Ryhtyisikö yrittäjäksi?


Miksi? Koska..

..haluan työn, jossa voin itse vaikuttaa tehtäviini, työaikoihini ja ennen kaikkea päätöksiin. Mulle on tärkeää, että voin kehittää jatkuvasti sekä itseäni että yritystä.
..haluan työn, jossa saan tehtävät ovat monipuoliset, yrittäjänä saan ulottaa tekemiseni kaikkiin yrityksen toimintoihin, ei vain yhteen alueeseen.
..olen luonteeltani todella itsenäinen, haluan olla vastuussa itselleni.
..opiskelen yrittäjyyttä ja sen ohella markkinointia.
..haluan työn, jossa voin käyttää luovuutta, haluan tehdä työkseni sitä mitä rakastan.


Miksi ei? Koska..

..oman yrityksen pyörittäminen on rankkaa ja stressaavaa. Kestänkö kaikki ne paineet, kun ei ole työkaveriakaan jonka kanssa jakaa fiilikset.
..ajankäyttö voi olla haastavaa, äitinä en halua käyttää kaikkia vuorokauden tunteja töihin vaan käyttää aikaa jatkossakin kiireettömään yhdessäoloon lasten kanssa.
..kannattavuus voi olla vaikea saavuttaa, jos en tavoitakaan asiakkaita tai työlle ei löydy ostajaa. Ei ole taattuja, säännöllisiä tuloja.


Näitä listojahan voisi jatkaa vielä vaikka kuinka, etenkin ylenpää plussien listaa, mutta mulla on teille kerrottavaa, rakkaat lukijat. Koska mulle nuo ylemmän listan plussat painavat vaakakupissa miinuksia enemmän, aion todellakin ryhtyä yrittäjäksi! Mitään ei ole vielä kiveen kirjoitettuna, mutta töitä on tehty jo valtavasti oman yrityksen perustamisen eteen. Liiketoimintasuunnitelmaa, laskentaa, tapaamisia, neuvotteluja, selvityksiä ja vielä enemmän selvityksiä. Etsinnässä on ollut myös yhtiökumppani, muutamia neuvotteluja on käyty mutta toistaiseksi oikea tyyppi on vielä löytymättä.


Olen ollut viime kuukausina ensinnäkin valtavan innostunut, mutta myös vähän jännittynyt, yritys ja sen asiat pyörivät mielessä paljon ja vähän vielä lisää. Onhan hyppy yrittäjäksi pelottava, kun mitään takeita onnistumisesta ei vaan ole. Mä aion silti yrittää ja teen kaikkeni jotta onnistuisin, koska mikään ei ole pelottavampaa kuin jämähtää paikoilleen. En yhtään epäile, etteikö tulisi olemaan vaikeitakin hetkiä, kaikkeen ei voi etukäteen varautuakaan, mutta tulkoon. Mulla on onnekseni myös taustalla hyvät tukiverkot, kuten yrittäjänä uran tehnyt äiti. Aion varautua niin hyvin kuin pystyn ja voin, ja ottaa asian kerrallaan ja oppia kaikesta. Toivon, että saan aikaan jotain hienoa, jotain mihin täysillä uskon ja josta voin olla ylpeä. 


Mutta ihan vielä en paljasta tarkemmin sitä, millaista yritystä olen perustamassa, siitä kuulette ihan varmasti lisää myöhemmin, stay tuned!


24 kommenttia

 1. Jes! Loistavaa ja allekirjoitan noista pohdinnoista kaiken. Hurjasti tsemppiä ja onnea kaikkeen tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Niitä tarvitaan, nimittäin tsemppiä ja onnea! :)

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta! Olen niin onnellinen, kun olen päässyt työskentelemään yrittäjämäisesti. Se tapa sopii minulle parhaiten!

  Nyt jäi kyllä mietittymään tuleva yrityksesi - ethän pidä meitä kauaa jännityksessä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä yrittäjyydessä vaan jotain kiehtovaa! Oon laittanut täällä pyöriä pyörimään, joten etteköhän kuule lähikuukausina tästä vielä kyllästymiseen saakka! 😃

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta! Olen niin onnellinen, kun olen päässyt työskentelemään yrittäjämäisesti. Se tapa sopii minulle parhaiten!

  Nyt jäi kyllä mietittymään tuleva yrityksesi - ethän pidä meitä kauaa jännityksessä? ;)

  VastaaPoista
 4. Oho ja vau! Kiinnostuneena ootan kuulevani lisää :)

  VastaaPoista
 5. Hip hip hurraa! Hienoa, Paulina. Yritteliäisyys ja yrittäjyys ovat niin ihailtavia asioita. Kaikkea hyvää toivottaen, C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, toivottavasti onnistun, ei sitä tiedä ennen kuin kokeilee! :)

   Poista
 6. Tästä postauksesta tuli jotenkin tosi hyvä fiilis! Ihan huikeesti tsemppiä sulle tulevaan 👊🏽😊

  VastaaPoista
 7. Hieno juttu!! Ehdoton peukutus! Itse olen ajatellut asiaa myös niin, että ei tarvitse sit mummona katua, että miksei edes kokeillut.. kuulolla ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on oikeasti hyvä pointti, kyllä mä katuisin jos en edes yrittäisi! Suhtaudun asiaan vähän niin, että epäonnistuminenkaan ei ole maailmanloppu, se auttaa! 😃 Olis kiva kuulla myös sun yrityksestä joskus enemmän kun nähdään kasvokkain!

