Mustavalkoinen neuletakki ja asu


Blogin Facebook -sivulla jo mainitsinkin tehneeni neuletakin, viimeisimmän ompelukseni itselleni kaikkien näiden lastenvaatteiden keskellä. 

Löysin Eurokankaasta tällaista laadukkaan tuntuista, kaunista neulosta, josta suunnittelin ensin aika perusmallista, vähän pidempää neuletakkia. Sitten ajattelin että blaaaaaah perusvaatteet! Jotain vähän jännempää kiitos! Niinpä valitsin lennosta jo kerran kokeillun, hyväksi todetun mielenkiintoisen Draped Gardigan -kaavan She Wears The Pants -kirjasta. Muokkasin kaavaa muotoilemalla takaosaa, sillä niin paljon kuin tekemästäni valkoisesta versiosta pidänkin, joutuu sen kanssa vähän tarkkailemaan ettei takaosa näytä hölmöltä ankanpepulta.. Siispä suoristin takasaumaa, mutta jätin kuitenkin pussimaisuutta, joka on yksi kaavan kivoimmista yksityiskohdista.


Hihat pidensin myös kokopitkiksi, koska se on tähän aikaan vuodesta paljon käytännöllisempää. Ompelin käänteetkin saumurilla, koska pelkäsin että ompelukoneella tikatessa kangas venyisi varmasti ihan kiemuralle. Neuletakki on siis kokonaan saumuroitu, eikä ompelukonetta tarvittu kuin päättelyavuksi viimeistelyssä.Lopputuloksena tämä perusvaatetta pakoileva neuletakki on.. no, aika levoton. Raitaa kulkee siellä täällä ja vähän tuollakin, ja vielä reunustaakin koko vaatteen. Ehkä raitoihin peruskaava olisi voinut toimia paremmin. Voi tosin olla, että tulin vähän itsekriittiseksi näiden kuvien takia, joissa tuo tukka nyt vaan on aika järkyttävä.. No, näihin kuviin, mutta ei sentään näihin tunnelmiin. Onhan nyt kuitenkin perjantai ja mulla viikon päästä kampaaja! :D

2 kommenttia

  1. Todella kivan näköinen ja mallinen neuletakki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllättäen oon tätä aika paljon käyttänytkin, alan lämmetä tälle vaatteelle pikkuhiljaa. :)

      Poista