Superhelppo hame


Helppo ja nopea. Vaikka monimutkaiset ja haastavat ompelukset, joissa voi oppia uutta, ovatkin mulle ihan ehdoton osa tätä ompeluharrastusta, ovat sitä yhtä paljon myös nopeat ja helpot työt. Lastenvaatteissa suosin ylipäätään paljon peruskaavoja, eikä sitä itsekään halua kaappiaan täyteen kaikenlaista monimutkaista. Vaikka mulla olisi kaikki maailman aika käytettävissä, haluaisin silti välillä vaan surauttaa nopeasti jotain pientä kivaa, kuten tällaisen simppelin hamosen. Se on helppo valinta kiireaamuina, kun on unohtanut valita asun valmiiksi illalla ja haluaa päälleen jotain mukavaa ja silti kivannäköistä. 


Tein mekon samaan tyyliin, kuin kesällä tekemäni midihameen (täällä). Toisinsanoen, leikkasin suorakaiteen muotoisen kappaleen, jonka rypytin vyötäröltä kasaan. Toisin kuin tuossa midihameessa, tässä ei ole käytetty koko kankaan leveyttä, kun halusin vähän kapoisemman hameen. Tämä hame eroaa myös siinä, että vyötärölle ompelin leveän kuminauhan vyötärökaitaleen sisään. Vyötärökaitaleen leikkasin kunnolla leveäksi, jotta saisin siihen kunnon rypytyksen. Ei siis sähläystä vetoketjujen kanssa, vaan yksinkertainen hame kuminauhavyötäröllä.


Ihanan pehmeä denimiä muistuttava trikoo on Jättirätistä kotoisin. Se on laskeutuvaa ja aika ohutta, ehkä hieman liiankin laskeutuvaa tällaiseen hameeseen. Napakampi trikoo voisi tehdä vähän ilmavamman vaikutelman, ja antaisi ehkä enemmän muotoa hameeseen. Onneksi näitä nopeita ja helppoja hameita voi surauttaa vaikka joka päivälle omansa, että sellainen napakamman trikoon versio sitten seuraavaksi!

Ei kommentteja