DIY valopurkki

Huomaan, että syksy alkaa olla jo pitkällä. Lehdet ovat puista jo melko lailla pudonneet, eikä aurinko kovin usein näyttäydy kuin pilkahdellen. Synkeä ilma saa aikaan sen, että tekee mieli saada kotiin jotain tunnelmaa luovaa valoa. Siihen tarkoitukseen tein tämän simppelin mutta kivan valoelementin. Nopea ja helppo DIY, jollaiseen useimmilta löytyy tarvikkeet kotoa! Maalatessani aiemmin olohuoneen seiniä käytin välineiden säilyttämiseen tällaista aivan tavallista lasipurkkia. Purkki sotkeentui tietysti maaliin, ja vaikka maali olisi ollut ihan vesipestävää, näkevät DIY-ihmisen silmät siinä jotain ihan muuta. Ei muuta kuin lisää maalia purkkiin, purkki ylösalaisin ja kääntelemään. Tavoitteena oli siis tehdä purkin reunoille valumajälkiä. Jos jotain ei voi piilottaa, sitä kannattaa korostaa!


Sisälle lyhyt valosarja ja reunalle mokkanahkaisen nauha, joka toimii samalla johdon kiinnittäjänä. 

Että siitä vain olkoon ulkona synkeää, näyttääpähän sisällä kotoisammalta ja tunnelmallisemmalta!13 kommenttia

 1. Hauska! Jännä kuinka erilainen purkin look on päivänvalossa ja hämärässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on! Alunperin ajattelinkin käyttää purkkia maaleineen ilman valoa, ja sellaisena käytän sitä sitten kun pimeä aika taas on ohi. Siihen asti; valoja ei ole koskaan liikaa! :)

   Poista
 2. Tosi hauska! Näppärä ja kekseliäs!

  VastaaPoista
 3. Tosi hauska! Näppärä ja kekseliäs!

  VastaaPoista
 4. Upea purnukka ♥
  Mihinhän ihmeeseen saan tänätalvena kynttilöitä palamaan.kun on tuo pätkä joka alkaa ylettää kaikkialle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Meillä myös 1,5v huseeraa eikä 6v myöskään mikään rauhallisuuden perikuva ole. Joten tällainen kuumenematon valosarja on just hyvä kun kynttilöitä ei tänä vuonna saa pidettyä. :)

   Poista
 5. Ihana pieni piristys :) Patterillinen valosarja olisi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin olisi, varsinkin kun tässä pöydällä pitää. Joskus tosiaan on kiva tehdä tällaisia pieniä nopeita juttuja! :)

   Poista
 6. Ihana idea! Ja hauskasti oivallettu. Tosi kivasti tulee valo ulos purkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se jotain jippoa purkkiin tosiaan tuo. Vielä kun toisen värin laittaisi kaveriksi niin voisi olla aika hauska! :)

   Poista
 7. Valosarja onkin hyvä idis! Meillä ei myöskään oo sattuneesta syystä hirveesti kynttilöitä näkynyt viime aikoina... eikä oo nykyään kyllä sen puoleen koko sohvapöytääkään, koska todettiin että se toimii kuitenkin lähinnä turhan epävakaana kiipeilyalustana, jonka päällä ei kuitenkaan voi pitää enää mitään. Siis heivattiin koko pöytä mäkeen, palatkoon joskus ehkä viiden vuoden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskallan pitää elävää tulta sisälläkin vaan lyhdyssä tällä hetkellä. Mutta joo, tääkin valaisin sai uuden paikan sittemmin, eihän tuossa pöydällä mikään pysy. Sen verran tukeva on kyllä että kiipeilyn kestää. Mutta tosiaan, aikansa kutakin! Onpa enemmän lapselle juoksutilaa kun pöydän raivaa pois. Sitä varten tähän meidän sohvapöytään laitettiin pyörät että saa helposti pois tieltä. :)

   Poista