   Poista
 8. Ihanaa!! Minäkin ryhdyin vuodenvaihteessa sivutoimiseksi yrittäjäksi ja koko ajan ajatus kokopäiväiseksi yrittäjäksi hyopäämisestä kutkuttaa enemmän ja enemmän.. Mutta se kannattavuus nimenomaan tässä bisneksessä mietityttää.. Ainakin vähän aikaa aion vielä kartuttaa kokemustakin palkkatyön suojissa.. :) tsemppiä tulevaan, iloinen puolestasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, mahtavaa!! Tuohan on melko ideaalia, että voi kokeilla ensin siipiään ja kasvattaa toimintaa sivutoimisesti. Ehkä se viekin sut mennessään vielä, onnea matkaan toivottelen! 😊

   Poista
 9. Ihanaa!! Minäkin ryhdyin vuodenvaihteessa sivutoimiseksi yrittäjäksi ja koko ajan ajatus kokopäiväiseksi yrittäjäksi hyopäämisestä kutkuttaa enemmän ja enemmän.. Mutta se kannattavuus nimenomaan tässä bisneksessä mietityttää.. Ainakin vähän aikaa aion vielä kartuttaa kokemustakin palkkatyön suojissa.. :) tsemppiä tulevaan, iloinen puolestasi!!

  VastaaPoista
 10. Mahtavaa! Yrittäjyyttä on kyl täälläkin mietitty moneen kertaan ja ideoita on ollut vaikka mitä. Vielä ei ihan täysin ole kolahtanut. Muutama idea latistunut kannattamattomuuteen. Ja yksi juuri sopivan yhtiökumppanin puutteeseen. Mut enpä ole silti lyönyt täysin hanskoja tiskiin. We'll see. :) hauska kuulla mitä oot keksinyt! Onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjyys tuntuu mun mielikuvan mukaan olevan nousussa, tosi moni vähintään haaveilee siitä. En oikeastaan kauheasti ylläty, jos sutkin vielä yrittäjänä näen, aikaansaava tyyppi kun oot! Kiitos Sanna! :)

   Poista
 11. Suomi tarvitsee yrittäjiä ja yrittäjyyttä! Asennetta ja sydämenpaloa ei voi piilottaa kaappiin. Usko unelmiin, tee ne todeksi ja nauti. Mikään ei tule ilman työtä, mutta sitähän me ei kaihdeta <3 Isot peukut ja rohkeutta tälle polulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kannustusta, sitä tarvitaan aina! Kiitän ja allekirjoitan kaiken!! <3

   Poista
 12. Tsemppiä ja hurjan paljon onnea valitsemallesi yrittäjän uralle! Mielenkiinnolla odotan, mitä olet tekemässä. Samoja ajatuksia minullakin on yrittäjyyden suhteen, siinä on paljon sellaisia elementtejä, mitkä houkuttavat. Toki myös vastuu ja tekeminen on eri luokkaa, mitä palkkatyössä. Yrittäjäkoulutuksesta sain kyllä hyvin pontta asiaan ja apua. Minulla siis oli starttirahavaiheessa menossa oma yritys, mutta kaatui ihan muuhun juttuun sitten. Ja pari muuta viritelmää eivät sitten kannattaneet :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, niin lähellä jo olit, ehkä vielä joskus? Mä en osaa pelätä epäonnistumista hirveästi, koska eihän siihen maailma kaadu. Kuten sanoit, vastuu on erilaista, kun on vastuussa itselleen, mutta luulen että mulle se toimii. Ehkä sutkin vielä joskus nähdään yrittäjänä! :)

   Poista
 13. Sulla on ihan mahtava asenne! Hurjan paljon tsemppiä ja onnea! Kutkuttavan jännittävää.. mitähän sinä olet keksinyt:) Yritin kuvista katsella, josko niistä olisi löytynyt pieniä vinkkejä..:D

  VastaaPoista
 14. Hyviä pointteja. Meidän ystävä kertoi, että hän harkitsee etsivänsä sivutoimisen yrittäjän laskutuspalvelun. On ollut kauan siitä jo ilmeisesti kiinnostunut, mutta ei kokopäiväisesti tahdo sitä vielä lähteä tekemään. https://www.uuras.fi/hinnasto/laskutuspalvelu

  VastaaPoista