Aarrekid!


Kangaskaapissani on jo pidempään odotellut pala Aarrekidin Aarremetsä -kangasta. Se on ollut vähän niinkuin aarteeni siellä. Tiedätte ehkä, kun joku kangas on niin kiva, ettei sitä uskalla edes leikata sössimisen pelossa? Tämä kangas oli minulle juuri sellainen. Rohkaistuin sentään lopulta, ja päädyin tekemään kuosista tällaisen setin taaperolle!
Hupparissa Aarremetsää tuli vuoriksi, koska halusin hupparista mustan. Tykkään, kun avaa tällaisen yksivärisen vaatteen ja sisältä löytyykin herkullinen kuosi! Rakkaudesta Aarremetsään käytin sitä myös kanttaamiseen, tuo juuri sopivasti väriä ja iloa mustan vastapainoksi.  Hupparin kaava on omaa tekoa.

Pakkomielteeksi tuli myös saada vetoketju kantatun päällisen ja vuoren väliin. Samoin hupun vuorituksen pitäisi tulla kanttauksesta huolimatta nätisti. En tiedä miten kokeneemmat ompelijat sen tekevät, sillä tässä oli vähän haastetta. Harsimalla ja miettimällä tarkkaan ompelujärjestystä sain kuitenkin kaikki osat melko hyvin kohdilleen.


Settiin kuuluvat housut ovat OB:n Streaky Legs -kaavalla tehdyt. Pätkäisin lahkeet viistosti ja tein  pöksyistä kaksiväriset. Materiaalina housuissa on joustocollege, Noshilta molemmat. Koska kangasta jäi vielä jäljelle, tein lopuksi tämän paidan, mallia perus. Tämän kanssa pääsee taapero maastoutumaan hupparin sisälle!Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen tähän settiin. Ainakin omaan makuun sopiva!

 14 kommenttia

 1. Oi miten ihana setti! Ja hei noi pöksyt on myös tosi kivat - kiitoksia inspiksestä, tässäpä hyvä tapa käyttää kankaan jämät, jotka ei enää riittäneet kokonaisiin housuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuota en tullut itse ajatelleeksikaan! Lahkeethan vois olla vaikka eriväriäkin. :) Kiitos Oili!

   Poista
 2. Ihan tosi ihana setti, siulla on pistämätön tyylitaju! Itse olisin varmaan laittanut kuosin päälle, vaikka juuri noin se on täydellinen! Enkä kyllä tiedä miten tuo pussiin ompelu kantatun reunan kanssa kuuluu tehdä, kerro ihmeessä miten se käy :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mietin että voiko tuollaista herkkukangasta käyttää vuoriin mutta ajattelin tuon kanttauksen tuovan sitä kyllä esiin. Tein tuon niin että ensin kanttasin pääliosan (siinä vaiheessa kun hihat oli jo yhdistetty), että sai sopivan venytyksen, sitten kääntö oikeinpäin, vetoketju paikoilleen, vuorin reunan kääntö ja sitten tarkasti harsin paikoilleen. Ompelin vetoketjun ja vuorin kiinni samalla. Ommel seuraa kanttauksen toista ommelta. Kiitos Hannariina sanoistasi! <3

   Poista
 3. Voi miten iiihana setti! Sulla on ihan loistava maku ja silmää kivoille kikoille, joista tavalliset vaatteet saa tyylikkäämmiksi ja jännemmiksi. :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten iiihana setti! Sulla on ihan loistava maku ja silmää kivoille kikoille, joista tavalliset vaatteet saa tyylikkäämmiksi ja jännemmiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kätsä, tässähän rupeaa punastumaan! Tähän huppariin ja settiin olen kyllä itsekin ihmeen tyytyväinen. :)

   Poista
 5. Tosi hieno ja tyylikäs setti! Tykkään todellakin! Ja tiedän ton tunteen, kun ei uskalla leikata, mutta haluaa kankaan käyttöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! :) Vitsit että harmittaa kun ei päästy tänäänkään jumppailemaan, meillä on flunssakausi hyvässä vauhdissa..

   Poista
  2. Myös meillä flunssa eli väliin jäi täälläkin. N hokee aina "umppa-umppa" ja oli pettynyt, kun ei mentykään :/

   Poista
 6. Ihan mahtava setti, etenkin tuo huppari on tosi hieno. :) Hienoa, kun uskallat käyttää kauniita kankaita noin luovasti!

  VastaaPoista