään jo juhlavuutta vaatteeseen. Itseasiassa, mulle sen arkipäivään sovittaminen oli isompi haaste, mutta kahden eri kankaan yhdistämisellä se onnistui oikein hyvin. Halusin siis mekon, joka käy myös arkena, mutta jonka voi asustaa vähän virallisempiinkin tilaisuuksiin kesällä. Ompelin mekon kahdesta eri trikoosta, yläosassa puhtaanvailkoista trikoota, alaosassa herkkää kukkakuosia vaalealla pohjalla. 

Kangassuosituksena ohjeen mukaan on napakka trikoo, joka joustaa n. 50%. Oma kangasvalintani on aika ohutta trikoota vähän tästä ohjeesta poiketen. Sekin tekee tästä joka päivälle sopivan mekon, jos tekisin mekon juhlaa varten niin ehdottomasti pitäisi olla napakampaa trikoota, jolloin helman muotokin tulisi paremmin esiin.  


Valitsemani vaaleat kankaat tarvitsivat vähän kontrastia, ja erilaiset kankaat muutenkin vaativat mielestäni vyötä loppusilaukseksi. Laitoin siis kaitaleen lempparimateriaaliani second skiniä vyöksi. Ei liian leveää vyötä, vaan kapea on parempi. Kiinnitin sen kevyesti niin, että sen saa helposti irrotettua jos vaikka kaipaakin asuun herkempää vyötä.

http://www.namedclothing.com/shop/beatrix-skater-dress/?lang=fi
 


Mallisto kannattaa kyllä tsekata, mallit ovat mielenkiintoisia. Kaava oli monitasoinen PDF, mikä tarkoittaa sitä, että saat helposti ruksittua tulostettaessa sen oman koon, eikä tarvitse tihrustella piirtäessä tai leikatessa enää missä ne oman koon viivat menee. Sen käyttö oli todella helppoa, vaikkei itselläkään mitään aiempaa kokemusta sellaisesta ole. Myös ompeluohjeet olivat selkeät, kuvitetut suurelta osin. Eli toisin sanoen tosi hyvät myös aloittelijalle. 

Mun on pakko kyllä mainita erityisesti myös malliston visuaalinen ilme, nimittäin tuo ulkoinen toteutus on taas taattua Named tyyliä ja laatua. Upea, kaunis, ihana. Musta on hienoa, että siihen panostetaan oikeasti, eikä vain lykätä sivuille mustavalkoista piirroskuvaa vaattesta. Nähtyäni myös palasen tätä testivaihetta uskon sydämestäni että siihen sisältöön on panostettu ihan yhtä lailla. Toimii!

Kaava: Beatrix Skater Dress, Named Clothing (saatu)

 

14 kommenttia

 1. Upea! Kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta tuo namedin kaavantestaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava kokemus päästä testauksen mukaan. Kiitos Piia! :)

   Poista
 2. Upea! And thats all the Finnish I know! Love the contrasting fabric choice.

  Greetings from Estonia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. To me, from all the finnish words there is to know that's a pretty good one! :D So thank you a lot! :)

   Poista
 3. Kaunis! Minä juur katselin niitä kaavoja ja ajattelin, että nyt on kyllä hieman liian mielenkiintoista minun makuuni. Mutta sinä oletkin loihtinut kaavoilla upean mekon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta taas on kiva just se, että ne on niin omanlaisiaan, ei mitään ihan peruskaavoja, vaikka tottakai se tarkoittaasitä ettei kaikki löydä sieltä itselle sopivaa. Kiva että pidät tästä kuitenkin! :)

   Poista
 4. Upean näköinen mekko! Sopii sulle kyllä hyvin. Mahtava yhteistyö :). Namedilla on mielenkiintoisia malleja, kiva kun poikkeaa siitä ihan perushutusta. Kuulostaa aikasta hyvälle, että oman koon saa tuolla tavoin suoraan tulostettua. Helpottaa aika paljon varmaan sitä kasaustyötä. Minä en ole koskaan käyttänyt pdf-kaavoja (paitsi Noshin lippapipoa :D), kun on ne viivahässäkät ja kasaaminen tuntunut suurelta työltä.

  ps. vitsit, olen kateellinen, kun teillä nurmi jo vihertää! Meillä on niin hurjasti tuota lunta, että ei vielä toivoakaan mistään vihreästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kivoja kaavoja siis. Sain vihdoinkin tilattua sieltä muutaman kaavan niistä vanhemmistakin mallistoista, sellaisia joita oon pitkään suunnitellut hankkivani mutta pdf-kaavat on tuntuneet hankalilta minullekin. Nyt kun tämän yhteistyön kautta tuli kokeiltua niin ei se hankalaa olekaan.
   Voi ei, ei lunta!! Täällä on melkein kymmentä astetta jo, toivottavasti se kevät sinnekin kohta jo kunnolla rantautuu! :)

   Poista
 5. Upea mekko, tykkään kovasti! Namedilla on monta kivaa kaavaa houkuttelemassa, varsinkin uusin Madeleine -pusero kaava:) Voi kun löytyisi sitä aikaa toteuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, olis mahtavaa jos niitä lisätunteja vuorokauteenkin sais jostakin ostettua.. Toisaalta, kun sitten jotakin saa tehtyä, tuntuu se mahtavalta varmaan osittain just sen takia, että se on harvinaista herkkua. :)

   Poista