3 x inspiraationlähdeTänään ajattelin vähän pohtia sitä, mistä asioista tai lähteistä saan inspiraatiota luovaan tekemiseeni. Sen pohtiminen ei ollutkaan niin yksioikoinen juttu, että no tuosta ja sitten tästä. Luova työ inspiraatiosta valmiiseen työhön on oikeastaan aika pitkä ja monimutkainen matka! Kun käsillä on se valmis tuote, on oikeastaan aika vaikea yrittää määritellä, mistä kaikki lähti. Ja kuitenkin, onko sillä merkitystä? Onko sinulle tärkeintä se valmis tuote, jonka olet saanut tehtyä, vai ehkäpä matka inspiraatiosta ja ideasta valmiiseen tuotteeseen? Vai oletko niinkuin minä, joka rakastaa visioida ja suunnitella. Josta on ihanaa jalostaa ideoitaan niin pitkälle kuin mahdollista ja sitten vasta aloittaa, ja jos ei tunnukkaan hyvältä niin idea romukoppaan sillä pää on jo täynnä uusia.  


Muoti

Muoti on tuo innoitusta ihan sellaisenaan. Vaikka teen itse, ei minulla ole ideologiaa siitä, ettenkö voisi ostaa kaupastakin valmista muotia. Vaikka valmiin ostamista toki häiritsee hieman ompelevaisen shoppailuongelmat, joista kirjoitin vähän aikaa sitten, osaan toki edelleen shoppailla (voi kyllä). Kuitenkin, muoti tuo paljon uusia ideoita omaankin tekemiseen. Tykkään seurata uusia tuulia, etenkin katumuotia, ja ammentaa sieltä omaksi kokemiani juttuja.


Some

Tämä taitaa nykypäivänä olla aika selviö. Jos seuraa somea, etenkin Instagramin kaltaista kuvapalvelua, tulee nähneeksi yhtä sun toista inspiroivaa. Kun tykkäät jostain, kuvavirtaasi alkaa tulla lisää vastaavan kaltaisia kuvia. Jees, uusi väri- tai kuosimaailma alkaa tuntua yhä kivemmalta. Saan somen selaamisesta valtavasti ideoita, joita lähteä jatkomuokkaamaan. Kuvasta voi rekisteröidä vaikka vain kivan uuden tavan toteuttaa tasku tai muu yksityiskohta ja jättää idea hautumaan.


Blogit

Blogit nostan esiin aivan erikseen, sillä ne ovat kuitenkin muusta somesta aika lailla eroava media. Blogeista saan inspiraatiota tarinoiden muodossa. Kuvia ei voi selata samalla tavalla kuin muussa somessa, mutta saan yksittäisestä vaatteesta paljon yksityiskohtaisempaa tietoa. Otetan esimerkiksi kaavat. Blogeista olen monta kertaa saanut vinkin hyvästä kaavasta, tai sivustosta josta voisin sellaisia löytää. Ilman blogeja olisin jäänyt paitsi myös monesta hyvästä käytännön vinkistä.Minä olen melkoisen levoton sielu jo visioidessani. Siksi olenkin itse aika hämmästynyt siitä, että nykyään saan kaiken (ainakin melkein) tehtyä valmiiksi ja jopa huolellisesti. Luulenpa, että bloggaamisella on jotain tekemistä sen kanssa. Kun yhdistää kaksi rakasta harrastusta keskenään, voi niistä olla iloa ja inspiraatiota toisilleenkin. 

Ompelu on antanut paljon inspiraatiota puolestaan bloggaamiselle, josta tuli minulle nopeasti todella tärkeä harrastus. Siksi olen erittäin onnellinen voidessani kertoa, että DIY Stories on nyt osa Indiedays Inspiration -yhteisöä. Mahtava tilaisuus tällaiselle pienelle diy-blogille, ja niin hienoa, että itsetekeminen on nyt niin selvässä nosteessa!


10 kommenttia

 1. Oi vau! Onnea Indieen pääsystä :) Blogisi on kyllä niin tyylikäs ja sinne sopiva. Kovin samoja ovat omat inspiksen lähteeni. Viime aikoina olen kyllä mielummin tehnyt perushuttua, vaikka ideoita näpertelyynkin olisi. Ei vaan näillä univeloilla jaksa, pakko saada valmista nopsaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ymmärrän tosi hyvin! Univaje vaikuttaa tosi moneen ja kyllä sitä perusvaatettakin tarvitaan! Kiitos, oon kyllä tosi innoissani tästä. :)

   Poista
 2. Oi vau, onnea!! <3 Just katsoin että mitämitä, oletkos sä Indiedaysissa, miten en ole aiemmin muka huomannut.

  VastaaPoista
 3. Onnea täältäkin Indieen pääsystä! Hieno juttu :)!

  Inspiraation ja ideoiden lähteinä mulla on lisäksi kirjat ja vanhat opiskelujen aikaiset monisteet/harjoitukset. Niistä löytää kivoja juttuja myös, joista helposti lähtee idea jalostumaan. Ideat kyllä täälläkin pyörivät pitkään mielessä ja valmiiseen tuotteeseen ne voivat päätyä piiiitkien aikojen kuluttua :). Joskus toki on päästävä toteuttamaan idea heti. Olen aika makustelija uusien juttujen kanssa ja innostun vasta sitten, kun muut ovat jo kyllästyneet :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko ihan kaavakirjoja? Tosiaan, välillä idea lähtee ihan kaavasta. Kuulostaa juurikin samanlaiselta sun idean jalostuminen kuin mullakin. :) Kiitos!

   Poista
  2. Aika vähän kaavakirjoja tulee selattua, lähinnä ihan vaatesuunnittelun puolelta muodin historiat ja muut, sekä erilaiset erikoistekniikat (kirjonnat yms.). Niistä saa monesti kivoja juttuja, mistä lähteä liikkeelle.

   Poista
  3. Olen samoilla linjoilla Hannan kanssa, itsellänikin inspiraation lähteenä nykyisin toimii hyvin usein ah, ne kirjat! Olen saanut myös vaatetuspuolella opiskelleelta ystävältäni paljon monisteita, harjoituksia ja mallikappaleita, joita on niin mielenkiintoista tutkia ja ihmetellä:) Matka ideasta valmiiseen tuotteeseen on minullakin usein hyvinkin pitkä, pyörittelen ideoita suuntaan ja toiseen ja usein ne muuttuvat vielä valmistusvaiheessa. Ja valmiista tuotteesta on poikinut taas sata uutta ideaa:) Muodin historiaan haluan muuten tutustua..

   Poista
 4. Onnea onnea! :)
  Miulla inspiksenä toimii sav, blogit ja instagrammari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Somesta inspiroituja siis sielläkin! Instasta on vaan niin kiva selata vaikka jollain ompelutägillä. Kiitos! :)

   Poista