BABY COOL

Käpysen Marraskuu-trikoo valloitti jännittävillä väreillään sen verran, että sitä lähti Tampereen messuilta pätkä mukaan. Suunnittelin jo hetken ajan siitä vaatetta itselleni kunnes tulin järkiini ja tajusin että vaikka kuosi on mielestäni ihana, ei se sovi minulle enkä siitä tehtyä vaatetta varmaankaan käyttäisi. Mutta lapselle sen sijaan, hänpä käyttäisi ja äiti saa ihailla kuosia! 1-vuotias sai siitä bodyn, jonka kaveriksi tein coolit pöksyt demintrikoosta. 


Tuota demintrikoota on ollut tilkkulaatikossa jo kauan, en muista edes mistä se on hankittu. Trikoo on vähän tavallista paksumpaa, hiukan harjattua sisältä. Pala riitti juuri ja juuri näihin housuihin! Lahkeiden sivuille ja peppukappaleeseen tein simppelit farkkutikkaukset suoralla. Pitkät lahjeresorit takaavat pitkän käyttöiän. Vinkiksi muuten, että tällaiset peppukappaleella varustetut housumallit sopivat tosi hyvin kun kangasta on vain pieni pala, sillä kaavat saa mahdutettua tosi pienelle alueelle!
Täällä meillä päin pyryttää tällä hetkellä sen verran lupaavasti lunta, että ehkä lähipäivinä päästään kunnolla jo talvilajeihin! Hiihtämistä aion harjoitella ja luistimetkin tekisi mieli hankkia. Siitä on yli 10 vuotta kun olen viimeksi luistellut, mutta jos osasin silloin niin kai opin uudestaankin. Lumikenkäilyäkin haluaisin kovasti kokeilla. Entäs te lukijat, onko joku talvilaji lähellä sydäntä?

11 kommenttia

 1. Olenko näkeväni, että näissä housuissa on takana sellanen läpyskä? Eli olis Ottobren little houses? Meille sopiva kaava on kans se :)

  Ja samaa mieltä tuosta marraskuu-kuosista. Erittäin kiva lapsen vaatteessa :)

  Mä harrastan valittevasti pakkoluistelua ja pakkohiihtoa lasten kanssa, mutta jos ite saisin valita niin ottaisin laskettelusukset alle ja paahtaisin pitkin mäkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on molemmissa kaavana mun tekemät, mutta googlasin tuon on:n kaavan ja joo just sellanen takakappale siinä on. Kiva kapea malli mutta kuitenkin jotenkin kivempi vaippaikäisellä kun perusleggarit.

   Siis mä en ole koskaan kokeillut laskettelua, en uskaltaisi.. Maan tasalla suoritettavat lajit on parempia mulle.. :D

   Poista
 2. Mäkin katsoin että onko Little houses -kaava mutta tuo etupuolen sauma hämää :D No, tykkään siitä itsekin osittain just ton takia että saa housut vähän pienemmästäkin palasta. Ihana myös toi bodyn kuosi. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat kaavat mulla tosiaan näissä on, eikä niissä ole normisti sivussa saumaa mutta näihin tein sen tuon farkkulookin vuoksi. Ja silleen nuo kaavat saa vekslattua kankaalle vielä pienempään tilaan! :)

   Poista
 3. Ihanat! Mie oon mennyt monesti tuohon ihana kuosi-halpaan, tehnyt itselle ja jäänyt pitämättä. Nyt yritän harkita tarkemmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas oon sellanen että en mitään ala tehdä heti kun idiksen saa kun niitä pitää ensin aina kypsytellä. Mutta ei se aina niin helppoa ole! Kiitos Hanna! :)

   Poista
 4. Magee setti:) Kyllä tässä kohta joutuu harkitsemaan suksien ja luistimien ostoa. Mitenkähän se luonnistuu, taisin viimeksi hiihtää hm..aika monta vuotta sitten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Samat sanat täälläkin, luistelusta on kevyesti yli kymmenen vuotta. Huhhuh tulipas vanha olo.. :D

   Poista
 5. Setti toimii tosi hyvin! Tykkään. Hiihtää tykkään ja mutkamäkeilystä kanssa, jälkimmäistä tosin ei ole tullut harrastettua kymmeneen vuoteen. Eikä kyllä luisteluakaan. Siitä taitaa tosin olla jo 17 vuotta. Mutta murtomaasukset kyllä joka talvi livahtaa alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, mulle sukset ja mäki on mitä pelottavin yhdistelmä! Suksillahan tuota mutkamäkeilyä meinaat..? :D Hiihto on kivaa mutta oon vielä uudelleenopettelun vaiheessa.

   Poista
 6. Ihana setti! :) Tykkään hurjasti tästä kuosista, mutta yritän olla tilaamatta. Asiaa hankaloittaa kun tiedän, että varmasti olisi käyttöä :D

  VastaaPoista