Mini pompom -ohje


Kokosin viikonlopulle ohjeen DIY mini pompom -tupsuihin. Näitä tupsuja voi hyvin nimittää myös pika pompomeiksi, sillä ne tekee käden käänteessä. Tänään on kuvapäivä, joten sen pidemmittä puheitta: kuviin ja ohjeeseen!


1. Tarvitset vain nämä välineet. Ei ole väliä, käytätkö juuri paistinlastaa, voit käyttää mitä tahansa sopivan levyistä jonka ympärille kiedot lankaa. 


2. Leikkaa n. 20cm pätkä pompomiin valitsemaasi lankaa ja aseta se lastaa myöten. 


3. Ala kieputtaa lankaa lastan ympäri.


4. Sopivan määrän kieputettuasi (mututuntuma riittää, parhaiten kieputusten määrä selviää kokeilemalla). Leikkaa lanka katki.


4. Käytä lastaa myöten asettamaasi lankaa nyt kietaisemalla se tiukalle solmulle nipun ympäri. 


5. Tässä vaiheessa huomaa, että päästä levenevä lasta ei ole paras mahdollinen valinta.. Toistaessasi vaiheen 1 valitse tasapaksuinen väline. Vedä nippu pois lastalta pitäen se kasassa, ja solmi samalla langalla solmu myös nipun toiselle puolelle.  


6. Nyt leikkaa langat poikki kuvan mukaisesti. 


7. No niin! Nyt otetaan perfektionismista mittaa! Parturoi pallo mahdollisimman tasaiseksi. Standardin voi valita vapaasti. 
 

8. Ja suloinen mini pompom on valmis! Pompomeja voi käyttää esim. lahjapaketin ruusukkeeksi, niitä voi kiinnittää hiuslenksun koristeeksi, yhdistää kuminauhalangalla lapselle rannekoruksi, tai tehdä vaikka joulun väreissä nauha kuusenkoristeeksi. Kätevä tapa hyödyntää jämälangat. Oma 1,5-vuotiaani pitää näitä pehmoisia palloja vastustamattomina.. :D


15 kommenttia

 1. Ihania! Ehkä myös joulukuuseen.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin kävisivät tosiaan myös ihan palloina, ei vain nauhana. :)

   Poista
 2. Söpöjä! Aivan loistava tuo aloituskuva, minun ensimmäisenä ajatuksena oli miten kummassa voi paistinlastasta tuollaisia taikoa :) Todella hyvä ja selkeä ohje, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joskus voi yllättää tarvikkeet ja se mitä milläkin voi saada aikaan. :D Kiitos!

   Poista
 3. Ihanan väriset mini pompomit! Tämä onkin näppärä ohje, kiitoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) Tällä tekniikalla on nopea tehdä, kun ei tarvitse sitä pahvikiekkoa.

   Poista