SohvapöytäTänään esittelen teille meidän sohvapöytämme! Se on nimittäin suurelta osin DIY pöytä. Sohvapöydässä on kaksi puista tasoa, metalliset varret ja isot lukittavat pyörät. 

Idea tähän sohvapöytään lähti, kun halusin jotain mitä ei tulisi heti muilla vastaan, ei aina vain valmiita huonekaluja. Näin lapsuudenkodissani joutilaana nämä isäni valmistamat puiset tasot, jotka ovat palvelleet aiemmin äitini puodissa (Ateljee Leposka). Siellä ne olivat olleet käytössä tarjottimen tapaan toisin päin. Lankut, joista tasot on tehty, ovat alunperin lapsuuteni kotitalon lattialankkuja. Ne ovatkin melkein 100 vuotta vanhoja!


Suunnittelin niistä pöydän toisin päin käännettynä, väliin vain jotkut varret ja alle halusin ehdottomasti pyörät. Meillä oltiin aiemmin pitkään ilman sohvapöytää, sillä meistä oli kätevää että lapsella oli tilaa mennä ja matolla tilaa rakentaa legoja. Siksi ehdottomasti pyörät, että pöytä on helppo siirtää sivuun. Varret tasojen väliin löysin rautakaupasta, kun kiersin etsimässä jotain sopivaa ilman sen suurempaa näkemystä siitä mitä se oikeastaan olisi. Suosittelen kierrosta rautakaupassa askartelu- ja tuunauslasit päässä!Ainoa miinuspuoli on se, että tällainen vaihtelua kaipaava ei voi hankkia milloinkaan uutta sohvapöytää, koska eihän tätä voi laittaa pois! Mutta miksipä vaihtaisin kuitenkaan. Tykkään tästä pöydästä juuri siksi että se on uniikki, ja siksi että siinä on myös vähäsen historian siipien havinaa. Toin palasen lapsuudenkotia omaani, kirjaimellisesti. 


10 kommenttia

 1. Tykkään tämmöisissä projekteissa 'tarinasta' materiaalien takana, ja tosiaan, että samanlaista ei voi tulla vastaan.
  Luo ihanasti tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on kyllä mustakin kiva lukea, tulee heti enemmän sielua esineelle. Kiitos Maija! :)

   Poista
 2. Tässä sohvapöydässä on kivasti särmää ja luonnetta. Ja kaiken lisäksi se on vielä hyvän näköinen! Tarinat esineiden takana kiehtovat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Joskus kaipaan sirompaa pöytää mutta sitten tää tarina tämän pöydän taustalla muuttaa ajatukset :)

   Poista
 3. Wau! Upean näköinen! Taitavasti yhdistetty uutta ja vanhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uuden ja vanhan yhdistäminen sisustuksessa on kyllä mun mielestä tosi jees :)

   Poista
 4. Hei tosi hieno! Kivat ideat ja mahtavaa että mukana myös tarina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää pöytä oli kiva erilainen projekti (ompeluun verraten). :)

   Poista