Suomen Kädentaidot 2015

Toteuttettu yhteistyössä Suomen Kädentaidot  -messutapahtuman kanssa


Terveisiä siis Suomen Kädentaidot -messuilta Tampereelta! Tapahtuman verkkosivu kertoo, että jo kahtena ensimmäisenä päivänä kävijöitä oli huikeat 31800! Messutapahtuma järjestettiin jo 20. kerran, ja itse olin mukana vasta ensimmäistä kertaa. Messut olivat todellakin kokemiset arvoiset; koko ensimmäinen tunti meni aivan pää pyörällä kaikesta ympärillä olevasta. Nähtävää ja koettavaa oli todella paljon ja myös monipuolisesti. Niin käsillätekijöiden tuotteita, kuin materiaalipuolta. Itseäni kiinnosti erityisesti tuo materiaalipuoli, varsinkin kangastarjonta näin ompelijan näkökulmasta. Yllä Verson Puoti, ja heidän ihanaa kangasvalikoimaansa. Katsokaapa tuota ihanaa musta-kultaista kuosia, se on kyllä todellinen herkkukuosi! Lauantaina käydessäni sitä ei ollut enää jäljellä, toivon että sitä saataisiin vielä verkkokauppaan. Ei tuolta Verson pisteeltä onneksi tyhjin käsin tarvinnut poistua kuitenkaan!Tykkäsin myös messujen kirjavalikoimista, monipuolisesti löytyi inspiraatiota tarjoavia kädentaitojen teoksia. Ihan parasta kirja-antia löytyi tältä pieneltä pyöreältä pöydältä Idealavan vierestä, nimittäin huikean upean Molla Millsin Virkkuri -kirjat. Mikä parasta, kirjailija itse oli paikalla myös!Juttelin hetken Mollan kanssa, ja sain huomata että hän on yhtä mukava kuin tyylikäskin. Olen aina ihaillut hänen tyyliään ja sitä, miten hän on tehnyt virkkauksesta muodikasta ja nykyaikaista. Alimmassa kuvassa näkyvä laukku on eräs suosikkini hänen virkkuumalleistaan. 


Idealavalla Anne Korkala (vasemmalla) ja Kari Sirén (oikella) puhuivat uudesta mielenkiintoisesta kirjastaan Syty valolle, juontajana Aija Rouhiainen (keskellä). Kirjassa annetaan vinkkejä siihen, millaisia osia valaisinrakentelussa voidaan käyttää ja miten niitä käytännössä valmistetaan. Jos valaisinrakentelu kiinnostaa, kannattaa tsekata kirjan lisäksi The Little Village -blogi, jossa Satu näyttää mallia kauniiden valaisinten rakentamiseen! 

Ihania neuloskankaita löytyi täältä Vanja Sean pisteeltä. Samasta paikasta löytyi myös valmisvaatteita, mutta itseäni kiinnosti erityisesti nämä kankaat. Niiden kuosit ovat ihan omanlaisiaan, suloisia ja kivan värikkäitä. 

Indiefabrics -piste näytti olevan kangashamstereiden vetonaula. Sieltä löytyivät Ikasyrin, Käpysen, Neenuskan ja Paapiin kankaita sekä myös joitakin ompelutarvikkeita. Täältä tein itsekin kivoja löytöjä, joita vilautan ihan kohta!

Messujen parasta antia näiden ihanien kankaiden ja kirjojen lisäksi oli kuitenkin ihmiset. Tapahtuma on selvästi monelle kädentaitojen harrastajalle kohtaamispaikka, jossa voi tavata samanhenkisiä ihmisiä. Tämä tapahtuma kerää väkeä joka puolelta Suomea, joten se on mahtava tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin, joiden kanssa jakaa rakkauden ompeluun, neulomiseen tai mihin tahansa kädentaitoon. Itselläni oli ilo tavata bloggaajakollegoja, osa tutumpia, osa aivan uusia tuttavuuksia.

Ensivuonna sitten uudestaan! Ja tähän loppuun sitten vilaus messuostoistani:Kankaat ylärivi: Tyyne-Esteri // Verson Puoti // Paapii
alarivi: Käpynen // Paapii
Silityskuvat: Pia Westerholm

8 kommenttia

 1. Oli tosi mukava tavata siut ♥ Ensi vuonna uudestaan :) Ihanat ostokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli sinutkin! <3 Todella ensi vuonna uudestaan, tai sitten jo aiemmin jos saadaan järkättyä tapaaminen kässäbloggareiden kesken! :)

   Poista
 2. Hienot ostokset! Mulle iski joku kumman piheys messuilla, enkä ostanut juuri mitään. Nyt näitä toisten ostoksia katsellessa tuli harmitus, monta ihanuutta olisi taas ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oikeastaan vasta lopuksi tein ostoksia. Siellä kun oli niin paljon kaikkea niin tuli sellanen runsauden pula ettei tiennyt enää mitä ostaisi vai ostaisiko mitään. Lopuksi sitten löysin vielä kivoja, ja oon kyllä tyytyväinen noihin. Mutta hei onneksi kohta on joulualejen aika, ehkäpä sitten säkin löydät sopivia ihanuuksia! :)

   Poista
 3. Hyvin välittyy messujen kiva tunnelma. Kiva ois ollut olla mukana. Ensi vuonna sitten! :)

  VastaaPoista