DIY Hiuspanta x 3 osa 3


Hiuspantatutoriaalien osa kolme on täällä! Ensin oli tarkoitus tehdä jutun kuvista boho -tyylisiä mutta tehdessä tästä muotoutuikin melko toisenlainen. Pieni varaslähtö syksyn hämyisyyteen ja tunnelmaan!

Panta numero 3 on sidospannaksi nimeämäni panta, jolle epäilemättä on olemassa parempikin nimi kun vain tietäisi.. Tämä panta taitaa olla kaikista kolmesta se kaikkein helpoin tehdä. Vain kaksi suikaletta trikoota, jotka keskeltä kiedotaan yhdeen ja siinä se sitten melkeinpä onkin. 

Päätin muuten opetella ensimmäistä kertaa elämässäni käyttämään oikeasti huulipunia. Miten muutenkaan se opettelu tehdään kuin hankkimalla heti ensimmäiseksi kirkaanpunaista mattahuulipunaa, haha! Seuraavaksi sitten jotain vähän vähemmän räikeää kiitos, vaikka kyllä tästäkin tykkään ja aion jatkossakin käyttää. 

No mutta, siihen itse tutoriaaliin. Ylläolevat kuvat kun ovat vähän tummansävyisiä (olisi pitänyt ehkäpä valita vaaleampi kangas..) niin tein tämän tutoriaalin vähän suuremmilla kuvilla kuin aiemmat. Toivottavasti saatte selkoa.


1. Tarvitset kaksi suikaletta trikoota (itsellä tässä viskoositrikoota) kooltaan n. päänympäryksesi otsalta taa -2cm x 15 (tai halutessasi leveämpi). Itsellä suikaleen mitta on tässä 55x15cm. Ompele suikaleiden pitkät sivut yhteen saumurilla oikeat puolet vastakkain, ja käännä ne. 

2. Laita suikaleet kuvan tavoin ristikkäin.

3. Kiepauta toinen pää toiselle puolelle ja toinen toiselle.

4. Kerää kaikki päät päällekkäin.

5. Ompele nurjalta puolelta (eli siltä mille nuo pitkien sivun saumat päällisin puolin jäivät). Siisti ompeleiden päät ja käännä oikein päin. 


Aiemmat pantatutoriaalit löydät täältä:

DIY Hiuspanta osa 1: Solmupanta 
DIY Hiuspanta osa 2: Rusettipanta 


Toivottavasti hiuspantatutoriaaleista on ollut iloa! Hauskaa loppuviikkoa! 

5 kommenttia

 1. Hiuspannat ja huulipunat on molemmat asioita, jotka näyttää kuvissa ja toisilla tosi hyviltä, kun taas itse en osaa käyttää niitä sitten yhtään. Pöh! Tätä huulipunahommaa oon kyllä alkanut vähän harjoitella melko helpoilla sävyillä, jotka ei aivan hyppää silmille mutta tekee pärstästä kuitenkin huomattavasti pirteämmän näköisen. Että kyllä täältä tullaan vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin olen aina punista ajatellut, että muille ne sopii mutta itselle ei. Uskon kuitenkin että itse sitä aina on itsestään kriittisin, joku muu voi ajatella että hyvin sopii. Ehkä sullakin niin? Otit kyllä paljon järkevämmän otteen harjoitteluun kuin mä niillä helpommilla sävyillä. Se oli mullakin ideana, en tiedä missä naksahti kun mukaan lähtikin tuo kirkas! Tsemppiä sinnekin totutteluun! :)

   Poista
 2. Kiva ohje, pitänee testailla! Miksi ihmeessä en ole aiemmin blogistasi tiennyt, näyttää tosi kivalle :) Nyt jään kyllä kuikuilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina kauniista sanoistasi! Kiva kun kävit ja tykkäsit! :)

   Poista
 3. Täällä istun ompelutuore "sidospanta" päässä. Pitäisi tehdä englannin tehtävä, viimeinen rypistys tälle keväälle koulun osalta, mutta hairahduin koneelle mennessä etsimään panta-ohjetta. Kiitos. Meinaan todellakin tehdä vielä muut pantasi ;) Ja minun aamuun sopi hyvin tällainen 15 minsan ompeluvälipala, ehkä inspiroidun nyt tekemään sen hiton tehtävän... Iso tykkäys hyvälle ja simppelille ohjeelle!

  VastaaPoista