Nimipohdintoja

 
Blogini täyttää kohta vuoden. Jännää! Blogi on muuttunut paljonkin siitä mitä se alkuun oli. Jotkut lukijat ehkä muistavat sen ensimmäisen version, joka kulki nimellä Tapahtui Kerran Toukokuussa. Blogi oli ensimmäinen koskaan pitämäni. 

Halusin alkuun englanninkielisen nimen, mutta päädyin tuohon edellä mainittuun kuitenkin. En edes muista mistä tuo nimi lähti, paitsi tietysti siitä että toukokuu on meidän perheessä aivan erityinen kuukausi; silloin ovat syntyneet molemmat lapseni. Kun tein blogiremontin juurikin viime toukokuussa, yksi motiiveista oli saada uusi nimi blogille, se englanninkielinen. 

Nyt olen kuitenkin pohdiskellut tuota nimeä, jonka valitsin. Welcoming May. Pidän siitä, nimellä on merkitys minulle, mutta siihen se kuitenkin sitten jääkin. Lukijoiden kannalta nimi saattaa olla loppupeleissä hämäävä, se ei kerro yhtään mitään blogin aihepiiristä. Joten kyllä, jo toisen kerran vuoden sisään, olen päättänyt blogin nimen vaihtamisesta. Lukijakuntani on vielä sen verran pieni, että jos aion sen tehdä, se kannattaa tehdä nyt. Vaihtamalla kuvaavampaan nimeen toivon myös useampien lukijoiden löytävän tiensä blogiini aihepiirin kutsumana. 

Joten seuraava juttu ilmestyykin sitten nimeä vaihtaneessa blogissa, joka sisällöltään on sama kuin ennenkin. Blogi kantaa nimeä, joka juhlistaa itsetekemistä ja ompelua. Nimi pitää sisällään kaiken olennaisen siitä mitä blogini on. Tarinoita itsetekemisestä ja kaikesta sen ympärillä. Toivon, että te ihanat vakkarilukijat tulette tuntemaan blogin samana tuttuna blogina, joka vain kulkee uudella nimellä, olette aina tervetulleita! Ja toivon, että sinä uusi lukija löydät blogistani sinua kiinnostavia aiheita tämän kuvaavamman nimen myötä, tervetuloa! Tervetuloa siis uudet ja vanhat lukijat blogiini, jonka nimi on ensi viikosta alkaen:


 

3 kommenttia

 1. Mä oon itse asiassa tykännyt tosi paljon tuosta welcoming may:sta. Minusta se on ollut yksi viehättävimmistä ja erottuvimmista bloginimistä: valoa ja uutta, tuoretta alkua sekä uudistumista henkivä nimi. Keväällä on jo itsessään niin positiivinen kaiku. Ei oo ikinä häirinnyt, ettei se kerro blogin aihepiiristä. Onhan paljon blogeja, joiden nimet ei kerro suoranaisesti sisällöstä, mut nimen alla headerissa saattaa olla joku täsmenne sisältöön viitaten. Mut joo, kiva ja selkeä tuo diy storieskin on. Kertoo toki myös heti, mistä kyse. Hyviä 1 v synttäreitä! Mä povaan sun blogille menestystä, hauska seurata, kuinka se elää ja kehittyy. :)

  VastaaPoista
 2. Pöh, kirjotin pitkän kommentin ja se katosi taivaan tuuliin... no, uusiksi. Onnittelut melkein 1-vuotiaalle! Tuosta nimestä piti vain sanoa, että mä oon itse asiassa tykännyt ihan hirmuisesti tuosta Welcoming Maysta. Ajattelin heti sen kuultuani, että ihanan erottuva ja raikas nimi. Siitä tulee mieleen ainoastaan positiivisia asioit eli kaikki ihana toukokuuhun liittyvä: uuden alku, uudistuminen, valo... Eihän todellakaan läheskään kaikilla blogeilla ne nimet kerro mitään siitä blogin sisällöstä. Headerissa voi sitten olla joku täsmenne sisällöstä. Mutta toki teet niin kuin sinusta parhaalta tuntuu. DIY Storieskin on kiva ja kertoo tietysti hyvinkin selkeästi, mistä blogissa on kyse. Mä povaan sun blogille vielä menestystä, jos jaksat vain sitä säännöllisesti päivitellä. Kiva seurata, millaiseksi se vielä kehittyy. Kivoja 1 v kemuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanna ja kiitos kommentista! Aiempikin tuli perille, mutta en tiennyt kumman olisi voinut jättää pois vai kummankaan, sano vain jos haluat vain yhden kommentin julkaistuksi niin poistan toisen! Vaikka mitäpä tuo haittaa. Kiva kuulla että olet pitänyt nimestä! Se on aina vaikea arvata mitä lukijat todella ajattelevat, vaikka tosin kaikkia ei voi kuitenkaan aina miellyttää eikä toki tarvitsekaan. Mulle tuli vain itselleni fiilis ettei nimi enää ole mieleen ja sitten kun se tuli niin siitä ei pääse enää eroon.. Pakko kyllä sanoa, että tästä uudesta nimestä mulla on tosi hyvä fiilis, paljon parempi kuin aiemmista milloinkaan! Kiitos povauksesta! :) Ehkä tosiaan blogi vielä menestyy, jos vain lakkaan muuttelemasta sen nimeä, haha!

   Poista