Paperinen pallo


Ihanaa, perjantai! Aina niin kiva päivä, kun viikonloppu on vielä edessä mutta ihan juuri ovella. Kaikki on mahdollista! Ei nyt muistella huomenna häämöttävää viisaudenhampaanpoistoa, vaan keskitytään kivoihin juttuihin.

Tein paperista sisustukseen tällaisen pallon, johon inspiraatio lähti The Little Village -blogin Satun tekemästä valaisimesta (täällä). Valaisimen idea oli, että se kootaan useasta samanlaisesta palasta. Itse en tehnyt tästä valaisinta, vaan se saa toimia koristeena. 


Pallo on tehty tulostamalla osasten kaavio hieman tavallista tulostuspaperia paksummalle paperille. Ne päällystin kontaktimuovilla saadakseni palloon hieman kiiltoa pintaan, ja myös vahvuutta sillä paperi on tähän tarkoitukseen ehkä hieman liian taipuisaa. Tukevuuden puuttuminen tekee pallon kokoamisesta hieman haastavaa, mutta mitä useamman palan saa paikalleen, sitä paremmin pallo pysyy koossa. 

Yhteen palaan kiinnitin ripustusnaruksi palan keinonahkanauhaa. Sen mattapintaisuus tuo kivasti vastapainoa pallon kiillolle. Naru kannattaa kiinnittää yhteen irtonaiseen palaan, ja sitten vasta kiinnittää palanen paikoilleen.
Jos haluat kokeilla pallon tekemistä, Pinterestistä löytyy paljon kaavioita tällaiseen ja muihin vastaavanlaisiin palloihin. Hae hakusanalla "paper decor". Tällaista kaaviota käytin itse: Ja nyt, hauskaa perjantaita! 

9 kommenttia

 1. Tosi kiva! Toi nahkalenkki viimeistelee koko homman. Mä niin haaveilen kodista, jossa ois tilaa tällaisille koriste-esineille! Nyt on lähinnä tarve minimoida ihan kaikki ylimääräinen.

  Ja hei suuret onnittelut indiedays-kuvioista! Tää onkin ihan mahdottoman inspiroiva blogi, joten ihan oikeaan osoitteeseen päädyit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Oili! :) Konjakinvärinen nahka on kyllä mun all time favorite, se sopii niin hyvin melkeinpä kaikkeen!

   Ja joo, tiedän mistä puhut.. :D Tämän pallon pelastaa tuo samainen nauha, jolla sen saa ripustettua ulottumattomiin. Muuten meidänkin sisustus on just nyt aika minimalistinen..

   Poista
 2. Kaunis pallo, nahkanauha on täydellinen pari kiiltävään paperiin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs! Ihastelin aikanaan sitä Satu-Johannan valaisintakin. Epäilin että omat aivoni nyrjähtäisivät sijoiltaan sen tekemisessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Äläs nyt! Näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin onkaan! Joskus on vaan niin kivaa tehdä paperijuttuja vaihteeksi. Kokeile ihmeessä! :D

   Poista
 4. Hirmusen kiva pallonen on! Valothan tohon on saatava :D

  VastaaPoista