Pika-DIY: asuste saappaille!


Blogi meinaa jäädä aivan tuuliajolle, kun oon tehnyt erästä vähän haastavampaa työtä. Instassa siitä vilahtikin jo pieni sneak peek, ja kunhan saan sen kuvattua niin nähdään se vielä blogissakin! Tänään halusin tulla kuitenkin jakamaan teille tämän pika-DIY:n, jonka tekee alle 10 minuutissa.
Joskus tuntuu siltä, että asu on muuten kiva, mutta se kaipaa vielä jotain. Jotain pientä, jotain joka täydentää asua. Nämä puolikkaan säärystimen mittaiset asusteet sopivat just hyvin siihen tarkoitukseen, eikä vain siksi että ovat kivannäköiset vaan kyllähän ne tuovat myös lämpöä! Kevät on jo alkanut ja tekee mieli heivata talvinilkkurit nurkkaan, mutta hiukan näissä vuorettomissa kengissä kuitenkin palelee. Tällä asusteella saa vähän sitä lämpöä pohkeille, eikä pääse viima saappaanvarresta sisään. Sitä paitsi, useinkaan välikauden saappaisiin ei mahdu kokonaisia villasukkia, koska koko valitaan sillä ajatuksella ettei niitä talvella pidetä. 


Nämän asusteet värkkäät vaikka toinen jalka jo ovesta ulkona, sillä työhön ei kauaa mene. Asusteisiin kelpaa hyvin vaikka vanha kaapin perukoille hylätty villapaita, josta voit leikata hihat. Jos hihat ovat liian kapoiset, kuten tässä minun käyttämässäni villiksessä, voi asusteet tehdä yhtä hyvin leikkaamalla pohkeen leveyttä hiukan kapeammat kappaleet paidan helmaosasta. Sitten vain saumuroidaan sivu kiinni, ja siistitään leikkuureuna. Tein senkin saumuroimalla, koska ei ole tarkoituskaan, että näitä pidetään ilman kenkiä. Ne käyvät hyvin vaikka kouluun tai töihin, jossa pidetään kenkiä koko päivän (eikä tule niin kuuma kuin villasukissa!).

Saumuroinnin jälkeen saakin sitten päästää luovuuden valloilleen, jos haluaa lisätä jonkun kivan yksityiskohdan asusteeseen. Itse laitoin näihin pari puista nappia sivuille.

Tunika Vero Moda

3 kommenttia

 1. Hauska idea ja kivannäköinen toteutus! Oon miettinyt tuollaisten lyhyiden varsien neulomista, mutta vanhasta neuleesta tuunaamallahan se kävis vieläkin nopeemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! :) Neuloen olisi toki paljon autenttisempi, tää tuunausversio sopii meille hätäisille :D

   Poista
 2. Hyvän näköiset! Tämä onkin tosi kiva vinkki asuja piristämään ja tuomaan vähän sitä lämpöä.

  VastaaPoista