DIY-amppeli tuikulle + tutoriaali


Tänään seuraa pitkästä aikaa tutoriaali, jota seuraamalla voi tehdä itselleen kauniin  amppelin. Amppeli on helppo toteuttaa, ja opittuaan tekniikan sitä saa helposti varioitua erikokoisille kipoille. Tässä malli on todella simppeli, se on kuin peruskaava, johon voi lisätä puuhelmiä tai muita haluamiaan koristeita sekä solmuja mielin määrin. Siispä ohjeeseen!


1. Tarvitset amppelia varten nämä tarvikkeet. Valitsin pientä tuikkukippoa ajatellen pilttipurkin, juuttinarua, yhden puisen helmen ja metallirenkaan kiinnitystä varten. Amppelin voi kiinnittää roikkumaan toki pelkällä narullakin, eikä rengas ole mitenkään välttämätön.


2. Leikkaa narusta neljä 150cm pituista pätkää, ja sujauta narut kaikki renkaan läpi (tai tee keskelle nippua lenkki jollet halua amppeliin rengasta).


3. Tee solmu renkaan juureen.


4. Jaottele narut pareittain, saat neljä paria. Tee kunkin parin loppupäähän solmu, jätä reilu 30cm "häntää" solmujen jälkeen. Kannattaa jättää solmut ensin hiukan löysiksi, jotta saat tasailtua solmut mahdollisimman samaan kohtaan renkaasta mitaten. Lopuksi kiristä solmut.


5. Seuraavaksi tee toinen rivi solmuja kuvan mukaisesti, n. 3cm päähän edellisistä. Viimeinen solmu yhdistää rivin ympyräksi. Muista taas jättää solmut ensin hiukan löysiksi, kiristä saatuasi kaikki samalle kohdalle.


6. Vielä yksi rivi solmuja kuvan mukaisesti, n. 3 cm päähän edellisistä, ja amppeli on sopivan kokoinen pilttipurkille. Jos käytät jotakin muuta purkkia, voit hyvin sovitella purkkia vaiheiden välilläkin amppeliin ja arvioida solmujen sopivaa etäisyyttä. 


7. Lopuksi kaikki narut yhdistävä solmu, n. 2-3cm päähän edellisistä solmuista. Lisää puuhelmi ja solmi vielä amppelin viimeinen solmu.

MUISTA PALOTURVALLISUUS! Tein tuikkukipon käytettäväksi paristokäyttöisellä tuikuilla, koska yleisestihän sanotaan ettei nämä kipot kestä tulen aiheuttamaa kuumenemista. Muutenkin, koska juuttinaru on aika herkästi syttyvää, suosittelen ehdottomasti käyttämään vain paristokäyttöisiä tuikkuja. 


8 kommenttia

 1. Tää on tosi hieno! Itseä muistuttaa niin lapsuudesta nää kaikki naruammpelit. Niitä oli ihan hirveesti ja sitten ne vaan katos yhtäkkiä kaikki :). Menivät varmaan pois muodista tai jotain. Mullakin on ollut täällä tekeillä yks pikkuamppeli, mutta virkaten. Nyt se on tossa keskeneräisten kasassa kun innostuin neuloon. Täytyiskin tikuttaa se joku ilta valmiiksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Virkaten onkin paljon suuritöisempi, verraten tällaiseen todella nopeaan naruamppeliin. Tulee varmasti todella hieno sun työt tuntien, kun valmistuu! :)

   Poista
 2. Simppeliä, ja niin kaunista! Juuttinaru onkin mun yks lempparimateriaaleista. Siinä on jotakin erityisen kivaa ja sitä voi soveltaa monenlaiseen projektiin. Juuri tuossa mietin, että pitäisiköhän juuri virkkaamani tossut kiinnittää kengänpohjiin juuttinarulla..taitaa olla kuitenkin liian paksua, tuo naru mitä minulla on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuttinaru on kyllä kiva, sen raaka tyyli jotenkin viehättää. Ehkä tosiaan tossuihin voisi käydä ohut juuttinaru? Sulla on siis espadrillot tekeillä?

   Poista