Yksityiskohtien toppi


Ompelin topin, joka on kokonaisuus kokeiluja, harkittuja ja vähemmän harkittuja yksityiskohtia. Idea lähti noista isoista vaakaan kulkevista taitoksista, joiden piti alkuun olla topin yksi ja ainoa yksityiskohta.

Toppia tehdessä tuli kuitenkin mieleeni muutama muu yksityiskohta, joita halusin testata. Kun tälle vaatteelle ei ollut olemassa etukäteen mitään varsinaista tarkoitusta, kuten tilaisuutta jota varten sen ompelin, ei ollut mitään "esteitä" toteuttaa vaatteeseen kokeiluja. Kokeilujen toppi sopisi ehkä sitten kuitenkin paremmin nimeksi postaukselle. Toppi on siis tehty aika "vapaalla kädellä", ilman sen kummempia suunnitelmia, ihan vain antamalla ajatustenvirran viedä tehdessä.
Tein siis muutamamia laskoksia rinnukseen, ja jätin alaosan ja tauksen sellaisekseen. Alas sivuille ompelin halkion, joka tuo toppiin ehkä hiukan peplumin muotoa. Takakappale on hiukan etukappaletta pidempi. Tällaiset hiukan väljemmät mallit on mun lemppareitani, niissä viihdyn parhaiten. 

Pääntien kanttaukseen mallailin ensin samaa valkoista trikoota kuin muu paita, mutta lopputulos jäi siten mielestäni liian tylsäksi. Päädyin kanttaamaan pääntien second skin nahkajäljitelmätrikoolla, joka tuo vaatteeseen just sopivasti twistiä. Yläosaan hain pientä rypytystä vetämällä kanttia tavallista tiukemmalle. En nyt ihan tiedä onnistuiko tuo ilme, vain näyttääkö se siltä että kanttasin vahingossa liian kireälle? Ehkä kädentiet olisi voinut jättää tavallisiksi ja hakea rypytystä vain pääntiehen. Toisaalta näin sama ilme toistuu koko yläosassa, kyllä mä ihan siitä tykkään!
Joskus tekee tosi hyvää ommella ilman suurta visiota pohjalla. Jos lopputuloksesta ei ole ennakko-odotuksia, voi saada aikaan jotain uutta, mitä ei ehkä muuten olisi tullut tehtyä. Onhan tämä lopputulos ehkä vähän levoton useamman yksityiskohdan takia, mutta tykkään tästä silti. Ihan mun näköinen toppi!

Ihanaa viikonloppua!

16 kommenttia

 1. Ihana toppi! Hyvä kun olet uskaltanut kokeilla erilaisia juttuja, itse olen vähän liian laiska ja mukavuuden haluinen - haluan että menee kerralla oikein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän kanssa oli jotenki kyllä helppo tehdä kokeiluja, kun ei ollut mitään odotuksia lopputuloksesta. Mutta tuon tunnistan ehdottomasti, parasta onnistua kerralla, muuten ei hermo kestä..! :D

   Poista
 2. Ihana toppi ja voi, kunpa joskus olisi aikaa suunnitella ja tehdä yksityiskohtia! Tämä on kyllä todella upea ja runsaista yksityiskohdista huolimatta harmoninen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajanpuute on kyllä tän harrastuksen pahin vihollinen! Yllättävän rauhallinen tästä lopputuloksesta kuitenkin tosiaan tuli, vaikka yksityiskohtia on monta. Kiitos! :)

   Poista
 3. Nätti ja ihan huiken kivat yksityiskohdat! Olet kekseliäs ja taitava ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kyllä näitä samoja yksityiskohtia käytän jatkossakin, ei kyllä ehkä kaikkia enää samaan mutta tulipahan testattua! :)

   Poista
 4. Tosi kiva! Tykkään etenkin noista laskoksista ja lisäsin ne heti mietintämyssyyn. Jos ja toivottavasti kun onnistun tässä jossain vaiheessa saamaan töitä, pitää myös vaatekaappiin saada jotain bisnessopivaa settiä noiden perustrikoopaitojen kaveriksi. Joillain laskoshommillahan voisi ehkä hyvinkin lähteä liikenteeseen! Hmm hmm!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, vähän suunnittelinkin tän stailaamista kuviin bleiserillä mutta jätin sitten pois. Nuo laskokset kun munkin mielestä tuo vähän särmää trikooseen materiaalina. Ja kaupanpäälle tosi mukava päällä just sen trikoon ansioista. :)

   Poista
 5. Ai tämä olikin trikoota, luulin että jotain ohutta kangasta :). Nuo laskokset ovat tosi kauniit ja klassinen yksityiskohta, tuovat trikoosen heti sellaista siistimpää lookia :). Minä aika paljon vaateompelen just tuolla tyylillä eli päässä on joku runko, mutta se idea sitten aina runsastuu ompelun edetessä :). Kaunis ja varmasti monikäyttöinen toppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trikoota tosiaan, ihanan pehmoista ja nätisti laskeutuvaa. Tosiaan, monesti ne ompelukset runsastuu tehdessä, ja suunnitelmat muuttuu. Tässä oli niin pelkistetty se runko, että oli jotenkin tosi ihanaa vaan vapaasti tehdessä miettiä seuraavaa vaihetta ja siihen ehkä tulevaa yksityiskohtaa. Kiitos Krista! :)

   Poista
 6. Kauis! Nuo laskokset näyttää tosi kivalta. Tykkään tuosta rypytyksestä, ei näytä minusta yhtään vahingossa liian tiukkaan kantatulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, ettei näytä vahingolta! :) Kyllä mä taidan pistää nää yksityiskohdat uudestaankin kokeiluun tulevissa vaatteissa!

   Poista
 7. Tyylikkään näköinen toppi! Mun mielestä yksityiskohtia ei ole liikaa, vaan ne näyttävät harkituilta ja sopivat toisiinsa hyvin. Hieno on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, lopputuloksen harmonisuus kyllä vähän yllätti, valkoinen väri varmaan tekee osansa. :)

   Poista
 8. Tosi kaunis toppi! Samaa mieltä minäkin, yksityiskohtia juuri sopivasti! Erityisen kauniit nuo laskokset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laskoksista tuon topin aloitinkin, ne onkin se pääjuju :)

   Poista