Origami joulutähtiJoulu mainittu. Yritän aina olla innostumatta joulusta liian aikaisin, etten sitten ehtisi kyllästyä koko sanaan ennen suurta päivää. Vaan ei, en minä siinä onnistu tänäkään vuonna! Askartelin ensimmäisen joulukoristeen, paperisen origamitähden. Tähti on samalla ensimmäinen jouluun viittaava asia, jonka tänä syksynä laitoin kotiini esille. 


Tähti on siis tehty taittelemalla kuten origamit tehdään, ilman liimaa tai muuta kiinnitystä. Ohjeen mukaan tulisi käyttää ohutta paperia, mutta kun kaapissa sattui olemaan tällaisia koristekartonkeja jotka ovat kuin tehtyjä jouluun, käytin niitä. Kartonki toimii paremmin kuin hyvin, tähdestä tuli tukeva ja sakarat pysyvät hienosti kiinni vaikka liimaa ei ole. Jos innostuit kokeilemaan, löydät ohjeen tähteen DIY DIY -blogista täältä

Tänään on ollut aivan huippupäivä, energiaa on riittänyt vaikka muille jakaa! Ihanaa, että jokasyksyinen kaamosväsymys alkaa olla jo ohi. Hyvää tuulta tuo myös se, että lauantaina on tiedossa reissu Tampereelle Kädentaitojen messuille. Siellä nähdään jos olet tulossa!
8 kommenttia

 1. Tosi nätti, origamit - paperista tai kankaasta - on kyllä niin koukuttavaa puuhaa :). Tampereelle ollaan tulossa täältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tämä oli mun ensimmäinen origami, mutta taatusti ei viimeinen! Todella mukavaa hommaa. Jee, kivaa, moikataan siis Tampereella jos törmätään! :)

   Poista
 2. Ihana, tyylikäs ja niin ajaton koriste! Messuille tulossa myös minä. Toivottavasti löytyy paljon kaikkea ihailtavaa sieltä ja ideoita.

  VastaaPoista
 3. Hieno. Kävisikö materiaaliksi tapetti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulisin käyvän. Kannattaa varmaankin tehdä ensin vain yksi neliö ja taitella se sakaraksi, jotta näkee kiemurteleeko tapetti.

   Poista
 4. Moi. Kiitti linkittämisestä DiyDiyn ohjeeseen:)
  Tapetti on sen verran paksumpaa, että ei taida hyvin taipua origameihin.
  Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista